Krolik1 15.05.2004 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Witam, czy macie do polecenia jakąś firmę która specjalizuje się w wewnętrznych drzwiach przesuwnych. Drzwi maja sie przesuwać na ścianę a nie do kieszeni w związku z tym zależy mi na ładnym wyglądzie Pozdrawiam M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 16.05.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Drzwi przesuwne zamówiłam w firmie Budrex ze Srocka. Są to drewniane drzwi (różne gatunki do wyboru). Ja mam olchę nie barwioną. Bardzo ładne i estetyczne i nie powalają ceną. Za mechanizm + prowadnica dopłata 350 zł. Mnie wyszło razem z oscieznicą i opaskami cos 1200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 25.05.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 Polecam http://www.aries-okna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz R. 12.01.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 Myślę o zamontowaniu dzrzwi przesuwnych, chowanych w ścianę, ale do..... łazienki. Czy powinne być jakoś specjalnie chronione przed wilgocią, czy też te dostępne na rynku są OK. Sprzedawcy robią tak jak o tym słyszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 12.01.2005 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 A niby czemu drzewi przesuwne wymagałyby lepszej ochrony przed wilgocią niż zwykłe? Dlatego, że we wnęce w której się chowają będzie więcej wilgoci niż normalnie w łazience? Częściej chyba będą zamknięte niż otwarte. Może mają być metalowe? Już bym się nie przejmował i starał się raczej o dobre lustro plus pilnował dobrej wentylacji w łazience.Poza tym, moje doświadczenia z przesuwnymi są takie, że są dużo mniej wygodne w użyciu, więc starałbym się w łazience, którą trzeba ciągle otwierać i zamykać, dać jednak zwykłe drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana15 12.01.2005 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2005 My planujemy drzwi przesuwne do kuchni, żeby nie zajmowały miejsca, nie zasłaniały sprzętów, a czasem zamknąć trzeba. Widzialam właśnie dzisiaj w Obi, komplet 979 zł. Nie wiem, czy to dobra cena? Jak myślicie? Może widzieliście coś tańszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz R. 13.01.2005 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Dzięki za zainteresowanie. Drzwi przesuwne dlatego, iż jest mały przedpokój. Wydało mi sie to więc dobre rozwiązanie. Pytam się o ochronę przed wilgocią tych drzwi, gdyż nie wiem czy zwykłe drzwi i przesuwne są robione z ych samych materiałów.A Tobie dano15 mogę polecić dobrą firmę, która robi dużo indywidualnych projektów (projektujecie z ich architektem), gdzie mi wycenili na ok. 700 zł z montażem. Jest jednak problem - nie mają strony internetowej i są z ...... Płocka, ale robią też w Warszawie. nr.0-24/2683357. Niestety trzeba się do nich pofatygować, aby zrobić projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 13.01.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Dzięki za zainteresowanie. Drzwi przesuwne dlatego, iż jest mały przedpokój. Wydało mi sie to więc dobre rozwiązanie. Pytam się o ochronę przed wilgocią tych drzwi, gdyż nie wiem czy zwykłe drzwi i przesuwne są robione z ych samych materiałów. A Tobie dano15 mogę polecić dobrą firmę, która robi dużo indywidualnych projektów (projektujecie z ich architektem), gdzie mi wycenili na ok. 700 zł z montażem. Jest jednak problem - nie mają strony internetowej i są z ...... Płocka, ale robią też w Warszawie. nr.0-24/2683357. Niestety trzeba się do nich pofatygować, aby zrobić projekt. A w jaki sposob bedzie mogla zamknac sie w lazience osoba przy takich drzwiach przesuwnych, na haczyk? Dla wygody uzytkownikow lazienki zdecydowanie lepszym rozwiazaniem sa drzwi tradycyjne z zawiasami w scianie i mozliwoscia zamkniecia drzwi tradycyjnie na zameczek. Drzwi przesuwne polecane sa w miejscach zamykanych sporadycznie i maja pelnic role reprezentacyjna-salonach, sporadycznie zamykanych kuchniach etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorata 13.01.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 acha, takie dzrwi przesuwne sa robione z tych samych materialaow tzn drewna, sklejki lub metalalu co tradycyjne, inny jest tylko sposob ich montowania i zamykania, tu -na szynie, zamiast zawiasach, wiec zadne specjalne parametry przeciwwilgociowe w przypadku lazienki nie sa wymagane, ale jak pisalam, w przypadku lazienki nie ejst to szcezsliwy pomysl. no chyab ze jest to zupelnie prywatna lazienka np. rodzicow do ktorej wchodzi sie bezposrednio z sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.01.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Honorata Z tego co się orientuję, to są systemy zamków do drzwi przesuwanych. Więc haczyki nie muszą być, a zaknąć się da. Pozdrawiam Tommco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 13.01.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 ja mam szklane przesuwne do lazienki.nie wiem w czym są gorsze przesuwne w uzytkowaniu od zwyklych rozwieralnych... dla mnie wygodniejsze bo np nie uderze nikogo wychodząć z lazienki... http://rsplus.com.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m05.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 13.01.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2005 Fajowskie te drzwi . Wygoda użytkowania na pewno zależy od jakości mechanizmu przesuwu, w tym blokad itp. Te z którymi ja miałem do czynienia (drewniane) po prostu chodzą dość ciężko i same są ciężkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 14.01.2005 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 Też jestem zwolenniczką drzwi przesuwanych!Mniej miejsca zajmują i są dla mnie wygodniejsze...chętnie też dowiem się o jakieś namiary i zdjecia już funkcjonujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cerbin 14.01.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2005 ja również proszę o zdjęcia, też mam plan przesuwnych do łazienki, pewnie mamy podobnie malutkie przedpokoje z Januszem R. a co do zamków, to wyguglało bez problemu np takie http://www.intermat.pl/podstrony/5_zamki/txt_5zamki.htm http://www.supermetal.pl/oferta-zamki.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 25.08.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Poszukuję producenta drzwi przesuwnych podobnych do tych które wykorzystywane są przez producentów szaf wnękowych (w profilach aluminiowych ze szkłem piaskowanym) ale poruszających się tylko na górnym wózku- z pominięciem dolnej listwy prowadzącej. Te drzwi mają być zamontowane miedzy kuchnia i jadalnia i ta listwa na dole mi bardzo nie pasuje - ma tam iść dekor z kafelek i listwa prowadząca raz ze zakłóca wzór płytek, dwa stanowi jakąś tam przeszkodę przy przechodzeniu z pomieszczenia do pomieszczenia - trzy- zbiera się w takiej listwie z rowkami kurz i ewentualny piasek. Czy ktoś poleci jakiegoś producenta- zaznaczam ze chodzi o dość delikatne drzwi takie właśnie jak w szafach - a nie typowe drzwi przesuwne - dość masywne i w niewielkim stopniu przeszklone. Spotkałam się również z opiniami ze takie drzwi na górnym wózku - jedynie z małym stabilizatorem na dole są chybotliwe i niewygodne - czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie. Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.08.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 poszukaj systemów fmy DORMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 25.08.2005 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dzięki Roberto W międzyczasie sama sobie pomogłam - wiec podpowiadam na przyszłość innym - takie drzwi podwieszane robi na pewno - Raumplus. Czy ktos jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.08.2005 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 mmarysia, jak znajdziesz kogos w naszych okolicach, to daj mi namiar na priva Tez chce takie przesowane miedzy kuchnia a jadalnia i nawet pogodzilam sie z szyna na dole, ale jak mozna by bylo bez to czemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 25.08.2005 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Mohag- Raumplus ma swoje przedstawiciela we Wrocku- to firma Duet na Fabrycznej 6/8 071 359-16-45- pracują od 8-16 (niestety- godziny cudne jak dla ludzi pracy ) - zamierzam do nich uderzyć - ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu - w soboty mają jakieś dyzury ale trzeba dzwonic sprawdzać. Pozdrawiam Jakbys miała jakieś inne newsy- będę wdzięczna za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmarysia 25.08.2005 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nie doczytałam ze chciałaś na priva - ale tak przynajmniej inni będą mieli też użytek z informacji - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts