tomek85 09.01.2014 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam mam wodę w nowo wybudowanym domu lecz niestety jest za słabe ciśnienie w kranie, woda leci z bardzo małym ciśnieniem. Jaki hydrofor kupic lub co zrobić żeby ciśnienie było wystarczające do komfortowego użytkowania. Interesuje mnie jakieś ekonomiczne rozwiązanie a nie hydrofor o pojemności 20 l który cały czas się załącza bo prąd jak wiadomo w cenie teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 10.01.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Interesuje mnie jakieś ekonomiczne rozwiązanie a nie hydrofor o pojemności 20 l który cały czas się załącza bo prąd jak wiadomo w cenie teraz. No to chyba pozostaje tylko: http://p.alejka.pl/i2/p_new/00/53/pompa-reczna-skrzydelkowa-k-2_0_b.jpg + żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 10.01.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam mam wodę w nowo wybudowanym domu lecz niestety jest za słabe ciśnienie w kranie, woda leci z bardzo małym ciśnieniem. Jaki hydrofor kupic lub co zrobić żeby ciśnienie było wystarczające do komfortowego użytkowania. Interesuje mnie jakieś ekonomiczne rozwiązanie a nie hydrofor o pojemności 20 l który cały czas się załącza bo prąd jak wiadomo w cenie teraz. Pompa w czasie zalacznia przez jakas sekunde zre 2x wiecej pradu niz w czasie pracy. Czy kupisz duzy zbiornik i pompa bedzie sie zalaczac rzadziej ale pracowac dluzej, czy maly ktory sie bedzie zalaczal 5 razy czesciej a pracowal krocej, to w skali roku roznice na zuzytym pracie oceniam na....5PLN. Musisz cos wiecej o swojej obecnej pompie napisac. Jak daleko jest pompa od studni. Jak gleboko jest woda w studni. Jakiej wydajnosci jest obecna pompa (najelpiej model podaj), jakie masz ustawione cisnienie wlacz/wylacz na wylaczniku cisnieniowym. Bo poki co nie wiemy czy niskie cisnienie wynika za slabej pompy (odkrecony jeden kran i pompa chodzi juz non-stop) czy pompa jest duza ale ma zle ustawione cisnienia pracy. marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 10.01.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 To nie jest takie proste... Żeby dobrać hydrofor trzeba znać warunki w jakich ma pracować. Jaka jest wydajność studni? Jaka jest wydajność pompy? Jakie są wysokości (jakie ciśnienie chcesz mieć)? itp, itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek85 10.01.2014 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Obecnie pompy brak woda dociera do kranu o własnym ciśnieniu źródło wyżej domu sęk w tym że na piętrze jest tak słabe ciśnienie ze pod prysznicem woda ledwo co leci. Więc sprawa wygląda tak ze w kotłowni chce wsadzić hydrofor nie musi on ciągnąc wody w z głębokości bo sama ona napływa musi być dobry tzn jak dla mnie ekonomiczny żeby nie nabijał dużych rachunków za prąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radmax 20.01.2014 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Witam, żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tutaj. Na co byście polecili zamienić obecną pompę samozasysającą SKA.3.03 HYDRO-VACUUM żeby było po prostu cicho ? Dodam, że mam zbiornik hydroforowy ok. 200 l. Obecną pompę słychać chyba ze 3 domy dalej. Edytowane 20 Stycznia 2014 przez radmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolNowak 20.01.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2014 Najlepiej kupić specjalny hydrofor do podniesienia ciśnienia wody w sieci miejskiej. Większość zestawów nie nadaje się do podłączenia do sieci miejskiej ponieważ mają za słabe uszczelnienie. Można o tym przeczytać więcej w tym artykule. http://blog.sklephypo.pl/2013/11/jak-podniesc-cisnienie-w-sieci-miejskiej.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts