Piotrek42 14.03.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 aaaa widze że nic nowego sie nie dzieje.... gaworzycie sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 14.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 A co ma sterownik do kotła? Dlaczego u 99% użytkowników RBR-A nie ma żadnych problemów? Palą i są zadowoleni. Macie fajne kryteria oceny sytuacji-Ty i karoka.No cóż,macie prawo,choć mija się ona z prawdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 14.03.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Prawda jest taka,że zawsze będziesz w tym 1 % Ja osobiście znam 4 osoby,które zachwycone nie są...A mam wrażenie ,że Ty czytasz posty tylko zadowolonych,czytałeś co napisał mark3k czy udajesz że nie? Ok,szkoda mi czasu na te pierdoły.Bye.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.03.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Dlaczego u 99% użytkowników RBR-A nie ma żadnych problemów? Palą i są zadowoleni. Czysty i piękny marketing Już mi żal tych,którzy się na to nabiorą,zresztą jak sporo osób w tym wątku,którzy się o tym przekonali Ale każdy ma już 18 lat i decyzje podejmuje samodzielnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 14.03.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ktoś poszedł o krok do przodu i uważam,że dobrze bo to doprowadzi do doskonałości (powiedzmy). Poszedł do przodu bo był niezadowolony,rozumiesz tę zależność?Tylko jest już za późno,podobieństwo,nawet w niewielkim rozmiarze może oznaczać plagiat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Macie fajne kryteria oceny sytuacji-Ty i karoka.No cóż,macie prawo,choć mija się ona z prawdą... To tylko Twoja prawda a ona jest bardzo nietrwała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Patrz aż cztery osoby.No to masakra z tym sterownikiem, licząc na chyba już dziesiątki tysięcy,, chyba nie przesadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Tylko jest już za późno,podobieństwo,nawet w niewielkim rozmiarze może oznaczać plagiat.... O posądzanie o plagiat ktoś się żalił nie dawno, pewnie czytałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2014 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Ale każdy ma już 18 lat i decyzje podejmuje samodzielnie A Ty choćbyś pękł tego nie zmienisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 14.03.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Aha, choć rzadko piszę to czytuję forum E-S także nie cytuj mi tu co tam piszą. Takie cytaty psują zabawę,co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 14.03.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Takie cytaty psują zabawę,co? Zdziwiłbyś się Ty, Kalio i nie powiem jeszcze kto, myślicie że szkodzicie Akurat chyba zacznę Wam odpalać Ludzie którzy chcą kupić dany produkt o którym temat dzięki i Wam jest cały czas na wierzchu czytają znacznie więcej jak ostatnią stronę i tylko o tym kotle, pewne rzeczy zaczynają kojarzyć. Czytając więcej, zaczynają rozumieć kto, co i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej_M_ 14.03.2014 23:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Zdziwiłbyś się Ty, Kalio i nie powiem jeszcze kto, myślicie że szkodzicie Akurat chyba zacznę Wam odpalać Ludzie którzy chcą kupić dany produkt o którym temat dzięki i Wam jest cały czas na wierzchu ,,,, Jestem zainteresowany. Jakie stawki proponujesz ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmaz01 15.03.2014 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Pozwoliłem sobie przenieść dyskusję tutaj. Pozwoliłem sobie odznaczyć twoje (kłamstwo?) niepisanie prawdy, a może prawdy widziane inaczej Nie interesuje mnie to co robi VERB i rajmund,(myślałem że konta mają na ES pokasowane,widziałem prośby)...Zatem wrócili do łask ... ... Jeżeli mnie cytujesz to zacytuj w całości a moja odpowiedź wyglądała tak Skamleć to ty skamlesz a ja jestem ciekawy nowego sterowania. Jak wszystko co nowe zawsze ciekawi a że napisałem że jestem cienki w klocki programowania to znaczy że chciałbym to spróbować. Skamlanie to ty masz opanowane, poczekamy zobaczymy jak długo będzie ci się to podobało i kiedy zacznie się korespondencja z VERB`em. Pożyjemy, zobaczymy. Ja na razie na nic się nie uskarżam, u mnie jest wszystko OK I tu pozwoliłem sobie zaznaczyć to co było odpowiedzią na twój zarzut. To że mnie widziałeś na tamtym forum i to w temacie w którym się pisze o sterowaniu które właśnie VERB z kolegami napisał nijak nie pasuje do twojego stwierdzenia z pogrubionego twojego cytatu. Kłamstwo czy znowu twoja prawda? Nigdy nie pisałem że soft jest zły, i to obojętnie czy automat czy grupowe. Nie jestem programistą i nie znam się na tym. Skoro auto które się nazywa X jeździ a niektórzy którzy używają auta Y piszą że jeździ lepiej to ja też chciałem spróbować tej jazdy ale to nie jest potwierdzeniem że auto X nie jeździ. Ciekawość nowego i może faktycznie lepszego warte jest spróbowania. Twoje posty czy o jednym kotle czy o drugim są takie same, wystarczy poczytać je od początku tak jak ja to miałem okazje zrobić bo już spory czas jestem na tym forum. Dla mnie to ty powinieneś sobie założyć kocioł gazowy a i to nie gwarantuje że nie będzie skarg na spalanie i sterowanie. Tobie nic nie pasuje i tu trzeba upatrywać problemu, nie w kotłach czy sterowaniu. Ja ze swojego kotła jestem zadowolony i kto tylko pyta staram się przekazać to co wiem i co zaobserwowałem. Nie mam nic do ukrycia bo i po co? Edytowane 15 Marca 2014 przez zbigmaz01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 15.03.2014 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Jestem zainteresowany. Jakie stawki proponujesz ?. Ty masz "banię" na karku, powinieneś sam działalność otworzyć, nie cytując ludziom Wiki, możesz odnieść sukces W razie czego wal jak w dym ile będę mógł pomóc to pomogę i doradzę jeśli będziesz coś potrzebował oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.03.2014 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Czysty i piękny marketing Już mi żal tych,którzy się na to nabiorą,zresztą jak sporo osób w tym wątku,którzy się o tym przekonali Ale każdy ma już 18 lat i decyzje podejmuje samodzielnie Czyli twoja specjalizacja oprócz propagandy - no bo chyba nie matematyka i fizyka z którymi jesteś na bakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk1953 15.03.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Chyba nieco inaczej to wygląda w tym punkcie jeżeli chodzi o zasypowce. I w dolnym i w górnym spalaniu można spalić tak samo efektywnie. W piecach górnych jest taki problem ze ludzie nie wiedzą że je mają i palą w nich od dołu (98% ludzi). Dolne są najczęściej źle zaprojektowane i wymagają przeróbek ale mozna w nich palic tak samo czysto jak w górnych. Pozostają jeszcze uniwersalne górno-dolne w których nie da sie dobrze palic. WYmagają przeróbki na górny bądź na dolny - włąśnie taki stał w mojej kotłowni. Teraz jest tak przerobiony że mam dolniaka który pali całkiem czysto z dużą sprawnością Ludzie nie wiedzą co użytkują, producenci nie wiedzą co produkują, profesory ,doktory docenci ,inżynierowie ,każą palić w górniaku jak Bóg przykazał (czyli w warstwie).No ,ale kolega wie lepiej. Moje pytanie?- CZY WIESZ CO TO JEST INSTRUKCJA OBSŁUGI? Kto ją pisze i za nią odpowiada?i co powinna zawierać?-Szczególnie gdy dotyczy urządzenia niebezpiecznego (TAKIM JEST KOCIOŁ) Niezgodna z instrukcją obsługa kotła ma wpływ na zdrowie i życie nie tylko palacza , ale i jego rodziny .,sąsiadów mieszkających na wyższych piętrach (w kamienicach ). oraz mieszkańców po drugiej stronie ulicy. Widzisz , te 98% ludzi postępuje racjonalnie - jeżeli się na czymś nie znają ,(bo nie muszą)to korzystają z instrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Czecha sobie zmieszam z jakimś zbożem U angoli to podpatrzyłeś ? A myślałem,że u nich cywilizacja większa niż w Polsce ale chyba to dalej jaskiniowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SiNi 15.03.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 U angoli to podpatrzyłeś ? A myślałem,że u nich cywilizacja większa niż w Polsce ale chyba to dalej jaskiniowcy Nie u nich. Tutaj niby cywilizacja większa jak piszesz, ale społeczeństwo raczej zbyt mądre nie jest by nie pisać wprost. W praktyce to społeczeństwo nieco bogatsze, ale nic poza tym. Wungla tu nie uświadczysz przez pewien pamiętny smog. Wszyscy grzeją albo gazem, albo prądem. Nie mieszkam na wsi więc nie wiem czy mają tutaj taki wynalazek jak Twoja pompka, bo w mieście jej nie uświadczysz. Budownictwo tak doskonałe, że jak szukać domu to tylko takiego gdzie jest ogrzewanie gazem. Co do mieszania to niejeden użytkownik RBRa to robi i jest zadowolony, a u mnie zalega parę ton zboża to po co ma się marnować - w śmieciuchu jak wungla narzucałem i potem to owsem zasypałem jak ciąg w kominie był spory to ładnie się paliło. Ciekawe Arturo72, że Ty tutaj ciągle siedzisz na tym wątku. Czyżbyś jednak zazdrościł użytkownikom RBRa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djhiq 15.03.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Ludzie nie wiedzą co użytkują, producenci nie wiedzą co produkują, profesory ,doktory docenci ,inżynierowie ,każą palić w górniaku jak Bóg przykazał (czyli w warstwie).No ,ale kolega wie lepiej. Moje pytanie?- CZY WIESZ CO TO JEST INSTRUKCJA OBSŁUGI? Kto ją pisze i za nią odpowiada?i co powinna zawierać?-Szczególnie gdy dotyczy urządzenia niebezpiecznego (TAKIM JEST KOCIOŁ) Niezgodna z instrukcją obsługa kotła ma wpływ na zdrowie i życie nie tylko palacza , ale i jego rodziny .,sąsiadów mieszkających na wyższych piętrach (w kamienicach ). oraz mieszkańców po drugiej stronie ulicy. Widzisz , te 98% ludzi postępuje racjonalnie - jeżeli się na czymś nie znają ,(bo nie muszą)to korzystają z instrukcji. Nie wiem o co ci chodzi. Jesteś jakimś przedstawicielem tej kliki która każe ludziom źle palić w piecu? Uważasz że w piecu górngo spalania powinno się palić od dołu bo tam mówi instrukcja?? Dokładnie tak się dzieje. Mój wujek ma górniaka (Kielar eco 2) w którego instrukcji pisze żeby nim palić od dołu. Nie potrafił w nim napalić. Zaczął palić tak jak należy i teraz trzeba komorę zmniejszać bo woda się gotuje w piecu. Spalanie spadło o jakieś 50%. Dymu z komina nie widać. I co uważasz ze trzeba wrócić do palenia tak jak instrukcja każe?? Bo co składy węgla nie zarobią za bardzo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 15.03.2014 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) a u mnie zalega parę ton zboża to po co ma się marnować Spoko,ale nie sądzisz,że w dobie aut,które samodzielnie parkują ogrzewanie nowego domu zbożem,łajnem krowim czy innymi dziwnymi sprawami jest trochę dziwne ? Mieszkałeś kiedyś w domu/mieszkaniu,gdzie nie trzeba dodawać do pieca ? Sądzę,że nie P.S. Wujas,radny gminy we wsi pod Szczecinem dostał dofinansowanie do oczyszczalni ścieków no i zamontował sobie oczyszczalnie biologiczną na środku ogrodu bo to "nowość" i musiał zabłysnąć Oczywiście darłem z niego łacha,bo to człowiek "obyty",rolnik ze 150ha pola,który za roczną dotację z UE kupił sobie nowego VW transportera... Edytowane 15 Marca 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts