sobollus 06.01.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam!Posiadam nowy domek , powierzchnia 137 m2, prawie całe ogrzewane podłogówką + jedna drabinka w łazience i grzejnik w sypialni (bez podłogówki) powierzchnia około 30m. Mama zamontowaną automatykę pogodową. Chciałbym ustawić program własny ponieważ urodziło mi się maleństwo i żona z nim jest prawie ciągle w domu. Moje pytanie jest nastepujące: Co jest ekonomiczniejsze i równocześnie nie spowoduje zimna w domu: Opcja 1:ustawienie podłogowki w godz 5 - 8, 12 - 15, 19 - 22 aby grzala, a w reszcie aby była prawie wyłączona lub wyłączona całkowicie Opcja 2:Właczenie od 5 do 22 cały czas Ewentualnie zaproponujcie 3 opcję lub zmodyfikujcie podane przezemnie jeżeli mają ona jakiś sens. Chcemy utrzymać temperaturę ok. 21 stopni w pokojach, grzane tylko podgłogówką. W pokojach są czujniki podłaczone do cieplika. Jeśli potrzeba jeszcze jakichś danych to podam. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sobollus 09.01.2014 22:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Widzę znowu bieda. wiem ,że większość ludzi ogrzewa piecami ale może znajdzie się ktoś, kto poradzi ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts