Shewawah 06.01.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie,Mam kłopot. Chcę pomalować ściany. Wiadomo - grunt plus farba. Grunt będzie uniwersalny, a farba emulsyjna lateksowa. Zastanawiam się czy istnieje narzędzie, które mogłoby mi pomóc w nanoszeniu zarówno gruntu jak i samych barw. Czy jest coś takiego jak aerograf, którego mogłabym użyć? Jeśli tak, to czy jest to drogie urządzenie? Niestety nie stać mnie na nie lada wydatki i nie chciałabym wydać dużych pieniędzy na to "narzędzie". Muszę jednak malowanie przeprowadzić tak szybko jak to możliwe. Czy macie jakieś doświadczenia z takim urządzeniem? Czy gruntowanie i malowanie przebiega równomiernie? Czy farba lateksowa w ogóle przeleci przez "wypust" aerografu (urządzenie nie zapcha się)?Uprzejmie proszę o jakieś podpowiedzi, ponieważ jestem zielona w temacie rozpraszania farb/gruntów aerografem. Wybaczcie proszę język laika.Dziękuję. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Shewawah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 07.01.2014 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Areograf kojarzy mi się z małym urządzeniem do dekoracyjnego malowania detali. Do ścian potrzebujesz czegoś mocnego. Zasada działania zbliżona, ale urządzenie mocarne. Szukaj czegoś co się nazywa agregat malarski. Ja bym nie kupował, osiągalne dla kieszeni są ... słabe. Lepiej na tą jedną robotę wypożyczyć coś profesjonalnego. Poszukaj w swoim mieście wypożyczalni narzędzi i maszyn budowlanych, powinni mierz coś takiego (np. http://www.ramirent.pl/produkt_436.html). Myślę że za 200-300 PLN oblecisz całą chałupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieknyromek 09.01.2014 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Też nie polecam kupna sprzętów tego typu za 300-400zł a agregaty malarskie z prawdziwego zdarzenia to kilka tys. Zatem albo wypożyczenie sprzętu, albo ekipa która to zrobi. Osobiście jednak kupiłbym kilka wałków i sam pomalował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domderlis 09.01.2014 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Dokładnie, farba lateksowa i wałek. Taki pistolet z mango tv to Ci strzeli, ale ch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.01.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Nie napisałeś ile tysięcy m² masz do pomalowania, a poważnie malowanie natryskowe to przerost formy nad treścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 13.01.2014 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nie napisałeś ile tysięcy m² masz do pomalowania, a poważnie malowanie natryskowe to przerost formy nad treścią. Z tymi tysiącami to wcale nie są jakieś jaja, u mnie jest 1000 m2 ścian do pomalowania, pomnóż to razy 3 (grunt + 2 x docelowy kolor) i wyjdzie w tysiącach ... Choć grunt oczywiście najlepiej lepiej pędzlem ławkowcem, przy okazji zamiatamy cały kurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 21.01.2014 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 Witam, odpowiedź dał pieknyromek #3 , jeżeli to okazjonalne malowanie - to wypożyczenie agregatu "PRO" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts