agakz 25.08.2005 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Ja mam drzwi do sypialni i garderoby na górnym wózku - system Libella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.08.2005 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 mmarysia, ja tylko tak zeby reklamy nie robic hihi a tak ogolnie to moze komus sie przyda. Ja tylko to znalazlam http://www.ledoor.pl/oferta.html http://www.witrazesc.com.pl/drzwi%20mlociny/drzwifala.html We Wrocku jest troche firm robiacych w systemach Stanley, szafy przesuwane itp i wlasnie tam chcialam uderzyc. Ale wlasnie agakz podala pasujacy system, a gdzies widzialam firme robiaca i Stanley-a i Libella..... musze poszukac. W tym pierwszym linku pisza ze: W zależności od rozwiązań technicznch stosujemy wszystkie dostępne systemy drzwi na rynku europejskim, opierając się głównie na aluminiowym systemie RAUM PLUS i stalowym systemie STANLEY, SEGAL, KOMANDOR oraz innych na życzenie klienta Czyli trzeba szukac tych systemow i dowiedziec sie ktory jest tylko na gore, jakby Libella sie nie udalo znalezdz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.08.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Raumplus robi zdaje sie tylko drzwi z ramkami, Dorma bez: http://62.180.243.113/all/Product-Info/Product-Pictures/AGILE_150.jpg a tu już wypróbowane (na własnej skórze): http://www.rsplus.home.pl//projekty/Tychy_mieszk/real/m09.jpg wiecej : DORMA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.08.2005 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Robert, Ty masz te drzwi montowane do sufitu czy do sciany tz ta listwe "jezdzaca" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.08.2005 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 do sufitu, ja mam trochę komplikacji, bo musiała być jakieś 15cm poniżej, ale jest zamocowana solidnie do sufitu poprzez inne elementy stalowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.08.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 hmmm, no to ja bede miala chyba klopot Najbardziej pasowalo by mi na scianie, tak pol na pol miedzy sufitem a otworem drzwiowym. Nie wiem ale jakos tak optycznie jestem bardziej do tego rozwiazania przekonana, wlasnie z widoczna szyna przesuwowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.08.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 myslę, że tak sie też da, u mnie był komin nie miałem wyjścia zadzwoń i się dowiesz. choc ostrzegam że ten system do tanich nie należy i nie powinno sie go porównywać z systemami do zabudowy garderób. no ale w porównaniu z Dorma Manet jest taniusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.08.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 gdyby ktoś nie wiedział o czym piszę: Dorma Manet http://www.glas-strack.de/dorma/bilder/dorma_manet_concept.jpg zanim zamówicie, sprawdźcie cenę proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.08.2005 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wyobrazam sobie ze tanio nie bedzie, ale biorac pod uwage ze bedzie to glownym wystrojem wnetrza to chyba bedzie mozna sie pokusic.Mam pokoj, jadalnie i otwarta kuchnie to wszystko tworzy L-ke. Kuchnia jest w krotszej odnodze eL-ki. Dlugosc pokoju z jadalnia (dluzsza odnoga) jest ponad 8 m, wejscie z przedpokoju do pokoju jest normalne 80 cm, otwarcie kuchni 1.20 i wlasnie na tym odcinku chciala bym drzwi przesuwane 90-100 cm do tych normalnych drzwi i 2 x 70 cm do tego otworu kuchennego. Moj pomysl byl zrobic te drzwi przesuwane tz powierzchnie drzwiowa u stolarza.... jakas plyta i na to panele jakie bede miala na podlodze (pinia). Tylko ze hmmm bedzie napewno mdlo i zlewajaco, dlatego mysle albo o szkle albo o ciemnych plytach, takich ciemnych jak regal oddzielajacy optycznie pokoj od jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 26.09.2005 23:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 http://bank.muratorplus.pl/firma/prezentacja/?IdentFirmy=144147 to partner DORMy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 28.09.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 U mnie od dawna jeżdżą wózki tylko dolne, ale firmy LAGUNA!Jestem zadowolona a wiem też że robią górne i chyba teraz na nich się skuszę...tu ich można znaleźćhttp://www.laguna.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość jfilemonowicz 28.09.2005 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 http://www.szklanedrzwi.pl/drzwi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 09.03.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Mam pytanie, czy macie może drzwi przesuwne w wiatrołapie?Myślę, że najlepiej by mi pasowały. Ale mam wątpliwości dotyczące szczelności, (wiadomo wiatrołap).I jeszcze jedno, czy szklane też się sprawdzą? Beata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 10.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Żadne drzwi przesuwne nie będą tak szczelne jak normalne skrzydło. Jedyne wyjście jeżeli zależy Ci akurat na takich drzwiach - to grzejnik w wiatrołapie. A tak nawiasem mówiąc to uważam, że rozsuwane drzwi w wiatrołąpie nie będą praktyczne - pomyśl, że wracasz do domu z dwiema siatami zakupów - takich drzwi raczej nie otworzysz łokciem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 10.03.2007 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 A ja będę miała takie Wiatrołapik malutki, podgrzewana podłoga i grzejnik jest. Drzwi będą zasuwane tylko w "zimnym" sezonie. (teraz wisi tam "gustowna" kotarka ) Już nie mogę się doczekac. Mogłyby byc podwójne otwierane, ale na przeciw drzwi wejściowych są wielkie okna tarasowe, dziecialki latają dookoła domu, często wejściowych nie zamykają - jestem ciekawa ile przeciągów takie drzwi by przeżyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.03.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Zrobiłam drzwi przesuwane w wiatrołapie, bo otwierane skrzydło nigdzie nie pasowało, a wręcz zawadzałoby bardzo. Wiatrołap ma ogrzewanie podłogowe i dobrze, bo drzwi szczelne nie są.Rozwiązanie ma zalety, ale denerwuje mnie to szuranie prowadnicy. Kupiona w firmie "Porta". Nie jestem zadowolona. Czy to musi tak nieprzyjemnie szurać?Muszę to polubić, czy można z tym coś zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 10.03.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Też myślę o drzwiach przesuwanych do wiatrołapu, mam tylko watpliwość co do ich szerokości. W projekcie mam przewidzianą 114 cm-ową dziurę na drzwi- nie za wąsko trochę na dwa skrzydła? a ile wy macie? Może ktoś się pochwali fotką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.03.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Moje są metrowe i w całości przesuwają się na ścianę po stronie wiatrołapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidex 10.03.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Dzięki Tola, ale rozumiem, ze masz tylko jedno skrzydło? A ja sobie wymyśliłam dwuskrzydłowe i tak się zastanawiam, czy jedno skrzydło o szerokości około 50 cm będzie ok? Z tego co się do tej pory zorientowałam, to standardowe wymiary takich drzwi zaczynaja się coś około125-130cm. nie szukałam wszakże dogłębnie, ale coś tam poszperałam. I tak się liczę z ewentualnym robieniem takich drzwi na wymiar, tylko jak to będzie wyglądało? nie za wąsko? Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Może być trochę za wąsko A nie możesz poszerzyć otworu? Takie dwuskrzydłowe bardziej mi się podobają, są bardziej reprezentacyjne. Pomyśl nad zmianą wymiaru otworu, może da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts