zientas 09.01.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 (edytowane) Witam,kupiłem rurę flex z oruliną (rura giętka) - przeznaczenie do rozprowadzenia ciepła z kominka na etykiecie napisane 250Cpo otwarciu okazuje się że rura jest perforowana z takimi malutkimi dziurkami.czy to się na daje?przecież część ciepła będzie nimi uciekać w warstwę izolacji.czy ktoś ma takie u siebie?zientas Edytowane 9 Stycznia 2014 przez zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamcio 09.01.2014 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 U mnie na tych perforowanych rurach jest dużo ciszej w pokojach nie słychać nadmuchu. ( jak dałem na jeden pokój bez perforacji to szumiało). Rury przykryte mam dodatkowo 20cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts