Etiuda 05.11.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 No tak napisałam nieprecyzyjnie. Chodziło mi o drzwi dwuskrzydlowe przesuwne czy może przesuwane. Wnetrze mam miec nowoczesne ale myślałam o drzwiach drewnianych z dużym przeszkleniem (raczej biale zmatowione szkło). Sciana pomiędzy kuchnią a salonem jest z ceramiki poryzowanej pustak 25 cm. Otwór 150 cm. W projekcie domu Murator M29 Dobra decyzja jest otwór bez drzwi ale ja wolałabym miec zamkniętą kuchnię. I teraz nie wiem co zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 05.11.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 puścić takie przesuwne na ścianie albo w ścianie (trzeba specjalne kasety w które będą się chowały drzwi lub schować je między płyty KG). my mamy kasetę eclise. robią też takie gdzie prowadnice są mocowane na ścianie. można też zamówić system jezdny z drzwiami np w indeco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 05.11.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Takie drzwi o jakich piszesz to raczej tylko u stolarza na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 05.11.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 My tez planujemy eclisse. Nie moglam sie zdecydowac czy zrobic kuchnie otwarta czy zamknieta, az w koncu trafilam gdzies na drzwi przesuwne. Te chowane w scianie maja te zalete, ze po obu stronach mozna sciane wykorzystac w przeciwienstwie do drzwi przesuwnych mocowanych na ścianie. Aby jednak zastosowac taka kasete warto przewidziec to juz na etapie stwiania sciany bo trzeba zostawic odpowiedni otwor. Eclisse maja duzy wybor drzwi ze szkla - piekne są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Etiuda 05.11.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 Dzięki za informacje. My nie przewidzieliśmy jednak otworu w ścianie na kasetę , zrobiliśmy tylko duże nadproże na 150 cm. czyli teraz pozostałoby nam szukac systemu na drzwi przesuwajace się na ścianę na dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 05.11.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a ja udałem się do studia, gdzie projektują i wykonują meble kuchenne, szafy wnękowe itp...Tam zamówilem właśnie drzwi które oddzielą mi kuchnię od salonu... Szerokość przejścia okolo 4 metrów, po bokach stałe ścianki każda szeroka na metr, a w środku dwuczęściowe drzwi z szyby mlecznej (każde skrzydło też szerokości metra). Za tydzień montaż tego zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 05.11.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a ja udałem się do studia, gdzie projektują i wykonują meble kuchenne, szafy wnękowe itp... Tam zamówilem właśnie drzwi które oddzielą mi kuchnię od salonu... Szerokość przejścia okolo 4 metrów, po bokach stałe ścianki każda szeroka na metr, a w środku dwuczęściowe drzwi z szyby mlecznej (każde skrzydło też szerokości metra). Za tydzień montaż tego zestawu... Coobah, wrzuć fotki jak będzie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Coobah 05.11.2008 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2008 a ja udałem się do studia, gdzie projektują i wykonują meble kuchenne, szafy wnękowe itp... Tam zamówilem właśnie drzwi które oddzielą mi kuchnię od salonu... Szerokość przejścia okolo 4 metrów, po bokach stałe ścianki każda szeroka na metr, a w środku dwuczęściowe drzwi z szyby mlecznej (każde skrzydło też szerokości metra). Za tydzień montaż tego zestawu... Coobah, wrzuć fotki jak będzie gotowe oki dziś wpadają z rana montować mi meble kuchenne.. Drzwi przesuwne jednak koło 17.11 będą montowane (żonka mnie uświadomiła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 15.11.2008 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 u nas jest kaseta eclisse do suchej zabudowy ale po obserwacji montażu uważam ze z powodzeniem można było zrobić to samemu z profili stalowych i prowadnic no i zaoszczędzić trochę grosza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 16.11.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Ewoja pokaż jak to wygląda u Ciebie, bo też jestem w takiej sytauacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoja 16.11.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 jutro jak będę na budowie postaram się zrobić zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 16.11.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 OK dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 17.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 Czasami sam system może być ozdąba, ja widziałam szklane drzwi suwane na szynie, a dokładnie to nie szyna tylko taki reling, nic nie chowane, system jezdny na zew. widoczny- w chromie, pieknie to wyglądało, oczywiście widoczny od strony kuchni, wiec jesli wnętrze nowoczesne to nie powinno być z tym problemu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 17.11.2008 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2008 http://www.mazurokna.pl/images/drzwi0009.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 18.11.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Czasami sam system może być ozdąba, ja widziałam szklane drzwi suwane na szynie, a dokładnie to nie szyna tylko taki reling, nic nie chowane, system jezdny na zew. widoczny- w chromie, pieknie to wyglądało, oczywiście widoczny od strony kuchni, wiec jesli wnętrze nowoczesne to nie powinno być z tym problemu. Pozdrawiam Jaszczurka wklej zdjęcia, bo potrzebuję coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renia 22.11.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2008 Ja tez potrzebuję inspiracji do drzwi przesuwnych, powinny byc z szybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janusz75 25.11.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 a ja udałem się do studia, gdzie projektują i wykonują meble kuchenne, szafy wnękowe itp... Tam zamówilem właśnie drzwi które oddzielą mi kuchnię od salonu... Szerokość przejścia okolo 4 metrów, po bokach stałe ścianki każda szeroka na metr, a w środku dwuczęściowe drzwi z szyby mlecznej (każde skrzydło też szerokości metra). Za tydzień montaż tego zestawu... Coobah, wrzuć fotki jak będzie gotowe oki dziś wpadają z rana montować mi meble kuchenne.. Drzwi przesuwne jednak koło 17.11 będą montowane (żonka mnie uświadomiła) Coobah, jak tam Wasze drzwi? Już gotowe? Chętnie jakąś fotkę bym zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 16.03.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 może jeszcze ktoś pochwali się drzwiami przesuwanymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 17.03.2009 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Nasze podwójne drzwi przesuwne pomiędzy kuchnią i salonem. http://img25.imageshack.us/img25/7407/img4011i.jpg Pierwotnie mieliśmy zamiar obudować je od strony kuchi, bez zamiaru wykorzystywania uzyskanych w ten sposób ścianek. Jednak gdy zobaczyliśmy drzwi i stwierdziliśmy, że zwykle będą otwarte, postanowiliśmy że będą przesuwać się na ściany kuchenne. Tak nam się podobają, że żal by było zwykle ich nie widzieć.Drzwi są robione przez stolarza, drewniane, z szybami z transparentnego, grubego szkła z obustronnym fazowniem krawędzi.Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 18.03.2009 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 też mnie interesuje ten temat chętnie podpatrzę pomysły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts