darq_1 09.01.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam!! Robię remont domu i przyszła kolej na kuchnię. Chcę wyrównać ściany bo obecne są krzywe. Chciałem zrobić konstrukcję stalową(szyny prowadzące sufit, podłoga + profile 60 odległości koło profilami 50cm). Moje pytanie jak powiesić na tym szafki kuchenne?? Chciałem dać pod płytę gk płytę osb 20mm czy to dobre rozwiązanie?? Może macie jakieś inne pomysły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.d 09.01.2014 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Jeżeli dobrze zrozumiałem to chcesz to zrobić z profili CD 60/27?Konstrukcje dobrzy było by wzmocnić mocując szyny do ściany przy pomocy wieszaków ES. Płyta osb może być, robiłem takie wzmocnienia wiele razy z tym ze ja zamiast osb montowałem grubą sklejkę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darq_1 09.01.2014 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Tak CD60/27 a jak gruba była ta sklejka i czy wieszaki nie będą za miękkie(nie będą wyginały się do ściany)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.d 09.01.2014 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Sklejka 18 lub 20mm, nie pamiętam w tej chwili dokładnie. Są twarde wieszaki do CD, np. http://netgips.pl/pl/p/Element-mocujacy-60-mm-do-profila-CD-6027/176 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darq_1 10.01.2014 01:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ostatnie już pytanie co polecił byś do zawieszenia szafek(wkręty czy kołki np molly)?? Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar.d 10.01.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Ja zajmuje się zabudową z GK, mebli nie montuje.Z tego co widziałem firmy które przychodzą po nas montować meble do wieszania szafek stosują wkręty do drewna. Pamiętaj że sklejka (ewentualnie osb) musi być przykręcona do profili a nie tylko wsunięta za płytę GK. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmf761 12.01.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Zastosuj wkręty do drewna utwardzane pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts