biku11 07.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 czy można zamontować okna dachowe po położeniu dachu( blachodachówki)przykład: blachodachówka jest położona na dach nie ma wyjść na okna dachowe i powiedzmy po roku czasu te okna dachowe chciałbym wstawić czy jest taka mozliwość? czy są to większe koszty niz przy montażu tych okien podczas układania dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 07.01.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2014 Wszystko sie da:) Ja bym wziął 3 razy tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.01.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 (edytowane) Okno na dachu można zamontować w dowolnym miejscu i w dowolnym czasie. Reszta to tylko koszty. Dodam tylko, że nie ma potrzeby demontowania pokrycia. Pozdrawiam. Edytowane 9 Stycznia 2014 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biku11 09.01.2014 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 jak to wychodzi kosztowo ile razy drożej wychodzi takie montowanie okien przy ułożonym dachu?najlepiej jeśli pokazalibyście faktyczne koszty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.01.2014 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wszystko zależy co i jak, bo montaż montażowi nierówny. Montowaliśmy okna dachowe w blachodachówce. Wygląda to tak, że trzeba sciągnąć 2 blachy, założyć okno, następnie blachy odpowiednio dociąć i z powrotem na dach . Aby jakotako bezpiecznie sciągnąć blachę, potrzeba conajmniej troje ludzi. Dodam, że trzeba mieć jeden moduł takiej samej blachy, żeby dołożyć pod gąsiorem. Bez zdejmowania blachy, tak jak Pan Andrzej niepotrafię... jeszcze:) Jeśli dom nie byłby jakoś bardzo wysoki to za 500-600 zł myślę, że da się zamontować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Za 600 to nie da rady. Po co Ci troje?. Nie można we trzech?. Na upartego można wykorzystać blachę wyciętą z otworu.Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.01.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Zasadą montażu okien połaciowych jest montaż od środka. Pierwsze okno zamontowałem 1994 r. Wówczas najwięcej montaży wykonywałem w już istniejących dach. Gdy dach jest kryty blachą płaska na rąbek lub tzw. "wurstę" (jak źle napisałem to Jan mnie poprawi) należałoby ściągnąć pokrycie aż do kalenicy. Wstawia się bez ściągania. Nie ma tylko możliwości albo jest bardzo utrudnia wstawienia rynienki odprowadzającej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 09.01.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Żebym to ja znalazł takich klientów, co by płacili wasze stawki :o:o:o:o:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.01.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Wusta od wulsztangi ;)Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 09.01.2014 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Dzięki Janie! Na Ciebie zawsze można liczyć. Serdecznie pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 09.01.2014 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Chyba jestem głodny ; zjadłem L ( wulsta ) Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selius 10.01.2014 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Te 600 zl to cena chyba z oknami W moim rejonie wstawienie okna przed pokryciem - blachodachowka 100 zl - dachoka 100 zl Po pokryciu: - blachodachowka 250 zl - dachowka 200 zl Pozdrawiam naciagaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.01.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Czasami poprawiam okna i całe dachy wykonane za tak nędzne pieniądze. Nikt tu nikogo nie naciąga. Jest wolny rynek i każdy może skorzystać z usług takiego wykonawcy, który mu odpowiada. Na moje usługi też nie każdego stać, natomiast jak robię poprawki to nie mam litości. Współczuję też tym wykonawcom, których życie zmusza do pracy za głodowe stawki. Jak mam taki kaprys to mogę wstawić okno za 1 zł. Chętnie zobaczyłbym okno wstawione za 100 zł. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 10.01.2014 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 (edytowane) No to cieniutko przędą w Nowym Dworze:) Przykład kosza w dachu za 40 złotych za metr:) Ciekawi mnie po ile wprawiali okna:) (zdjęcie wykonane przez kolege JARKO z jednego z forów) http://images61.fotosik.pl/517/ae893c588c523fbf.jpg Żeby zamontować okno w położonej blachodachówce trzeba dojechać na miejsce, rozłożyć rusztowanie, założyć drabine (taka drewnianą pod rozstaw fal) odkręcić blachy, ściągnąć je na dól (potrzebuje do tego dwóch pomocników) założyć okno (jak nie ma firmowych kołnierzy XDP to musze zrobić sam + wełna), dociąć blachę, wciągnąć ją na dach, ściągnąć drabine, złożyć rusztowanie i dojechać do domu. Jakbym miał za to skasować tylko 250 zł, to by mnie musiało pop.......ć Edytowane 10 Stycznia 2014 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.01.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Kosz na zdjęciu to wzorowo wykonany knot! Pewnie za całość firma wzięła jakieś 20,-~25,- za 1 m2.Natomiast odnośnie okna ja wykonałbym wszystko od środka bez demontażu blach biorąc 500,- za sztukę a gdyby była izolacja cieplna i sufity to 700,- . Oczywiście podane ceny są cenami netto i nie obejmują wykończenia od strony wewnętrznej tzn. wykonania szpalety. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiliakap 07.02.2018 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 Witam, szukam ekipy do zamontowanie 3 okien połaciowych na położonym dachu, okolice Warszawy , jaki koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel Sowinski 07.02.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2018 u mnie w miescie wstawienie okna w istniejącym dachu zaczyna się od 500,- . Jak ktoś chce tanio, to do każdego okna jest dolączona instrukcja (bardzo czytelna) i można samemu zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 10.02.2018 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Panie Andrzeju to okna za 100zł za sztukę Poprawiłem z pomocą YouTub a właściwie zdemontowałem i zamontowałem ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 10.02.2018 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Cena okna nie ma tu nic dorzeczy. Czemu ta folia zwisa do środka? Nie widzę rynienek nad oknami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michalgosc 11.02.2018 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Cena okna nie ma tu nic dorzeczy. Czemu ta folia zwisa do środka? Nie widzę rynienek nad oknami. Pozdrawiam. To cena za montaż. Membrana była zszywaczem brzybita do ramy okna brak fartucha zewnętrznego skutkował nawiewaniem śniegu rynienki byly 40cm od góry okna na zakładach membrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts