kasiabuilder 06.01.2014 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wklejam temat w to miejsce (poprzednio w budowie), bo to chyba jest odpowiedniejsze (oberwie mi się od moderatora Witam Was serdecznie! Proszę o poradę mądrzejszych ode mnie Chcieliśmy się z mężem budować, jednakże po rozliczeniu kosztów, wszystkich za i przeciw, stwierdziliśmy ze zamieszkamy z moimi rodzicami i wyremontujemy dom (bliźniak) w taki sposób że - dzielimy bliźniaka na 2 osobne mieszkania - góra nasza, dół rodziców. Mamy wiele pomysłów, lecz nie znamy się na tyle by stwierdzić co można, a czego nie. Np. chcemy wydłużyć parter w celu dobudowy pokoju i garażu, myślimy też o rozwaleniu kilku ścian , a także zastanawiamy się co zrobić ze schodami (czy rozkuć, czy zostawić - jak rodziców zabraknie, to jak zejść na dół..) Czy macie podobne doświadczenia? Zastanawiamy się czy brać od razu ekipę remontowo-budowlaną, czy np. najpierw architekta wnętrz, który zaplanuje co i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 06.01.2014 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Wklejam temat w to miejsce (poprzednio w budowie), bo to chyba jest odpowiedniejsze (oberwie mi się od moderatora Witam Was serdecznie! Proszę o poradę mądrzejszych ode mnie Chcieliśmy się z mężem budować, jednakże po rozliczeniu kosztów, wszystkich za i przeciw, stwierdziliśmy ze zamieszkamy z moimi rodzicami i wyremontujemy dom (bliźniak) w taki sposób że - dzielimy bliźniaka na 2 osobne mieszkania - góra nasza, dół rodziców. Mamy wiele pomysłów, lecz nie znamy się na tyle by stwierdzić co można, a czego nie. Np. chcemy wydłużyć parter w celu dobudowy pokoju i garażu, myślimy też o rozwaleniu kilku ścian , a także zastanawiamy się co zrobić ze schodami (czy rozkuć, czy zostawić - jak rodziców zabraknie, to jak zejść na dół..) Czy macie podobne doświadczenia? Zastanawiamy się czy brać od razu ekipę remontowo-budowlaną, czy np. najpierw architekta wnętrz, który zaplanuje co i jak? Chyba poproszę administratora o usunięcie tematu, z racji iż rozwija się w innym dziale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts