Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rbr_Ekouniwersal - bez cenzury

Andrzej_M_

Recommended Posts

Jest, na 12 do 100kW.Podeślij maila to Ci wyślę na 23kW, reszty niestety nie dostaniesz.

Przykro mi.

Pisz do producenta, nie moja sprawa jak Ci da, on zlecał badania i za nie płacił nie ja.

Czy Ty roztrzepujesz gdzie się da sprawy firmy w której pracujesz ?

Myślę że długo byś tam nie popracował.

Ja nie pracuję nawet w Instalco.

Rozumiesz to ? czy młotkiem trzeba Ci to włożyć ?

Więc proszę wklej tutaj na forum dla 23kW.

To co myślisz to mnie nie interesuje.

Na twoim miejscu to bym bardziej szanował twoje narzędzie pracy ,młotek :)

To ,że nie pracujesz w instalco to się domyślam bo ja bym też takiej osoby nie zatrudniał.....

• Odpowiedzi 606
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To proszę Ciebie o wklejenie zdjęć tych certyfikatów tutaj na forum. Z góry dziękuję.

Wyczerpującej odpowiedzi udzieliłem Ci tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222750-Rbr_Ekouniwersal-bez-cenzury/page29

post 575.

Nie wierzę że nie doczytałeś.

Bardzo Cię proszę przeczytaj jeszcze raz jak ma być kulturalnie :)

Wydać ponad 8tyś za kocioł ,który teoretycznie ma badania bo nie można się o nie doprosić i tak do końca nie wiadomo czy ma 11kW czy 12kW czy może 13kW mocy ......dobre , naprawdę dobre .... i jeszcze Cię autoryzowany sprzedawca nawymyśla od najgorszych ......bezcenne:)

Wyczerpującej odpowiedzi udzieliłem Ci tutaj:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?222750-Rbr_Ekouniwersal-bez-cenzury/page29

post 575.

Nie wierzę że nie doczytałeś.

Bardzo Cię proszę przeczytaj jeszcze raz jak ma być kulturalnie :)

A czemu ma nie być kulturalnie.....

Proszę cię o wklejenie zdjęcia tego certyfikatu tutaj na forum.Czy to takie trudne?

Był na stronie, trzeba było sobie ściągnąć jak wisiał.

Zaraz jakiś podłapie że karoka robi jakąś reklamę bo mu sprzedaż spada, hehe

Co boisz się maila podać ? mógłby okazać się jakiś znajomo brzmiący ?

Zadaj sobie trochę trudu i zrób drugiego, wiesz ile tu niektórzy mają kont ?

Tym czasem dobrej nocki, czekam na tego maila, nie robię du.. z gęby jak coś obiecam :)

Żeby była zachowana kultura wypowiedzi :)

Już nie raz chłopaki radzili żebym nie dał się wciągać w zaczepki, ech.

Edytowane przez karoka65

Tym czasem dobrej nocki, czekam na tego maila, nie robię du.. z gęby jak coś obiecam :)

Jeżeli jesteś taki chętny to ja poproszę o certyfikat na mój kocioł taki jak kupiłem (na stronie instalco widniał że ma najwyższą klasę) RBR11kW czy może 12kW bo się już gubię co w końcu kupiłem i chętnie podam maila o ile taki certyfikat rzeczywiście istnieje a nie jest to kolejna ściema.

Ale teraz nie wisi ,czy to jest dla ciebie taki duży problem?

Dlaczego to ma być robione 'pokątnie' , przecież firma oficjalna to i oficjalnie wklej dla wszystkich.......sam napisałeś że ten certyfikat jest oficjalny ,czemu teraz robisz jakieś podchody.....oprócz mnie to i parę innych osób z chęcią zobaczy ten certyfikat.

A po co Ci moj mail? Nie jest tu potrzebny , a jak tak bardzo chcesz napisać coś do mnie to weź z instalco albo pisz tutaj ja nie mam nic do ukrycia w przeciwieństwie jak widać do ciebie.

Czekam na zdjęcie certyfikatu ,bo przecież nie chcesz robić sobiez gęby d...y :) jak coś już obiecałeś.

Następna bzdurna odpowiedz handlarza "karoka65". Człowieku, proszę cię, postaraj się.

Poprosiłem o maila bo chciałeś świadectwo na 23kW, nie doczekałem się maila tylko dalej odszczekujesz, czyli to świadectwo raczej Cię nie interesuje.

Nigdy nie chciałem certyfikatu kotła 23kW. W tym temacie nawet Cię broniłem, ponieważ pisałem że certyfikat na ten kocioł jest dostępny na stronie instytutu z Zabrza. Trudno, czytanie ze zrozumieniem też szwankuje.

Edytowane przez carlos68

A posty z tematu rbr-ekouniwersal dalej znikają ......... nieładnie ,oj nieładnie.........temat dla 'wybrańców'.

Już dawno zorientowałem się, że o tym kotle można pisać albo dobrze albo wcale. Cenzura idzie tam pełną parą, a jakbyś się zastanawiał dlaczego tak się dzieje to zobacz jaki kocioł posiada moderator tego działu;)

Mam również drugi jak wiesz z ogniwa i również jestem z niego zadowolony.Dobrze,że na końcu to przymrużone oczko dodałeś :)

Ja się w temacie certyfikatu dawno wypowiedziałem i pisałem co o tym myślę a przestrzegam niektórych panów którzy potworzyli kilka kont i robią sobie vendettę na forum muratora,że ich ip jest wykrywalne i tylko przez grzeczność takie konta nie są usuwane.Zainteresowani wiedzą o co chodzi.

Temat główny poruszał sprawę certyfikatu kilkanaście razy i nic to nie dało a znikło gdzieś w odmętach a tutaj jest aktualna sprawa i łatwa przez kilka stron do odnalezienia dla zainteresowanych.Wszystkich tematów nie ogarniam bo to nierealne ale na zgłoszenia jak w tym wypadku reaguje aby forum było czytelne dla wszystkich.

Padła też propozycja zmienienia sondy na głównym forum przez jednego użytkownika więc czekam na propozycje.

Pozdrawiam i znikam sorki za OT.

... a przestrzegam niektórych panów którzy potworzyli kilka kont i robią sobie vendettę na forum muratora,że ich ip jest wykrywalne i tylko przez grzeczność takie konta nie są usuwane.Zainteresowani wiedzą o co chodzi.

No właśnie nie rozumiem tej "grzeczności". Ktoś kto zakłada drugie czy trzecie konto tylko po to, żeby po najeżdżać na jakiś produkt lub osobę, powinien od razu dostać bana na IP i to na stałe, a co najmniej takie osoby i konta powinny być upublicznione przez moderatorów.

...robią sobie vendettę na forum muratora,że ich ip jest wykrywalne i tylko przez grzeczność takie konta nie są usuwane....

Dziwne słowa. To że z czytelników forum robi się idiotów, poprzez manipulacje, cyniczne wypowiedzi, to jest normalne. Dlaczego nie można przedstawić jakie są realia w wątku o kotle RBR? Nie jest żadnym argumentem, że było to już pisane, jeżeli większość postów jest usuwanych i nowi czytelnicy są robieni w jajo, np jak ja.

Edytowane przez carlos68

Dziwne słowa. To że z czytelników forum robi się idiotów, poprzez oszustwa, cyniczne wypowiedzi, to jest normalne. Dlaczego nie można przedstawić jakie są realia w wątku o kotle RBR? Nie jest żadnym argumentem, że było to już pisane, jeżeli większość postów jest usuwanych i nowi czytelnicy są robieni w jajo, np jak ja.

Pod każdym postem masz taki mały trójkącik z wykrzyknikiem (nowy jesteś to może nie zauważyłeś ;) ), korzystaj z niego.

Mam również drugi jak wiesz z ogniwa i również jestem z niego zadowolony.Dobrze,że na końcu to przymrużone oczko dodałeś :)

Ja się w temacie certyfikatu dawno wypowiedziałem i pisałem co o tym myślę a przestrzegam niektórych panów którzy potworzyli kilka kont i robią sobie vendettę na forum muratora,że ich ip jest wykrywalne i tylko przez grzeczność takie konta nie są usuwane.Zainteresowani wiedzą o co chodzi.

Temat główny poruszał sprawę certyfikatu kilkanaście razy i nic to nie dało a znikło gdzieś w odmętach a tutaj jest aktualna sprawa i łatwa przez kilka stron do odnalezienia dla zainteresowanych.Wszystkich tematów nie ogarniam bo to nierealne ale na zgłoszenia jak w tym wypadku reaguje aby forum było czytelne dla wszystkich.

Padła też propozycja zmienienia sondy na głównym forum przez jednego użytkownika więc czekam na propozycje.

Pozdrawiam i znikam sorki za OT.

Uderz w stół:D

Delphion, nie obraź się ale jesteś tylko człowiekiem i jak każdy z nas masz swoje preferencje i upodobania, dlatego jako moderator nie ustrzeżesz się ocen. Moje subiektywne odczucie jest takie, że Twoje moderowanie jest stronnicze na rzecz forumowej grupy sprzedawców produktów węglowych i tyle. Nie chodzi tu wcale o wojenki pompowo-węglowe, ale zwyczajnie o usuwanie ciekawych treści, mimo że nie są obraźliwe, czy niezgodne z regulaminem, a po prostu niewygodne. O dowody nie pytaj, bo przecież zostały usunięte:( Takie są moje jak powiedziałem indywidualne odczucia, a jak jest na prawdę to wiesz tylko Ty.

Co do forumowiczów dublujących konta - jestem za karaniem takowych z całą surowością. Ban na IP i sprawa załatwiona, albo zmodyfikować proces rejestracji, aby nie był on taki prosty i wymagał jakiegoś uwierzytelnienia. A moderować proponuję kulturę wypowiedzi, bezsensowność lub całkowitą niezgodność z tematem, a nie informację samą w sobie, bo ta zawsze jest czytelna i znajdzie adresata, niezależnie od tematu wątku.

Sorry za OT i proponuję przenieść tą dyskusję do działu "O naszym Forum", bo tu wybitnie nie pasuje. No chyba, że się na mnie obrazisz, dasz bana i usuniesz wszystko za to, że śmiem wątpić w Twoją bezstronność:) - to na to już nic nie poradzę, taki jestem niedowiarek:)

Kazdy jest tylko człowiekiem i popełnia błedy.Mam swoje typy i upodobania jednak nie wykluczam tego czego nie mam.Staram sie nie uczestniczyć w zamieszaniach jednak na utrudnianie czytania z forum normalnego"Kowalskiego" równiez nie moge pozwolić a sa na tym forum osobistosci którze zakładają,że forum istnieje tylko dla nich.Wieczorem usunę posty nie zwiazane z tematem lub je przeniosę

Edytowane przez Delphion1
moderacja

........

Co do forumowiczów dublujących konta - jestem za karaniem takowych z całą surowością. Ban na IP i sprawa załatwiona......

O to to. Jest taki jeden szczególnie walący w .....sam wiesz co z tą ilością kont. Przykład wręcz książkowy., Arturo 72 Artur Wi Wskażówka Arturo 72 Bis, arczi 721. Wszystko jeden człowiek. Normalnie jaja sobie robi z Forumowiczów i z Redakcji pisząc z takiej liczby kont. Bezkarnie - jak mu jedno zbanują z drugiego pisze. Niedawno chyba 4 miał zbanowane i pisał z piątego. Popieram Cię - banować IP i weryfikować przy rejestracji.

Panowie to niewiele zmieni bo ip moze byc zmienne a dla chcacego w dzisiejszych czasach nic trudnego.Na boga jesteśmy dorośli a jak ktoś jest uzalezniony to ma powazny problem.Wracamy do tematu bo te posty absolutnie nie sa z nim zwiazane i proponujeżeby tym razem właściciele zrobili z nimi porzadek.

Edytowane przez Delphion1
moderacja

O to to. Jest taki jeden szczególnie walący w .....sam wiesz co z tą ilością kont. Przykład wręcz książkowy., Arturo 72 Artur Wi Wskażówka Arturo 72 Bis, arczi 721. Wszystko jeden człowiek. Normalnie jaja sobie robi z Forumowiczów i z Redakcji pisząc z takiej liczby kont. Bezkarnie - jak mu jedno zbanują z drugiego pisze. Niedawno chyba 4 miał zbanowane i pisał z piątego. Popieram Cię - banować IP i weryfikować przy rejestracji.

Jak najbardziej TAK. Skoro świadomie, z premedytacją i recydywą łamie jeden z podstawowych punktów regulaminu Forum to jakby sam wyklucza się z jego społeczności. Chyba, że jak mawiają "zasady są po to żeby je łamać" - ale po co wtedy regulamin i moderatorzy:confused: Jak nie będzie pobłażliwości dla jawnego łamania regulaminu to i porządek będzie i kultura wypowiedzi, itp, ale co do usuwania merytorycznych treści tylko dlatego że są niewygodne dla kogoś lub nie w 100% zgodne z tematem to zawsze będę przeciwny. Czasem ciekawe rzeczy wchodzą w tzw dyskusji, a dyskusja nie zawsze toczy się idealnie zgodnie z tematem danego wątku, co nie może być zatem powodem żeby ją bezsensownie wyciąć...