asterixx 06.01.2014 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam,Byłem dziś skontrolować stan budowy. I własnym oczom nie wierze, co zobaczyłem. Fachowcy wymurowali mi komin LZMO i przyłącze kominka zamiast przebić przez ścianę wystawili w pokoiku, czyli przyłącze jest z drugiej strony komina - 180stopni. Komin skończony, obrobiony..... a ja wk.....y. Jak w ogóle mogli tak zrobić, wyjście komina przy drzwiach, normalnie zero myślenia.Tylko co ja teraz mam z tym zrobić?? Jak zrobić przyłączenie do komina z drugiej strony? Obrócić się tego raczej nie da. Komin ma 9m a przyłacze jest na 2,5m wysokosci. Rozebranie komina - tez raczej nie wchodzi w grę.Poradźcie, co można zrobić z tym fantem? Wycinać otwór a ten istniejący zaślepić? Ale czym i jak ?Zaślepienie, to chyba nie taki duży problem - gorzej z wycięciem i wpięciem się do komina. Czy to da się zrobić? Czy to można zrobić w tej samej kształtce, w której już jest wycięty otwór po złej stronie ?pozdrawiamasterix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 08.01.2014 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Przerobić, kosztami obciążyć bezmyślnych. W Zielonej masz firmę Kominki kominy...Polecą Ci fachowca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 08.01.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam, Byłem dziś skontrolować stan budowy. I własnym oczom nie wierze, co zobaczyłem. Fachowcy wymurowali mi komin LZMO i przyłącze kominka zamiast przebić przez ścianę wystawili w pokoiku, czyli przyłącze jest z drugiej strony komina - 180stopni. Komin skończony, obrobiony..... a ja wk.....y. Jak w ogóle mogli tak zrobić, wyjście komina przy drzwiach, normalnie zero myślenia. Tylko co ja teraz mam z tym zrobić?? Jak zrobić przyłączenie do komina z drugiej strony? Obrócić się tego raczej nie da. Komin ma 9m a przyłacze jest na 2,5m wysokosci. Rozebranie komina - tez raczej nie wchodzi w grę. Poradźcie, co można zrobić z tym fantem? Wycinać otwór a ten istniejący zaślepić? Ale czym i jak ? Zaślepienie, to chyba nie taki duży problem - gorzej z wycięciem i wpięciem się do komina. Czy to da się zrobić? Czy to można zrobić w tej samej kształtce, w której już jest wycięty otwór po złej stronie ? pozdrawiam asterix Zdarza się, moi giganci spod Bolesławca, zostawili mi otwór na przyłącze - czopuch - po wylaniu posadzki - na wysokości 90 cm Naczytałem się że to koniec, tragedia, koniec świata, koszty, specjaliści, pekające rury itd. Mnie to kosztowało: - 45 zł kształtka, piłka do marmuru 20 zł, mała tarcza - 10 zł, klej juz miałem i dwie godziny czasu. A więc, nowy otwór zrobiłem dwa pustaki wyżej - ok. 150-170 cm. Dużą szlifierką zrobiłem dziurę w pustaku, odrysowałem kształtkę na ceramice, potem małą szlifierką, delikatnie od srodka na zewnątrz powoli zacząłem wycinać paski - gwiazdki. Po małych kawałeczkach, na końcu ręczną piłką wyrównałem krawędzie.Przeczyściłem, na to klej i kształtka. Co do wycinanania otworu w tym samym pustaku - zadzwoń do producenta, mnie mój uspokoił (Krasiccy) i wyjaśnił co i jak. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 08.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 o tam, już źle zrobili, bez przesadypostaw sobie w pokoju akumulację, a palenisko w salonieda się w takim układzie podłączyć bez przerabianiabędziesz miał ciepełko tu i tami jeszcze flaszkę ze szczęścia murarzom postawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 09.01.2014 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 o tam, już źle zrobili, bez przesady postaw sobie w pokoju akumulację, a palenisko w salonie da się w takim układzie podłączyć bez przerabiania będziesz miał ciepełko tu i tam i jeszcze flaszkę ze szczęścia murarzom postawisz oj tam, oj tam... to nie takie proste, bo jak cos postawie w pokoju (gabinecie) to bedę musial do niego wchodzic przez drzwi tarasowe. A jakos mi sie to nie usmiecha Pozostanę jednak przy "wcince" w komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariuszmar 15.01.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 To już nie jest niechlujstwo to jest po prostu głupota już. Nie wiem skąd tą firmę wytrzasnąłeś. Przebudować i obciążyć kosztami - tyle tylko, że wydłuży się czas budowy o czas naprawy tego niechlujstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maksik678 20.01.2014 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Dokładnie. Jeżeli "specjaliści" nie postępowali zgodnie z projektem to masz prawo do reklamacji i teoretycznie powinny zmiany dokonać na własny koszt. Jednak wszystko zależy z jakimi fachowcami masz do czynienia. ---------------------------------------------------------- Stół nierdzewny - wysoka jakość wykonania Edytowane 20 Stycznia 2014 przez Maksik678 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 25.01.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 (edytowane) a k... ale ci pojeb.. ten komin. Brak mozgu u wykonawcow to niestety czasmai sie zdarza. W tym samym pustaku nie bardzo mozesz wyciac drugi otwor. Oslabi to caly komin. Zreszta nawet jak wytniesz to mala szansa jest na to ze obrocisz czopuch o 180 stopni. boczne scianki raczej ci nie pozwole nawet gdybys mial sila podniesc wszystkie ksztaltki w gore. recepta najlepsza jest taka. Mlot udarowy i rozbieracie komin po kawalku, zamawiasz nowy komin a fachowcy placa za nowy komin i traca czas na naprawe swojego bledu. Sorry taki mamy w Polsce klimat, jak sperdo.... to niech ponosza konekwencje za czyn. W koncu to oni sa fachowcy a nie inwestor Edytowane 26 Stycznia 2014 przez yendrek3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.01.2014 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Obrucić się nie da , ale obrócić można.... Ta porada z Jabłonnej jest jeszcze głupsza niż popełniony błąd z przyłączem. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, proponuję burzyć wszystkie domy, w których źle zamontowano drzwi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Obrucić się nie da , ale obrócić można.... Ta porada z Jabłonnej jest jeszcze głupsza niż popełniony błąd z przyłączem. Idąc dalej tym tokiem rozumowania, proponuję burzyć wszystkie domy, w których źle zamontowano drzwi... Ja bym proponowal zeby inzynier Eniu wniosl cos do tematu i dal rozwiazanie do problemu. Dlaczego to inwestor ma ponosic odzpowiedzialnosc za glupote wykonawcow. czekamy na rozwiazanie od inzyniera Enia - oswieconej gory z Olimpu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Ta porada z Jabłonnej jest jeszcze głupsza niż popełniony błąd z przyłączem. . BTW Ta porada jest z Jablonny a nie z Jablonnej. Proponuje sie nauczyc odmieniac przez przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.01.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Faktycznie Jabłonny. Dziękuję z edycje i poprawkę z U na Ó.... W drugim poście masz odpowiedź na problem. Głupota wykonawców i doradców to faktycznie duży problem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 26.01.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Faktycznie Jabłonny. Dziękuję z edycje i poprawkę z U na Ó.... W drugim poście masz odpowiedź na problem. Głupota wykonawców i doradców to faktycznie duży problem.... spodziewalem sie super rozwiazania ze strony inzyniera Enia a tu pustka. Za takie rozwiazania jak w drugim poscie to teraz niech sobie sam inwestor placi tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterixx 02.02.2014 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Panowie, i Panie, albo raczej Panie i Panowie watek ten nie słuzy pluciu na wykonawców-partaczy, czy wskazówek, kto ma za to zapłacic, tylko rozwiązaniu powstalego problemu. Prosze więc nie bić niepotrzebnie piany. Rozwiązanie opisał szymeq80 i chwała mu za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts