OldDiver 05.01.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Mam lampki choinkowe zewnętrzne LEDowe f-my Hestia typ D100GZ. Jest to sznur 100 lampek. Lampki zasilane są w takim układzie trzech przewodów. Czy ktoś może wie jaki jest schemat połączeń, zasilania tych lampek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 07.01.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) mniej więcej tak: _._._._._._I _._._._._._II _._._._._._II _._._._._._II _._._._._._II _._._._._._II _._._._._._II_zzasilacz_I kilka identycznych szeregowych gałęzi po kilkanaście diód (zależy od zasilacza) a następnie wszystkie gałęzie ze sobą równoleglejak złożysz ten rysunek to powstaną Twoje 3 przewody: 2 zasilające (te pionowe po lewej i prawej stronie) i 3 przewód aktualnej gałęzi (jak sie jedna gałąź kończy to druga się właśnie zaczyna) masz fragment, czyli dwie linie zasilające i trzeci przewód tworzący gałąź ____________________________ I_._._._._ _._._._._I_._._._._________I____________________ Edytowane 8 Stycznia 2014 przez desmear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 09.01.2014 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 I to tak chyba jest. W moim zestawie są dwie gałęzie. Jedna z gałęzi lampek nie pali się. Domyślam się że padła jedna z lampek tej gałęzi. Gałęzie zasilane są napięciem 220 V=. Czy może są jakieś indiańskie sposoby aby wykryć padniętą lampkę? Te lampki są praktycznie nierozbieralne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 09.01.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 możesz zwierać pokolei każdą z lampek. Kiedy zewrzesz uszkodzoną, reszta się zapali. Tylko uwaga, widziałem zestawy gdzie dodatkowo w gałęzi montowano rezystor ograniczający prąd. Miniaturowy montowany z jedną z diód. W tym zestawie, lampki wszystkie były ok, rezystor się przepalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 10.01.2014 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 możesz zwierać pokolei każdą z lampek. Taki cwany to ja też jestem, ale jak pisałem "te lampki są nierozbieralne" - zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
desmear 14.01.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 ja się wbijałem szpilkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 14.01.2014 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Teoretycznie trzeba by może nakłuć 50 żaróweczek. Jest to przerwanie izolacji a (jak pisałem) są to żarówki ZEWNĘTRZNE i wisiały na choince w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts