Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ocieplać sufit garażu?

Recommended Posts

Garaż przy bocznej ścianie domu bez połączenia z domem. Ściana między domem a garażem ocieplona wełną. Strop monolityczny. Poddasze nieużytkowe ocieplone 20cm wełny. Cały dom łącznie z garażem ocieplony styropianem. Sytuacja jak na poniższym schemacie. Usłyszałem ostatnio, że sufit garażu powinien być ocieplony. Garaż w chwili obecnej nieogrzewany i tak ma być. Jednak na wszelki wypadek zainstalowałem tam grzejnik. Czy powinieniem ocieplić sufit garażu?

RYSUNEK.jpg

RYSUNEK.jpg

To ja może z innej beczki by autorowi coś podszepnąć a wnioski wyciągnie szybko.Mam garaż w połączeniu z budynkiem jako bryła.Nad garażem jest sypialnia a w garażu jeden duży grzejnik CO z kotłowni.Strop wyizolowany niby nic ale na sufit w garaży przyklejony styro 20 z siatka jak na elewacji.Zrobione po montażu uchwytów do bramy garażowej.Pytanie co chcesz ocieplić oprócz sufitu???:yes::D.NIEBO?:hug:

Garaż przy bocznej ścianie domu bez połączenia z domem. Ściana między domem a garażem ocieplona wełną. Strop monolityczny. Poddasze nieużytkowe ocieplone 20cm wełny. Cały dom łącznie z garażem ocieplony styropianem. Sytuacja jak na poniższym schemacie. Usłyszałem ostatnio, że sufit garażu powinien być ocieplony. Garaż w chwili obecnej nieogrzewany i tak ma być. Jednak na wszelki wypadek zainstalowałem tam grzejnik. Czy powinieniem ocieplić sufit garażu?

[ATTACH=CONFIG]233573[/ATTACH]

Możesz ocieplić FASROCK LG1, który jest od razu pokryty gruntem http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/4350/FASROCK%20LG1

Tutaj propozycja rozwiązania http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/3627/podloga-na-gruncie-oraz-na-stropie/ocieplenie-podlogi-na-podkladzie-betonowym-oraz-masywnego-stropu-nad-piwnica-nieogrzewana-garazem-lub-przejazdem

...Garaż przy bocznej ścianie domu bez połączenia z domem................

A to reklamowca czytał???Na koszta go narażasz.:p

• 1 month później...

czy mozna te panela ktora juz za zagruntowana np. pomalowac farba czy musi byc pokryty tynkiem tak jak opisane w systemie?

Jaka jest cena orientacyjna tych paneli grubosc 50 mm?

Z gory dziekuje