Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś stawiał dach z firmą Baucon? Szukam opinii

maaradv

Recommended Posts

Jestem przed wyborem ekipy to postawienia więźby dachowej i pokrycia dachu dwuspadowego 160m2 bez okien dachowych, dachówką Tegalit.

Miałem już wstępnie wybraną firmę, ale zacząłem się zastanawiać nad Baucon ponieważ zrobili mi zdecydowanie korzystniejszą wycenę. Panowie przemieszczają się po Polskich budowach instalując się w przyczepie kempingowej co faktycznie jest pewnego rodzaju oszczędnością, brak codziennych dojazdów. Zastanawiam się jednak i trochę obawiam czy atrakcyjna cena nie odbije się na jakości wykonania dachu. Ich strona http://www.bauconcompany.com Miał ktoś z nimi jakieś doświadczenia ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje i opinie.

• 2 weeks później...
Ta firma wykonywała mi dach (zarówno więźbę jak i pokrycie - folia +dachówka), mam o nich jak najlepsze zdanie. Szef - pan Sebastian szanuje klienta, zna się na swojej robocie, ekipa pracuje uczciwie, są elastyczni i otwarci na uwagi. Dach robiliśmy w 2011 r. - wyszedł pięknie i oczywiście ma się dobrze :) Z uzgodnionej ceny byłam bardzo zadowolona i cena ta była ostateczne - po wykonaniu prac nie pojawiły się żadne "dodatkowe koszty" za "nie wiadomo co"

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam!

Ja również chciałbym uzyskać info o tej firmie. Dostałem od nich dobra cenę na wykonanie kompletnego dachu i chciałbym wiedzieć czy poważnie się nad nimi zastanowić. Proszę osoby u których firma ta wykonywała dach o więcej informacji i zdjęć. Czy jesteście z nich zadowoleni???

Tak to wygląda

Ja jestem zadowolony, jest kilka drobnych aspektów ale generalnie na + jak chcesz

dopytać o szczegóły to zapraszam na priv.

[ATTACH=CONFIG]241296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241302[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241305[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]241306[/ATTACH]

Zakładasz temat z prośbą o opinię a później zapraszasz na priv ?

Może podzielisz się z ogółem. Ty szukałeś wczoraj a dziś szukają inni.

Edytowane przez kwasniak

Mój dach został oceniony przez wyjadaczy w tym wątku http://forum.muratordom.pl/showthread.php?67295-Pokażcie-swoje-dachy!!!!!!!!/page129

Jak zwykle zadecydowała cena usługi, która byłą znacząco niższa niż ta, pierwotnie brana pod uwagę. Generalnym problemem tej ekipy jest pośpiech i nie czytanie/ nie stosowanie się do dostarczonych instrukcji. U mnie najbardziej zawalili rynny, które nie były standardowe bo do dachu bez okapu, system Galeco "Bez Okapowy" Zobili tak jak im się wydawało a nie tak jak było w instrukcji. Całość musiała być zdemontowana i złożona od nowa przez ekipę z Galeco. Mimo wszystko szef ekipy przyjmuje wszystkie uwagi i jeżeli ktoś dopilnuje odpowiednio tego etapu budowy to wg mnie można z nimi śmiało działać. W moim przypadku po opłaceniu drugiej ekipy do rynien zaoszczędzone 6 tyś.

• 4 months później...

Witam, mam nietypowe pytanie, czy mogłabym prosić o numer telefonu do p. Sebastiana Szwarnowskiego? Robił u mnie dach w 2011r na domu a teraz buduje się moja kuzynka. Jestem bardzo zadowolona z p. Sebastiana i nie chciałabym polecać jej nikogo innego, ale teraz okazuje się że mam nieaktualny numer telefonu. Proszę o pomoc w kontakcie z p. Sebastianem

Pozdrawiam Magdalena Portkowska