krukmar 08.01.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Witam wszystkich w pierwszym poście! Mam pytanie pośrednio związane z programem MDM:Planuje w tym roku rozpoczęcie budowy systemem gospodarczym; spełniam wszystkie warunki programu MDM oprócz jednego - pozwolenie na budowę zostało wydane w 2013 r.Czy jest możliwe ( i jaka jest procedura) unieważnienie pnb?Może ktoś ma inny pomysł jak obejść ten zapis?Przeniesienie pnb niestety nic nie da - liczy się data pierwotnego pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vel 11.01.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 A ja nie chcąc zakładać nowego tematu mam pytanie teoretycznie, czy nieruchomość na poniższych warunkach będzie kwalifikowała się do sprzedaży w ramach MdM: - Zakupiony w 2013 dom bliźniak w stanie surowym otwartym. Zakup na fakturę VAT 8% na firmę celem dalszej odsprzedaży- Powierzchnia jednego bliźniaka: Piwnica 55m2, Parter + poddasze 110m2 (w tym garaż na parterze 16m2) - czyli Powierzchnia Użytkowa wychodzi około 94m2 - Budynek na 1 KW. Planuję podzielić go na dwie niezależne KW i sprzedać dwa segmenty osobno. Pytanie, czy osoba kupująca ode mnie taki budynek będzie mogła go zakupić w programie MdM? Po analizie wydaje mi się że tak, ale proszę o sprawdzenie stanu faktycznego. Każdy segment byłby przeze mnie sprzedawany jako firma z fakturą VAT 8%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts