erbata 08.01.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 WitamBardzo proszę o pomoc w przedstawionym poniżej temacie. Od razu zaznaczam, że jestem kompletnym laikiem. W lażience (mieszkanie w bloku) mam zamontowane ogrzewanie podłogowe wodne oraz grzejnik. Na grzejniku jest założony termostat (głowica), która jest ustawiona na zero. Oprócz tego jest jeszcze jeden termostat do ogrzewania podłogowego. Problem jest taki, że nie mogę w żaden sposób sterować temperaturą ogrzewania podłogowego. Od momentu gdy załączone zostało ogrzewanie ogólne (tzn ogrzewanie całego bloku) podłoga w łazience jest ciepła regulacja termostatem nic nie daje. Nawet jak termostat jest ustawiony na zero to temperatura ogrzewania podłogowego nie spada. Co to może oznaczać, czy zepsuł się termostat tzn. nie blokuje dopływu wody czy instalacja została źle zrobiona (czytałem coś o powrocie z grzejnika). Proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 08.01.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Sprawdź poprawność zamontowania głowicy na zaworze od podłogówki. Jeśli podłoga jest dobrze nagrzana to musi upłynąć dość dużo czasu aby ostygła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 08.01.2014 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Sprawdź poprawność zamontowania głowicy na zaworze od podłogówki. Jeśli podłoga jest dobrze nagrzana to musi upłynąć dość dużo czasu aby ostygła. Sprawdziłem już wcześniej rzeczywiście nakrętka była poluzowana ale dokręciłem ją. Mimo tego podłoga nie stygnie a głowica termostatu jest cały czas w pozycji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 08.01.2014 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Mógłbyś zrobić zdjęcia przyłączy grzejnika i podłogówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 08.01.2014 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Niestety podłączenia są zakryte nie mam schematów. Mogę zrobić zdjęcie puszki z zawortem podłogówki i ewentualnie grzejnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 08.01.2014 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 na 99,99% termostat założony na grzejniku nie ma kompletnie żadnego związku z podłogówką, temperaturą podłogówki steruje się w rozdzielaczu Ok to, że jest grzejnik podałem informacyjne, myślałem, że to jest istotne. W każdym bądź razie grzejnik dział ok Przede wszystkim boję się tego, czy jeżeli ogrzewanie podłogowe jest ustawione na full to czy nie pójdę z torbami płacą duże rachunki za ogrzewanie. Nie wiem też czy nie uszkodzi się instalacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 08.01.2014 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Nie mam żadnego rozdzielacza ogrzewanie podłogowe jest tylko w łazience tzn jest to pojedyncza pętla jedyne co wystaje ze ściany to głowica termostatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 09.01.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 jeżeli jest to RTL to to właśnie masz odrobinę przykręcić Witam Właśnie problem jest taki, ze ten zawór rtl jest ustawiony na 0 a podłoga mimo to grzeje. Tak jakby zawór nie działał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 09.01.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Zrób fotkę tego zaworu i głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 09.01.2014 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Zrób fotkę tego zaworu i głowicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1igor1 10.01.2014 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Nie wiem czy dobrze myślę, ale na ostatnim zdjęciu głowica jest ściągnięta, a jeżeli ustawia ją na 0 i ściąga głowicę, to ona pracuje chyba na maksa - tak mi się wydaje, a jak widać na zdjęciach nie ma w tej puszcze tyle miejsca aby głowica była cały czas w skrzynce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erbata 10.01.2014 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 ewidentnie dobrze kombinujesz, albo głowica nie dociska, albo zawór się zawiesił, SCHLOSSER ma 24 miesiące gwarancji, trzeba po prostu zareklamować Nie ma żadnego doświadczenia a wolałem sie podpytać. Myślę, że reklamacja zakończy sprawę. Głowica była ściągnięta tylko na potrzeby zdjęcia,, puszka jest zakryta plastikiem z otworem, przez który wystaje głowica. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts