aldam1 07.01.2014 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam, Niestety z różnych przyczyn nie wykonałem w terminie instalacji od skrzynki do domu + instalacja wewnętrzna i tym samym odbiór gazu.Telefonicznie uzyskałem informację, że moge napisać podanie, jednak w sytuacji kiedy termin był już raz przesuwany (a był) to mogą nie udzielic zgody.W takiej sytuacji mozliwe są 2 kary umowne. Jedna za brak wykonania instalacji po stronie odbiorcy druga za opóźńienie w odbiorze. Czy ktoś w was miał podobny problem. Co zrobić w takiej sytaucji. Oczywiście podanie napiszę ale szanse są niewielkie na powodzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZIS 07.01.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Idz porozmawiaj a nie dzwoń, tam też pracują ludzie. Jeśli nie mają nowych wytycznych i normalnego szefa to nie powinno być problemów. Te kary to bron ostateczna gdyby ktoś grał z nimi w kulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 14.05.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2019 Udało się to załatwić? W sumie mam podobny problem, bo przekładałem już na termin do końca maja, cały czas liczyłem, że budowa ruszy, ale mam opóźnienia i dopiero zaczynamy budowę ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adek233 28.05.2019 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2019 Jakby coś to u mnie się zgodzili na koniec sierpnia przedłużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjablonska517 18.06.2019 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2019 Wystarczy iść porozmawiać. Myślę, że jeśli przedstawisz jasno sytuacje i przeprosisz to powinni pójść Ci na rękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 19.06.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 U mnie przedłużyli o rok. Potem się nie zgodzili. W efekcie podłączyłem się dwa lata po wskazanym terminie. Minęło dwa i pół roku, nikt nie przyszedł po pieniądze. Jeszcze pół roku i się przedawni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts