Tommy221 09.01.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam . Jestem nowym użytkownikiem stąd mam nadzieję,że w dobrym miejscu zamieszczam swojego posta Moi rodzice wynajmują domek poza Częstochową,na wsi.Problem w tym,że nie ma tam typowego szamba a jest wykopany rów i obłożony od góry jakimiś deskami i innym badziewiem.Sąsiad od samego początku narzeka,że mu to śmierdzi.Z jednej strony się tym ludziom nie dziwię.Zaczęli więc wydzwaniać do pana który jest właścicielem działki,z którym mamy podpisaną umowę.Jakiś czas później ponownie do niego zadzwonili tym razem informując,że będzie kontrola 17.I celem obejrzenia i wyjaśnienia całej sytuacji.Pytanie.Jak najtańszym kosztem można coś takiego przerobić na legalu,oraz czy będą moi rodzice obciążenia jakimiś kosztami tj.kary i innymi takimi. Zaznaczam,że nie jest to nasza działka lecz podpisana jest umowa na wynajem pod pracownię artystyczną.Wydaje się,że wszystko to będzie zrzucone na właściciela posesji,ale jakich kar można się spodziewać oraz w jaki sposób najtańszym kosztem można przerobić to na coś co będzie zgodnie z przepisami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 09.01.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Normalne szambo 10 m3 kosztuje z montażem jakieś 3,5-4,5 kPLN. W sumie pod taką działalność starczyło by pewnie 5m3 ale szambiarki mają zazwyczaj 10 m3 pojemności i zazwyczaj płaci się za kurs a nie ilość metrów, stąd sugerował bym jednak większe. Czy to dużo, pozostawiam ocenić Tobie. Jeżeli gmina zezwala, można zainwestować w przydomową oczyszczalnię ścieków, koszt niewiele wyższy i nie trzeba płacić za wywozy. Choć nie wiem czy przy tak nikłym poborze wody będzie działać, to trzeba by sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts