Haszu84 07.01.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Witam serdecznie,Tak jak w temacie. Posiadam kominek Spartherm Varia z babą akumulacyjną z cegły. Czy mimo braku izolacji baby jest możliwość zastosowania systemu DGP z turbiną? Czy odzysk ciepła będzie za mały i wypadałoby wszystko zrobić od nowa? Planuję rozprowadzić ciepło do 3 pokoi. Największa odległość od kominka to ok 8m. Jestem z Częstochowy chętnie zrobię wizję lokalną. W planach mam również holzgas ale to już chyba w innej kategorii. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haszu84 08.01.2014 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Nikt nie pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.01.2014 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 To z czego wykonasz obudowę, pozostaje bez większego wpływu na DGP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haszu84 10.01.2014 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Miałem wczoraj fachowca w domu. Stwierdził, że żadna turbina mi nie pomoże, ponieważ pokoje są za daleko. Szczerze mówiąc uważam, że nadwyżka energii jest duża i spokojnie da sobie rade... ale cóż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 10.01.2014 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Być może słowo "fachowiec" zostało przez Ciebie nadużyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 10.01.2014 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam. Haszu ... Piotr chce Ci dać delikatnie do zrozumienia że to był po prostu konował (felczer) nie lekarz ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 11.01.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Też mam 8m do najdalszego pokoju i wszystko jest tak ustawione że takie samo ciepło typływa z anemostatów oddalonych 4m od kominka i 8 metrów od niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haszu84 13.01.2014 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Dzięki za odpowiedzi. Turalyon jaką masz założoną turbinę? Z tymi lekarzami jest różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 20.01.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 w zależności od ilości wylotów wg. wytycznych producenta,dodam tylko, ze założenie "większa będzie lepsza" się nie sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts