AndreD83 28.02.2016 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Witajcie Jestem na etapie szukania ekipy budowlanej do wybudowania stanu surowego mojego Tuliusz 2. Czy możecie napisać ile Was kosztowało postawienie stanu surowego otwartego. Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź. Mnie kosztowało wszystko (dokumenty, projekty, adaptacje, robocizna, materiały) 152 tys zł (stan surowy otwarty z całym podpiwniczeniem, garaż dwustanowiskowy poszerzony o 1,2 m oraz podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki). Budowa z gazobetonu, dach deskowany pokryty papą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 28.02.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Witam, Emi 244, my jesteśmy pod wielkim dylematem łazienek i jak to wszystko rozmieścić na dole i na górze, czy możesz mi podać wymiary wanny i umywalki?bo u Ciebie to widzę jest genialnie rozwiązane, ja zamiast okna balkonowego będę miała tam brodzik i musze jeszcze gdzieś pralkę wstawić w górnej łazience. i jakbyś mogła mi przesłać zdjęcia kotłowni, to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 01.03.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Witam, Emi 244, my jesteśmy pod wielkim dylematem łazienek i jak to wszystko rozmieścić na dole i na górze, czy możesz mi podać wymiary wanny i umywalki?bo u Ciebie to widzę jest genialnie rozwiązane, ja zamiast okna balkonowego będę miała tam brodzik i musze jeszcze gdzieś pralkę wstawić w górnej łazience. i jakbyś mogła mi przesłać zdjęcia kotłowni, to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam Hejka Kamilcia trochę kiepsko z czasem u mnie ostatnio i z tego brak odpowiedzi na wiadomość, ale zaraz napiszę Ci wszystko na meila. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 02.03.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 U mnie zakończony stan zero:D. Wyszlo 32.830. 19.830 wszystkie materialy ( wraz z pompa do betonu)13.000 robocizna ( w tym geodeta i koparka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas2049 06.03.2016 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2016 Cześć, mam pytanie ile m2 tynków wew. jest mniej więcej w Tuliuszu z podwójnym garażem i ile płaciliście za całość mniej więcej Kolejne pytanko ile za wylewki kasiorki poszło? Kolejne ile m2 jest mniej więcej do ocieplenia z zewnątrz i ile cm zastosowaliście - dziękuję za odpowiedz Ja mam gotowe instalacje elektryczne i wod-kan czekam na tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas2049 08.03.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Stan surowy zamkniety około 120tys - równie dobrze może to być 100tys zależy ile sam zrobisz i na jakich materiałach i w jakim rejonie polski ale firmami trzeba liczyć między 100 a 150 tys zł tp tak baaaardzo zaokrąglone - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo28 09.03.2016 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 witam mam pytanko do wszystkich tych którzy wybudowali już swojego tuliusza . Chodzi mi o schody na półpiętrze a dokładnie teraz mam półpiętro i pokój nad garażem na jednym poziomie , ale jak dam wylewke ,5cm styropianu i 5cm wylewki czyli 10cm to ta częśc nad garażem będzie wyżej niż półpiętro , jak macie to rozwiązane żeby to po wylewce było na jednym poziomie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas2049 09.03.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2016 Hej, wypowiadam się nie jako expert uprzedzam od razu żeby nie posypałą się fala krytyki zaraz Wydaje mi się że na etapie budowania zepsuli Ci to chociaż zależy... musisz to wszystko zrobić tak żebyś miał równo podłogę na gotowo ze schodami - półpiętrem czy pietro ze schodami czy parter ze schodami mianowicie na dole musisz dać tyle ocieplenia i wylewki i na górze tyle żeby stopnie schodów wyszły CI ok a nie że ten na górze będzie miał 15cm a na dole 1 będzie miał 22cm ja mam tak że na dole 10 styropianu i 10 wylewki na pół piętrze i całe schody muszę nadlewać każdy o 5cm, nad garażem 5cm styropian i 5 wylewki wtedy zlicuje mi się z półpiętrem a na górze też wychodzi mi 5 styropian i 5 beton u mnie się zgra, kombinuj żeby u Ciebie się zgrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angi86 13.03.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Witam wszystkich Tuliuszowiczów, od niedawna jesteśmy z mężem właścicielami projektu TuliuszII. Zmagamy się właśnie z adaptacja projektu i stoimy przed decyzją w sprawie lanych skosów. I tu właśnie moje pytanie do tych co już je wylali lub już podjęli decyzję w tej kwestii? Jakie z tym dodatkowe koszty się wiążą? Jakie według was są plusy i minusy tych skosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bliźniak_M 13.03.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Wiem, że niektórzy z was budowali Tuliusza w piwnicą. Czy możecie napisać jaki był koszt wybudowania takiej piwnicy? Zastanawiamy się czy wybrać takie rozwiązanie czy nie. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicja88 17.03.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Witajcie, w kwietniu zaczynamy budowanie naszego Tuliusza Mogę prosić kontakt na fb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 19.03.2016 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2016 I ja poproszę o kontakt fb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1986 22.03.2016 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 Mnie kosztowało wszystko (dokumenty, projekty, adaptacje, robocizna, materiały) 152 tys zł (stan surowy otwarty z całym podpiwniczeniem, garaż dwustanowiskowy poszerzony o 1,2 m oraz podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki). Budowa z gazobetonu, dach deskowany pokryty papą. witam czy pan budował domek sam czy ekipa jezeli tak to ile sobie wycenili budowe domu i jeszcze jedno to gaaz dwustanowiskowy moge zdjecia podaje email [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad998 23.03.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 WitamŚledze forum, czytam i czytam na temat tulusza i coraz bardziej mi sie podoba ten domek.Chyba decyzja zapadła ale pewnie nie odbedzie sie bez paru drobnych zmian( połączenie gabinetu z salonem,likwidacja balkonu od frontu i zmiany w oknach)Czy ktoś mi moze powiedzeć czy ten filar na środku koło kuchni mozna zlikwidowac???Mam pytanie do tych co juz wybudowali albo maja stan surowy......jakiej wielkosci jest ta garderoba koło wiatrołapu?Bo wg rzutu jest to raczej mała klitka i nie wiem czy zostawic jak jest czy połączyć ja z wiatrołapemprosiłbym o kilka fotek dzieki tuliuszowicze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 24.03.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 hej Kondrad989, my mamy salon połączony z tym pokojem, nie mamy tego filaru w kuchni bo to jest komin i wogóle go nie mamy, wiatrołap połączyliśmy z tą garderobą i pomniejszyliśmy, bo zrobiliśmy otwarte schody, i wejście do garażu z domu.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konrad998 25.03.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 supcio ze można zlikwidować ten filar.A jeśli można wiedzieć to ile Was wyniosła budowa do stanu deweloperskiego? i czy wszystko robiła Wam firma czy budowaliście gospodarczo?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 25.03.2016 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Konrad989 nam budowala firma ale ściany inna dach inna,mamy stan surowy zamknięty to tak ok 160tys z elektryka,oknami i dachem z dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 01.04.2016 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Konrad989 nam budowala firma ale ściany inna dach inna,mamy stan surowy zamknięty to tak ok 160tys z elektryka,oknami i dachem z dachówki Jakoś strasznie mało wam wyszło. Same okna to około 12 tys + dachówka ceramiczna i osprzęt pewnie około 20 tys, elektryka zapewne 5 tys daje to łącznie 37 tys zł.To stan surowy otwarty wyszedł wam około 123 tys zł?? Napisz czy jest to z piwnicą i jakim garażem (1 czy 2 stanowiskowym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 03.04.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2016 AndreD83 bez piwnicy i z garażem dwustanowiskowym, nam się wydaje jakoś duzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrian88 19.04.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2016 Cześć masz może podłączony gaz do domu? Jeśli tak to ile cie wyszły koszty podłączenia? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts