michael86 08.01.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam posiadam betoniarkę fimy Limex 125 lp, od jakiegoś czasu nie działa. Rozkręciłem ją I nie wydaję mi się żeby było to coś z silnikiem bo po podłączeniu do prądu silnik jakby zaczynał działać pasek się napina a betoniara niechce się kręci. Czy ktoś naprawiał już taką betoniarkę i czy mógłby naświetlić co może być przyczyną nie kręcenia się ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Antkowiak 08.01.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 zdejmij pasek i sprawdz czy silnik pracuje, przy okazji sprawdzisz czy calosc ("beczka") da sie obracac recznie czy sie cos zatarlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael86 17.02.2014 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 witam w końcu znalazlem czas aby zaglądnąć do swojej betoniarki. A więc sciągnąłem pasek silnik sam pracuje beczka ręcznie równiez się obraca. Natomiast to wieksze kolo plastikowe nad silnikiem niechce sie poruszac i wydaje mi sie ze w tym tkwi problem. jakby mial ktos jakis pomysl to czekam na instrukcje z gory dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.02.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Kiedy włączasz sam odmontowany od betoniarki napęd, większe koło pracuje, czy nie? Podejrzewam łożyskowanie tego większego koła. Zatarte, brudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael86 17.02.2014 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 no własnie wieksze kolo nie pracuje ani drgnieeee, czyli musze wymienić łożysko przy tym dużym kole bądz spróbować je wyczyścić tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 17.02.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Na początek to rozmontuj, wtedy powinno się wyjaśnić co blokuje koło i co z tym dalej zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michael86 20.02.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 po rozebraniu okazało się że wszystko jest plastikowe co mnie w szczególności nie dziwi , ale najgorsze że widać że plastik po prostu się stopił i później zastygł i dlatego znieruchomiało się, teraz niewiem czy z tym da się coś zrobić ?? szukałem takiej części w necie ale niemogłem znaleść , chyba że taą bym porzadnie nasmarował i złożył.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 20.02.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2014 Znajdź sobie jakiegoś ślusarza-majsterkowicza, może by się udało jedno i drugie przetoczyć i wstawić tam łożysko kulkowe? Albo może choć mosiężną tuleję? Wtedy by to miało ręce i nogi, inaczej... czarno to widzę. Tak jak jest przeszlifowane, nasmarowane będzie działać, ale zatrze się ponownie po pierwszym dłuższym maratonie mieszania. Swoją drogą takiego szajsu nie widziałem już dawno J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts