facet27 15.09.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2009 a czy ktos sie orientuje jaki jest koszt takich drzwi? Cena kasety w Eclisse pojedyńczej to 650 zł netto + drzwi i obudowa W porcie z kolei ta cena jest trochę ruchoma bo kupujesz cały zestaw kasetę wraz z maskowaniami (zależy od rodzaju drzwi) średnio to ~2.000 2.500 zależy co wybierzesz. Kasety sa dobrej jakości bo to aluminium nie rdzewieje tak jak stal a z tego materiału kasety robił WIM i jak widać nie poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amazonka22 13.11.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 podciągam bo tak chce miec u siebie. nie mogę się zdecydować czy mieć kuchnie otwarta czy zamknięta wiec zrobię suwane drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnie-cha 13.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 ............tak jak ja ...........ale jestem za zamkniętą jednak , drzwi w planach , otwór 160 zostawiony ( za wielki moim zdaniem) kuchnia traci całą ścianę i nie mam gdzie stolika wsadzić..................... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 14.11.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Nasze podwójne drzwi przesuwne pomiędzy kuchnią i salonem. http://img25.imageshack.us/img25/7407/img4011i.jpg Pierwotnie mieliśmy zamiar obudować je od strony kuchi, bez zamiaru wykorzystywania uzyskanych w ten sposób ścianek. Jednak gdy zobaczyliśmy drzwi i stwierdziliśmy, że zwykle będą otwarte, postanowiliśmy że będą przesuwać się na ściany kuchenne. Tak nam się podobają, że żal by było zwykle ich nie widzieć. Drzwi są robione przez stolarza, drewniane, z szybami z transparentnego, grubego szkła z obustronnym fazowniem krawędzi. Sylwia Piekne pomieszczenie Elegancja i prostota, cos w moim stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marian_ 02.05.2010 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam szukam systemu drzwi przesuwnych pojedynczych (jedno skrzydło) chowanych w ścianie - zastanawiam się czy przy cenie ok. 1000-1300zł za rozwiązania systemowe (Porta, Eclisse - cena za kasetę, prowadnice, wałki, szczotki i ew. ościeżnicę - bez skrzydła) jest sens samodzielnego składania kasety i prowadnic z profili kupowanych "luzem"? Nie orientuję się czy są jakieś elementy "kluczowe" w tych zestawach, które trudno będzie skompletować samemu zaopatrując się w Castoramie czy LM, albo trudno będzie znaleźć takie, które jakościowo będą na odpowiednim poziomie - nie nawalą po paru miesiącach (wtedy chyba ścianka do częściowego rozebrania?) A może w takiej kasecie nie ma żadnej filozofii i nie ma się tam co popsuć? Prosiłbym o wypowiedź kogoś kto takie rozwiązanie posiada/montował. Druga sprawa - widzę, że producenci rozdzielają zestawy na: montowane w ścianie g-k i do ściany murowanej. Jaka jest w praktyce różnica? Inne są profile? Ja dysponuję ścianką murowaną 125mm i w ofercie Porty (chyba najtańsza ~1000zł) jestzestaw tylko do ściany g-k no i jestem trochę w kropce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 23.06.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 pobiję tematu mnie pasują jak ulał drzwi przesuwane miedzy wiatrołapem a wejściem na jadalnie - czy ktoś ma podobny patent i jak wam się sprawdzają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stills 24.06.2010 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 My WYMYSLILISMY SONIE WLASNIE TAKIE DRZWI przesuwane z wiatrlapu. Tak jak wiekszosc - mam maly wiatrolap i w hallu tez by przeszkadzaly otwierajac sie na jedno z wejsc do kuchni. Niestety zrezygnowalismy (narazie) z tej opcji i bedzie bez. Zamowilismy drzwi PolSkone i w tym modelu takie przesuwane drzwi kosztuja 1700 zl to jak dla nas za 1 pare to troche za duzo jak narazie http://images37.fotosik.pl/301/4aa1409b07a40c69.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpam 24.06.2010 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Ja treż mam drzwi przesuwne między wiatrołapem i korytarzem (100cm), między wiatrołapem i kuchnią (80cm) i między kuchnią i salonem (podwójne przejście ~185cm), drzwi firmy PolSkone, kasety i ościerznice firmy Eclisse.Sprawują się świetnie szczególnie że zamontowałem samodomykacze do drzwi - super wygoda i bezpieczeństwo (nie da rady przytrzasnąć sobie lub dzieciom paluszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 24.06.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 Up up, ja mam miedzy salonem a kuchnią dziurę 3 metrową. Co prawda jeszcze nie mieszkam, ale mam wrazenie, ze jednak mi ta otwarta kuchnia się nie sprawdzi. No i juz myslę, co wykombinowac, zeby jednak zaslonic szklanymi drzwiami kuchnię od salonu. Pokażcie swoje rozwiazania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 24.06.2010 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2010 W związku z 4 drzwiami we wiatrołąpie, schowkiem pod schodami, wejsciem do garderoby w ciągu na poddaszu i malej odległosci pomiędzy balustrada a scianą zastanawiam sie nad umieszczeniem w takich miejscach drzwi przesuwnych chowanych w sciance. Jak to zdaje egzamin, nie zacina sie to to ? a jak z przepuszczaniem dzwięków? Podzielcie się prosze swoimi opiniami, gdzie warto zastosować takie drzwi, jakiej firmy, na co zwracać uwagi? Poprosze o zdjęcia z realizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sdgn 28.06.2010 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 Up up, ja mam miedzy salonem a kuchnią dziurę 3 metrową. Co prawda jeszcze nie mieszkam, ale mam wrazenie, ze jednak mi ta otwarta kuchnia się nie sprawdzi. No i juz myslę, co wykombinowac, zeby jednak zaslonic szklanymi drzwiami kuchnię od salonu. Pokażcie swoje rozwiazania. Też mam wejście podobnej szerokości i taki sam zamiar zrobienia szklanych drzwi , ale to jeszcze trochę przedemną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.o 07.07.2010 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 ja też się chętnie dowiem, jak się sprawują takie drzwi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.07.2010 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Drzwi przesuwne mam między gabinetem a sypialnią, firmy Kubiszyn, drewniane malowane, bardzo ciężkie, system naścienny Zadowolona jestem bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
formalina 07.07.2010 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Mam, używam, jestem zadowolona Zarówno drewniane, jak i szklane. Nie zacinają się. Dźwięki raczej przepuszczają, ale nie uważam tego za dużą wadę. Wyglądają dobrze, ponadto nie zajmują miejsca w ciasnym przedpokoju (co było głównym kryterium wyboru takich drzwi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 07.07.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 czyli dzwiękoszczelnosc odpada, dobrze wiedziec, bo che takowe drzwii zamontowac wbudowane w scianke działowa w gabinecie, a lubie spokoj przy pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.07.2010 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 też mam jedne przesuwne w wiatrołapie. Zostały wbudowane w szafę, z tej samej płyty, stanowią jej element. Chodzą leciutko, nie zacinają się i są bardzo fajne. Wiszą tylko na rolkach górnych, bo nie chciałam mieć rowka w podłodze. Sczelne są dość. Drugie mam prawie przesuwne, bo łamane na pół zawieszone też na rolkach u góry. No, na czymś, może to nie rolki. Są drewniane i były robione na zamówienie, wyszły dość drogo, ale przy tym sposobie mocowania miały być lekkie i stolarz trochę się namęczył . Nie są dzwiękoszczelne, ale w końcu dzwi do łazienki zwykle mają dziury a nasze po prostu prześwit pod spodem. Za to są ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 08.07.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 my mamy między kuchnią a salonem, nie chciałam otwartej przestrzeni. drzwi są w specjalnej metalowej kasecie do zatynkowania, firmy Eclisse. wiszą na górnych rolkach, wykonał je lokalny stolarz. przeważnie są otwarte, zamykam je, gdy jest impreza i nie mam ochoty pokazywać gościom porządku lub gdy coś smażę i nie chcę żeby mi cały salon cuchnął. chodzą lekko, choć są trochę jakby "delikatne". jestem z nich zadowolona, nie zajmują miejsca jak zwykłe drzwi. Eclisse http://images38.fotosik.pl/63/18344fd5895ba3b2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 08.07.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 U nas jest dwoje drzwi przesuwnych z górnym prowadzeniem. Jest to system naścienny Porta. Nie były drogie a w sypialni przynajmniej mogę postawić szersze łóżko (bo zwykłych drzwi nie mogłabym otworzyć). Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokroteczka1984 14.07.2010 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Do posiadaczy drzwi przesuwnych: może ktoś by jakąś fotkę wrzucił? U mnie też w wiatrołapie by takie przesuwne drzwi pasowały i jeśli bym je robiła to na pewno na zamówienie, ale obawiam się czy nie będzie za zimno, co prawda podłogówka jest ale zawsze normalne drzwi lepiej trzymają temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaC79 28.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Misiowa pięknie u Ciebie po tym co widzę na tym zdjęciu. Masz swój dziennik? Czy możesz zrobić zdjęcie drzwi z bliska, a także od strony kuchni, gdy są otwarte? Jak są zamontowane drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts