Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak wyrówna? schody

Jerrys

Recommended Posts

Witam

Mam problem ze schodami betonowymi, stopnie mają różne wysokości (o kilka cm) niektóre są pochyłe, różnią się też szerokością, podstopnice też nie są pionowe. Jak i czym to wyrównać, próbowałem tarczą garnkową do betonu, ale poza ogromnym kurzem efekt raczej mierny. Aha potem mam je zamiar wyłożyć terakotą.

Pozdrawiam

:cry:

Ja zabrałbym się do tego tak:

1.Nalepić z boku płyty (na policzku) sztywne ark. tektury i na nich wyrysować co ściąć, a co nadłożyć.

2.Skuwać (nie szlifować), unikać nadkładania.

3.Nadkładanie pionowe przednóżka przez dolepienie na dobry klej płytek

ceramicznych, cegieł na rąb itp.

4.Poziome-podobnie, lub betonem, stosując płyny sczepne. Dobry efekt możesz też uzyskać, zostawiając porowkowaną w-wę kleju (paca zębata "10") i na to w-wę betonu. :cry: :o :) :D

• 1 month później...

czy je chcesz wykonczyc?

ja tez mialel spieprzone schody wew i panowie ponadlewali aby wyrowanc ale to bylo bez sensu. przyszedl czlowiek od schodow i powiedzial mi ze zmarnowalem tylko pieniadze, i tak zrobil po swojemu jak robil stopnie , wyrownal wszystko i nie ma sladu po krzywiznach.

stopnie byly niewymiarowe i na dodatek schody lekko kopniete [jeden bieg wzgledem drugiego]

zanim sie napracujesz pogadaj z tym co te schody potem bedzie obrabial

pozdr,ms

Mam problem ze schodami betonowymi, ...