kenny30 04.01.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Cześć wszystkim,to jest mój pierwszy post, ponieważ założyłem konto aby przestrzec wszystkich i znaleźć potencjalnych innych pokrzywdzonych.Nie doszukałem się jakiegoś rankingu dostawców lub postów ostrzegających więc zakładam nowy.Przestrzegam przed zakupami w sklepie www.czarne-zloto.pl.Złożyłem u nich zamówienie 9 grudnia na 1 tonę ekogroszku Pieklorz KWK "Bobrek-Centrum" oryginalnie workowanego w kopalni.Po wcześniejszym kontakcie mailowym i upewnieniu się, że węgiel mają na składzie i że dostawa zajmie 3 dni robocze złożyłem zamówienie i zapłaciłem przelewem. Po tygodniu pisania maili i otrzymywaniu różnych zapewnień, że groszek już jedzie lub że nie wyrabiają z dostawami bo ilość zamówień ich przerosła kontakt się urwał, na maile przestali odpisywać a telefony podane na stronie milczały.Wysłałem im rezygnację z umowy zawartej przez internet i wezwanie do zwrotu pieniędzy, aktualnie czekam aż minie 14 ustawowych dni roboczych, które maja na zwrot pieniędzy a potem pozostaje zgłoszenie do Mazowieckiej Izby Handlowej i ostatecznie skierowanie do sądu.Jeśli ktoś też został oszukany przez ten sklep to proszę o kontakt poprzez forum. Myślę, że jest nas więcej bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że sklep naraził się na poważne kłopoty za 850PLN. Na stronie sklepu piszą, że sprzedają też opał stacjonarnie więc może jest ktoś z Tomaszowa Maz. kto jest ich klientem w realu, dane firmy:DAR-GAZ Dariusz Jabrzykul. Ludowa 62Tomaszów Mazowiecki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 06.01.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Jeśli sprzedawca chce żeby zapłacić przed dostawą to logiczne jest że coś kombinuje,ja wszystko co zamawiam przez internet zamawiam z płatnością przy odbiorze i nie mam takich kłopotów,jest trochę drożej ale warto zapłacić za święty spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 06.01.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Google w sumie znajduje tylko twoje wpisy "uwaga..." Malutkie firmy to zazwyczaj adres zameldowania właściciela, skład to raczej większa rzecz potrzebująca placu... więc skoro nie jest za tym domem, to? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez bolek_bolecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenny30 06.01.2014 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) nie zgodzę się z Tobą - wiele razy kupując coś w sieci płaciłem z góry i nigdy nie spotkała mnie podobna sytuacja a kupuję przez internet wszystko co jest możliwe już kupę lat - od jakiś pierdół do np. akwarystycznych po wyposażenie kuchni do domu o wartości kilku tysięcy złotych. Ja się nie żalę w pierwszym poście tylko chcę przestrzec potencjalnych klientów, pieniądze odzyskam, zajmie mi to tylko niestety trochę czasu ale może uda się komuś innemu uniknąć kłopotów.Bolek - oglądałem przez gogla tą lakalizację, ja sam pracuję w firmie, która siedzibę ma gdzie indziej a działalność operacyjną prowadzi gdzie indziej - tu może być podobnie - ktoś firmę rejestruje w domu a plac wynajmuje, ale dzięki za zainteresowanie Edytowane 6 Stycznia 2014 przez kenny30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bolek_bolecki 07.01.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Tylko zdaje się że ten drugi adres powinien być zgłoszony i podany do informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenny30 07.01.2014 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 może tak - tego nie wiem, dla mnie jako klienta zamawiającego przez sieć z dostawą do domu adres ich skladu był nieistotny - no ale już zgłosiły się inne pokrzywdzone osoby i zaczynamy działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 07.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Zgodzę się kupno przez internet wartościowych rzeczy jest opłacalne, wiele elementów do remontu domu właśnie tak zakupiłem jednak niczego co ważyło by więcej niż około 100 kg kurierem nie było mi wysyłane. Glazura, terakota, panele i owszem kurierem płacąc firmie kurierskiej jak za zborze tym samym większe gabaryty ( wanna przesyłka 90 PLN ) Ale wysyłać kurierem tonę ekogroszku... a firma właśnie tę formę wysyłki preferuje ( a nie o dziwo dojazd własny ), to musiało być skazane na jakieś niepowodzenie. Zastanawiam się czy nie taniej było wynająć przyczepkę 2 osiową i przejechać się z Wieliczki do Bytomia i osobiście w kopalni zrobić zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czechu77 07.01.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Ale wysyłać kurierem tonę ekogroszku... a firma właśnie tę formę wysyłki preferuje ( a nie o dziwo dojazd własny ), to musiało być skazane na jakieś niepowodzenie. Zastanawiam się czy nie taniej było wynająć przyczepkę 2 osiową i przejechać się z Wieliczki do Bytomia i osobiście w kopalni zrobić zakupy Głupoty piszesz za przeproszeniem. Ja dużo rzeczy w sieci kupuję i nie widzę nic dziwnego kupowania produktów przysyłanych spedycją na paletach. Duże AGD kupowałem przez sieć, gdzie ryzyko znacznie większe niż przy zakupie ekogroszku. Co do tej firmy - ja jestem z Tomaszowa ale tego składu nie kojarzę,chociaż na swojej stronie pisali o sprzedaży face to face. Poza tym zalukaj tutaj http://regon.info/1305402/dar-gaz-jabrzyk-dariusz/ Gość prowadzi firmę od października 2013 więc doświadczenia nie ma i albo nie daje rady organizacyjnie/logistycznie albo to przekręt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 08.01.2014 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Głupoty piszesz za przeproszeniem. Ja dużo rzeczy w sieci kupuję i nie widzę nic dziwnego kupowania produktów przysyłanych spedycją na paletach. Duże AGD kupowałem przez sieć, gdzie ryzyko znacznie większe niż przy zakupie ekogroszku. Masz rację... przepraszam, zapomniałem że duże AGD waży około 1 tony, pakowane jest w worki po 25 kg i wysyłane jest z naklejką "uwaga szkło". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kenny30 09.01.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 obawiam się, że to jednak ta ostatnia opcja czyli przekręt - jesli tylko nie wyrabiałby logistycznie to myslę, że dałby znać albo odebrał chociaż telefon a tymczasem cisza, najlepsze jest to, że odezwał sie do mnie człowiek, który zrobił u nich zakupy już po tym, jak sprawa została zgłoszona na policję - nasze służby działają tak szybko, że nawet po zgłoszeniu oszustwa zostaa oszukani kolejni ludzie sic! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.01.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem czego się spodziewałeś ale po 1 zgłoszeniu nie zablokują witryny internetowej i nie pojadą pod wskazany adres aby przesłuchać właściciela. Twoja sprawa musi nabrać mocy urzędowej ( zakurzyć się ) aż ktoś kiedyś ją umorzy za niską szkodliwość społeczność. Swoją drogą domena http://www.czarne-złoto.pl została zarejestrowana "przed chwilą" created: 2013.12.03 13:00:55last modified: 2013.12.03 13:00:56renewal date: 2014.12.03 13:00:55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2014 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Nie wiem czego się spodziewałeś ale po 1 zgłoszeniu nie zablokują witryny internetowej i nie pojadą pod wskazany adres aby przesłuchać właściciela. Twoja sprawa musi nabrać mocy urzędowej ( zakurzyć się ) aż ktoś kiedyś ją umorzy za niską szkodliwość społeczność. hehe, ale Kolega pojechał )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 09.01.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ja tylko niosę pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Mi gościu wisi kasę za węgiel od września 2012.Cała procedura trwa do teraz.Ze 3 tygodnie temu otrzymałem dopiero klauzulę wykonalności z sądu gospodarczego, trzeba było znaleźć komornika prawie w drugim zakątku kraju, wczoraj wysłałem dokumenty a kiedy to się skończy i jak to tylko Bozia wie.Ilu ludzi do tej pory zrobił w konia ?Taka nasza Polska rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek42 09.01.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ten gosciu??? z tego linka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 09.01.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Ten gosciu??? z tego linka??? Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts