piqiu 06.01.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam, Mam w budynku strop gęstożebrowy z bloczków MT-M/60-23. Według oceny jednego ze znajomych został on źle wykonany, bo widać żebra, a powinno być 3cm wylewki na tym. Czy ktoś może rzucić na to okiem, wiem że to tylko słabe zdjęcie ale może ktoś wie co w takiej sytuacji można zrobić. zdjęcie Czy można zrobić bez problemu teraz tą wylewkę i będzie ok, bo coś mi się wydaje, że jak nie było wylane w całości to jedna warstwa z drugą może za dobrze nie związać? Pozdrawiam, Piotr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 07.01.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Zastoswałeś ten strop bo? Powinieneś mieć go w projekcie, tam też sa informacje ile powinien byc zalany. Na jakieś dziwnej stronie znalazłem :"STROP GĘSTOŻEBROWY TYP MT - M/60 - 23 Po ułożeniu belek i pustaków skrajnych (zamkniętych), podparciu belek od spodu stemplami (zachowując odległość pomiędzy podporami nie większą niż 1,8 mb) i ułożeniu pozostałych pustaków, strop zalewamy betonem klasy B - 20 na wysokość równo z pustakami." link do strony http://wlkp.info.pl/wmb/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piqiu 07.01.2014 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Dziękuję za odpowiedź. W projekcie niestety nie ma wzmianki ile tam betonu wylać, ale faktycznie strona producenta rozwiewa wątpliwości. Jakoś nie wpadłem żeby tam zajrzeć, przyjąłem że faktycznie jest źle i koniec. Swoją drogą stronka na prawdę 'ciekawa'. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts