Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rbr_Ekouniwersal - bez cenzury

Andrzej_M_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 606
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak się zastanawiam, jak podejmowałem decyzje o zakupie pieca brałem pod uwagę tylko piece z eCoal-em, przez to odpadł Skam-P bo mógł zaproponować tylko z Brulim, a z tego co pamiętam wcześniej był dostępny z Ecoalem, na jakiej zasadzie Elektosystem daję zgodę na montaż swojego sterownika (Skam-P ma certyfikat, RBR nigdy nie miał i nie ma dla 11Kw i 17Kw).

Myślę, że się Jarecki nie obrazi...

Z tego, co wiem, to:

-Instalco daje do swych kotłów tylko eCoale i kupuje je w E-S w ilościach - nazwałbym to tak - mini hurtowych,

-Jarecki daje do swoich kotłów sterowniki według wyboru/życzenia klienta i chciałby je kupować - nazwałbym to tak - w pseudo detalu.

Z tego, co wiem, to:

-Instalco daje do swych kotłów tylko eCoale i kupuje je w E-S w ilościach - nazwałbym to tak - mini hurtowych,

-Jarecki daje do swoich kotłów sterowniki według wyboru/życzenia klienta i chciałby je kupować - nazwałbym to tak - w pseudo detalu.

A ja słyszałem że Ecoala dają przebadanych sprawdzonych kotłów, a wygląda że tylko kwestie finansowe wchodzą w rachubę.

,,,, E-S nie bawi się w sprzedaż detaliczną.

Mało przekonywująca jest ta Twoja wypowiedź.

Sterownik Bruli jest sprzedawany w ilościach detalicznych, więc dlaczego nie można by sprzedawać Sterownika eCoal w ilościach detalicznych.

Być może jest to związane z tą polityką biznesową lub wymaganiami zakupionej licencji.

Mało przekonywująca jest ta Twoja wypowiedź.

Sterownik Bruli jest sprzedawany w ilościach detalicznych, więc dlaczego nie można by sprzedawać Sterownika eCoal w ilościach detalicznych.

Być może jest to związane z tą polityką biznesową lub wymaganiami zakupionej licencji.

Ja słysząłem że jest to związane z polityką Jareckeigo który to promuje sterowniki Włodka, ostatnio także jakiegoś Bolka.

Z tego, co wiem, to:

Nie obraże się-, tak, to klient ma decydować, co chce i nie lubię jak ktoś ma narzucać z góry.

Ilości są do dogadania, nie wnikam już o co chodziło, jestem zadowolony z grupowego a automat jest jaki jest...., do szczęścia mi potrzebny nie jest.....

Bruli początkowo były rzadko wybierane, mówiłem,że na siłę nikomu nie będę wciskać.

To sie układa samodzielnie. Aktualnie Bruli od ok. lipca/sierpnia jest na 2miejscu pod względem wyboru klientów i wyprzedził..... nie będę kończył...

pozdrawiam

Mnie zastanawia jedno,mianowicie po badaniach z tego co dają do zrozumienia ma wyniki bardziej niż zadowalające .Czemu nie pokazują?nie chwalą się?[zazwyczaj producenci chwala sie ISO ,i każdymi badaniami ukazującymi ich towar w lepszym świetle] Zamkną usta niedowiarkom,utrą nosa Zawijanom.Co najważniejsze skoczy dopiero sprzedaż " reaktorów ".A chyba o to w tej zabawie chodzi.

Inna sprawa to palnik,dlaczego jedni maja otwory do około korony a inni już nie. Która wersja jest poprawna?Czy zakaz wstawiania zdjęć[pieca,palnika] nie ma na celu pokazywania różnic miedzy seriami,modelami?[pomijam aspekt sadzy,tylko naiwni dają wiarę ze piec węglowy może być bez sadzy ]

Nadmienię ze mój "złom" na zdjęciu jest szczegółowo opisany,zresztą to mnie skłoniło do zakupu tego kociołka.Nie prościej pokazać,opisać i pozwolić na świadomy wybór?Konkurencja na 100% go przebadała jak uznała ze wart tego jest.

wuwok Tu chyba chodziło o utarcie nosa pewnym ludkom z forum ;) albo Bałka miał dość tej pyskówki.... kto chce papier to sobie załatwi... przeciez to tajne nie jest ;)

Hehe,

ale najfajniejsze jest to, że niektórzy BARDZO chcą zobaczyć ten papier ale nie mogą lub nie potrafią go sobie załatwić :wink:

A ja słyszałem że Ecoala dają przebadanych sprawdzonych kotłów, a wygląda że tylko kwestie finansowe wchodzą w rachubę.

Maher, kocioł możesz sobie wyprodukować i zbadać nawet w najlepszym Instytucie na Marsie i możesz sobie te badania wiesz gdzie włożyć.

Zanim kocioł dostanie eCoala jest wymaglowany we wszystkie strony w E-S i nikt tam nie patrzy że on ma jakieś badania i skąd one pochodzą.

Wiesz ilu już próbowało ?

I były to bardzo znane firmy na rynku.

Co najwyżej zaproponowano im Bruli.