Dzialkowiec1 16.05.2004 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Pracownia "DOMUS" - czy ktos budowal projekt z ich katalogu.Licze na opinie, np. czy nie wyszly jakies kwiatki w trakcie budowy. Czy sa solidnie policzone (bez niedomiarów i nadmiarów materialowych np.) Pozdrwiam dzielnych FORUMOWICZOW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 23.05.2004 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Juz mam projekt - ANDROMEDA z 1 garazem.Powyzsze pytania nadal aktualne. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 23.05.2004 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Juz mam projekt - ANDROMEDA z 1 garazem. Powyzsze pytania nadal aktualne. Pozdr. Witam po raz poierwszy na forum. Mam identyczny projekt i stan surowy otwarty. Projekt wykonany b. dobrze. Nie wprowadzaliśmy poważnych zmian podczas budowy, bo nie mieliśmy takiej potrzeby. Jedyna zmiana to wydzielenie pralnio-suszarni z łazienki na poddaszu. Ilości materiałów przeważnie obliczałem sam. Wyjątkiem był dach. W zestawieniu drewna brak jetek. Powierzchnia dachu obliczana w hurtowniach to 260 m2 w projekcie 235 m2. Nie pamiętam w tej chwili czy dachowki było za duzo. W projekcie brak jest rozwiązania połączenia kalenic. U mnie dekarze założyli dwa trójniki. Jest OK. Pozdrówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 24.05.2004 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2004 Dzieki za cenne informacje. Moze pamietasz ile bylo tych jetek.Jakie robiles schody.Czy sciany masz zgodnie z projektem, czy jakies innowacje.Czy obnizenie poddasza nad garazem jest dla Ciebie zaleta czy raczej wada. To chyba narazie tyle pytan.Pozdrawiam.PS. Na etapie adaptacji nie bedzie zadnych zmian.PS2. Studiowalem w Lublinie.Narazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibibyk 25.05.2004 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2004 witam andromedowiczówteż mam ten projekt; już nawet ściany fundamentowe mi wymurowalirozmieszczenie wewnątrz funkcjonalne i przestronnemielismy to szczęście ze podejmując decyzję o projekcie byliśmy w ąndromedzie.to co zostało zmienione w stosunku do pierwowzoru to:- podniśliśmy ścianę kolankową do 75 cm ( niższa nie pozwala naszym zdaniem wykorzystać miejsce przy podłodze ), - zrezygnowaliśmy z ścianki działowej łaczącej dolny hall z jadalnia( byłoby ciasno)- dołożylismy 1 schodek w domu, ponieważ byłoby dość stromo te uwagi uzyskalismy od inwestorów którzy już mieszkają natomiast my, ponieważ zamierzamy mieć kotłownię na eco groszek< za garażem dostawiliśmy kotłownię. nie chcąc ruszać dachu i wysokości kalenicy mamy garaż wysunię ty w stosunku do reszty budynku 0,8 mmamy nadzieję że będzie wyglądać dobrze kolejna zmiana to rezygnacja z tarasu lanego z fundamentu na korzyść tarasu naziemnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 26.05.2004 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Witam. Ściny kolankowej nie podnosiliśmy ze względu na obawy o architekturę budynku. Można co prawda bylo ją podnieść o jeden pustak ale co tam, najwyżej pod ścianami zrobi się wneki, szuflady itp schowki. Schodów jeszcze nie ma. Będą drewniane ażurowe. Uwaga: schody częściowo wchodzą w otwór przejścia do gabinetu, łazienki i kotłowni. Taras też będę miał ziemny. Obniżenie stropu nad garażem jest jak najbardziej OK. Pokój P3 zyskuje na atrakcyjności. Do łazienki na poddaszu będzie schodzić się po schodku. Z części łazienki nad kotłownią wydzieliliśmy suszarnię. Zmieniliśmy też okna dachowe. Będą velux 78x140. W lazience jedno okno 94x140. W garażu dodaliśmy trzy okna 60x90. Generalnie jak najmniej zmian w konstrukcję. Pozdrowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 28.05.2004 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2004 Czy robicie BK jak w projekcie - 36 bez ocieplenia styr. lub wlna? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makabu 30.05.2004 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2004 Oooooo!A tak bardzo mi sie podoba ten projekt, idealny, funkcjonalny, sliczny pod względem architektury. niestety nie mieści sie na moją działeczkę.zazdroszczę Wam tego poddasza. Każde pomieszczenie ma tam swój indywidualny klimat. szczeólnie podoba mi się ten pokoik ze schodkami,funkcjonalny podział na część sypialna i częsć do pracy....No cóz to był nasz faworyt!Gratuluję wyboru!!!makabu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal124 31.05.2004 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Czy robicie BK jak w projekcie - 36 bez ocieplenia styr. lub wlna? pozdr Witam. Konstrukcję mamy z Porothermu 25 PW. Ściany wewnętrzne konstrukcyjne z BK i dzialowe z BK 12 i 8. Zastosowałem BK aby bylo lepiej kuć pod instalacje. Ale jak przyszło do kucia to w PTH jest nawet lepiej. Wystarczy lekko naciąć i delikatnie puk puk. Złota robota. Ocieplać bedę welną 12 cm z tynkiem silikatowym. Ściany fundamentowe ocieplone styropianem FS 20 - 10 cm. A na nim bedzie piaskowiec 1-2 cm. Dzikówka oczywiście. Taniej niż plytki klinkierowe, tynk strukturalny lub cokolwiek innego. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.05.2004 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2004 Czy robicie BK jak w projekcie - 36 bez ocieplenia styr. lub wlna? pozdr Witam. Konstrukcję mamy z Porothermu 25 PW. Ściany wewnętrzne Też gratuluję wyboru! Zastanawiałem się nad Andromedą, ale doszedłem do wniosku że moje chłopaki mnie przeklną za wielkości pokoi na poddaszu i wziąłem PROXIMĘ też z Domusa. Wiem już że podczarowali elewacje (pięknie wygląda, ale tylko na ich materiałach); architekt mi zrobił wizualizację i już tak pięknie nie było, trzeba kombinować Pozdrawiam. Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario2 28.06.2004 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2004 kończe budować anromedę i za miesiac chcę sie wprowadzić.sciany porotherm 25 docieplenie ekorok l 16 cm (wszyscy mówią, że za duzo). aby uniknąc zasłonięcia wejścia do wc przez schody skróciłem wejście na pietro i aby się zmiescic schody są skręcone 90 stopni i przesunąłem podciąg p-5 żeby miały odpowiednią wysokość do sufitu. jezeli chodzi o to czy schodek w łazience (obnizony garaż) to zaleta-jeszcze nie wiem ale napewno daje większą swobodę ze względu na wyzsza sciane. ściane kolankową podniosłem o 12 cm, w projekcie jest 36 ja dałem 2 pustaki 24, nie radze wiecej gdyż dom straci proporcje i urok, a miejsca na poddaszu jest i tak dużo.najładniejszy do z pięknym tarasempozdrawiam i gratuluję wyborumariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 12.10.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2004 Witajcie:) Ci którzy wybudowali Andromedę albo kończą, czy mogli by powiedzieć jaki jest koszt wybudowania Andromedy? Pani z Domusa powiedziała, że koszt wybudowania domu bez instalacji wewnętrznych to jakieś 230 tys. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EBU 21.10.2004 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Witajcie:) Ci którzy wybudowali Andromedę albo kończą, czy mogli by powiedzieć jaki jest koszt wybudowania Andromedy? Pani z Domusa powiedziała, że koszt wybudowania domu bez instalacji wewnętrznych to jakieś 230 tys. Co o tym myślicie? A dodała, że netto ? Ja będę budować Virgo u mnie koszt (inf od pani z Domusa) 245 tyś netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nusia 21.10.2004 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Niestety nie podała szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek4432 22.10.2004 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 jaki jest koszt stanu surowego zamknietego/bez robocizny/ ANDROMEDY pytanie do tych szcześliwców co mają już ten dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek4432 22.10.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2004 czy jest andromeda w BIAŁYMSTOKU LUB OKOLICACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzialkowiec1 29.10.2004 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 Jestem teraz na etapie stropu.Za tydzien koniec prac murarskich, moze do konca listopada bedzie dachPrzyblizony koszt to 75-80 000 z robocizna s. sur. otw. (bk. 24) Pozdrawiam Andromedowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek4432 29.10.2004 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2004 dzięki dzialkowiec1 za podanie kosztu stanu surowego czy mażesz mi napisać jaki materiał stosujesz na dach i jakie zmiany wprowadziłeś w projekcie/jeśli były/ile zapłaciłeś za robociznę i gdzie budujesz. p.s podany kosz zdachem czy bez sorry że dużo pytam ale to mnie interesuje bo też na wiosnę stawiam andromedę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekpodkarpacie 02.11.2004 03:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witajcie:) Ci którzy wybudowali Andromedę albo kończą, czy mogli by powiedzieć jaki jest koszt wybudowania Andromedy? Pani z Domusa powiedziała, że koszt wybudowania domu bez instalacji wewnętrznych to jakieś 230 tys. Co o tym myślicie? My wlasnie mamy stan surowy otwarty andromedki .Krylismy blachodachowka z rautaruki maxi elita w powloce puralowskiej, ocieplilismy sciane fundamentowa , a i okna dachowe 78x140. Budowalismy z maxa, strop betonowy z dziurawka Koszt tego wszystkiego to ok 95 tys z robocizna bez zadnych faktur JESTESMY NAPRAWDE ZADOWOLENI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekpodkarpacie 02.11.2004 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Mam prosbe Czy moglibyscie zamiescic zdjecia waszych pieknych domkow Z gory wielkie dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts