biku11 06.01.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Czy mógłbym prosić o radę co jest przez Was polecane do wykończenia ścian wewnątrz budynku?karton gips czy tynk. Prośba o konkretne argument.Z tego co wiem karton gips jest dużo tańszy i łątwiejszy do wykończenia. Potrzebuję tego na zasadzie plusów i minusów ww pozycjipozdrmariuszprzyszłościowy budujący dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matskl 06.01.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Ja stawiam na tynk dlatego ze płyta jest przyklejana jest przestrzeń między ścianą a płytą. Jeżeli masz tynk w przyszłości możesz bez problemu montować lub przerabiać. Płyta czasami się odkleja od ściany wiem to z praktyk. Nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 06.01.2014 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Z uwagi na lekkie ścianki działowe i możliwość wykonania suchych tynków samemu, wszystkie ściany zewnętrzne są oklejone płytami gk. Było tanio, szybko i bez nadmiaru wilgoci. Ściany z bk były najpierw zagruntowane, nakładałem gęsto placki kleju na płytę plus "szlaczki" kleju do styro w pianie. Po kilkunastu minutach piana sztywnieje i nie ma problemu z odklejaniem sie placków tradycyjnego kleju, nie ma też efektu pustki pod płytą. Ściana jest "głucha" . Szczegóły tej tajemnej technologii w moim dzienniku budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 07.01.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Czy mógłbym prosić o radę co jest przez Was polecane do wykończenia ścian wewnątrz budynku?karton gips czy tynk. Prośba o konkretne argument. Z tego co wiem karton gips jest dużo tańszy i łątwiejszy do wykończenia. Potrzebuję tego na zasadzie plusów i minusów ww pozycji pozdr mariusz przyszłościowy budujący dom Jak zrobisz sam, to rób płyty - będzie taniej. Tynki - tylko i wyłącznie DOŚWIADCZONA ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biku11 07.01.2014 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 ok czyli argument za Płytą gipsową to mniejsze koszty ,szybkość wykonania ja jeszcze dodam że jest równo. jakie są minusy płyty gipsowje prośba o wypowiedź ekspertów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 08.01.2014 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 robię u siebie karton gips,u mnie zdecydowała trzykrotnie niższa cena (jeśli położysz sam, a za tynk liczyłem z robocizną)czytam z uśmiechem opinie speców od pustek, peknieć i przestrzeni itd. u mnie jest ok. - w starym poniemieckim domu od 14 lat, w nowym od trzech m-cy (jeszcze kładę) . Teren ze wstrzasami górniczymi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 09.01.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 robię u siebie karton gips, u mnie zdecydowała trzykrotnie niższa cena (jeśli położysz sam, a za tynk liczyłem z robocizną) czytam z uśmiechem opinie speców od pustek, peknieć i przestrzeni itd. u mnie jest ok. - w starym poniemieckim domu od 14 lat, w nowym od trzech m-cy (jeszcze kładę) . Teren ze wstrzasami górniczymi. Pozdrawiam. Pożyjemy zobaczymy - po dwóch sezonach grzewczych ! Nie mów hop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biku11 09.01.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 ostatnia wypowiedz może bardziej dokładnie napisz o co chodzi? plis konkrety wrzucajcie w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymeq80 10.01.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Pożyjemy zobaczymy - po dwóch sezonach grzewczych ! Nie mów hop No w jednym domu żyję już 14 SEZONÓW GRZEWCZYCH z regipsami. Część była klejona do ścian, a część na konstrukcjach. Jak już kiedyś pisałem, miałem jedno pęknięcie, teraz jeszcze zauważyłem drugie 25 cm na łączeniach (rzeczywiscie obok kaloryfera ). Ale to dwa razy po10 min pracy. I po kłopocie. Dlatego w nowym domu również zdecydowałem się na regipsy. PS. Możesz podać jakieś konkrety ? może czegoś w swoim domu nie widzę ? Nie mam tynków, więc się nie wypowiadam. Na pewno źle położone regipsy mogą być udręką, z resztą jak wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 07.02.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Jak zrobisz sam, to rób płyty - będzie taniej. Tynki - tylko i wyłącznie DOŚWIADCZONA ekipa. podpisuje się w 100% pod postem ewbuxxxo jak tynk to tylko przez profesjonalną firmę zrobiony.. Tam gdzie możesz obejrzeć kilka ich prac zarówno tych w trakcie jak i tych po zakończeniu i porozmawianiu z inwestorami.... ale wracając do tematu - dobry tynk i dobra ekipa - to trwałe i równe podłoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts