Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie

Jestem na etapie szukania ekipy budowlanej do wybudowania stanu surowego mojego Tuliusz 2. Czy możecie napisać ile Was kosztowało postawienie stanu surowego otwartego.

Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź.

Mnie kosztowało wszystko (dokumenty, projekty, adaptacje, robocizna, materiały) 152 tys zł (stan surowy otwarty z całym podpiwniczeniem, garaż dwustanowiskowy poszerzony o 1,2 m oraz podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki). Budowa z gazobetonu, dach deskowany pokryty papą.

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, Emi 244, my jesteśmy pod wielkim dylematem łazienek i jak to wszystko rozmieścić na dole i na górze, czy możesz mi podać wymiary wanny i umywalki?bo u Ciebie to widzę jest genialnie rozwiązane, ja zamiast okna balkonowego będę miała tam brodzik i musze jeszcze gdzieś pralkę wstawić w górnej łazience. i jakbyś mogła mi przesłać zdjęcia kotłowni, to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam

Witam, Emi 244, my jesteśmy pod wielkim dylematem łazienek i jak to wszystko rozmieścić na dole i na górze, czy możesz mi podać wymiary wanny i umywalki?bo u Ciebie to widzę jest genialnie rozwiązane, ja zamiast okna balkonowego będę miała tam brodzik i musze jeszcze gdzieś pralkę wstawić w górnej łazience. i jakbyś mogła mi przesłać zdjęcia kotłowni, to byłabym wdzięczna. Pozdrawiam

Hejka Kamilcia trochę kiepsko z czasem u mnie ostatnio i z tego brak odpowiedzi na wiadomość, ale zaraz napiszę Ci wszystko na meila. Pozdrowionka :)

Cześć, mam pytanie ile m2 tynków wew. jest mniej więcej w Tuliuszu z podwójnym garażem i ile płaciliście za całość mniej więcej :)

Kolejne pytanko ile za wylewki kasiorki poszło? :)

Kolejne ile m2 jest mniej więcej do ocieplenia z zewnątrz i ile cm zastosowaliście - dziękuję za odpowiedz :)

Ja mam gotowe instalacje elektryczne i wod-kan czekam na tynkarzy.

witam mam pytanko do wszystkich tych którzy wybudowali już swojego tuliusza . Chodzi mi o schody na półpiętrze a dokładnie teraz mam półpiętro i pokój nad garażem na jednym poziomie , ale jak dam wylewke ,5cm styropianu i 5cm wylewki czyli 10cm to ta częśc nad garażem będzie wyżej niż półpiętro , jak macie to rozwiązane żeby to po wylewce było na jednym poziomie ?

Hej, wypowiadam się nie jako expert uprzedzam od razu żeby nie posypałą się fala krytyki zaraz :)

Wydaje mi się że na etapie budowania zepsuli Ci to chociaż zależy... musisz to wszystko zrobić tak żebyś miał równo podłogę na gotowo ze schodami - półpiętrem czy pietro ze schodami czy parter ze schodami mianowicie na dole musisz dać tyle ocieplenia i wylewki i na górze tyle żeby stopnie schodów wyszły CI ok a nie że ten na górze będzie miał 15cm a na dole 1 będzie miał 22cm :D ja mam tak że na dole 10 styropianu i 10 wylewki na pół piętrze i całe schody muszę nadlewać każdy o 5cm, nad garażem 5cm styropian i 5 wylewki wtedy zlicuje mi się z półpiętrem a na górze też wychodzi mi 5 styropian i 5 beton :) u mnie się zgra, kombinuj żeby u Ciebie się zgrało :)

Witam wszystkich Tuliuszowiczów, od niedawna jesteśmy z mężem właścicielami projektu TuliuszII. Zmagamy się właśnie z adaptacja projektu i stoimy przed decyzją w sprawie lanych skosów. I tu właśnie moje pytanie do tych co już je wylali lub już podjęli decyzję w tej kwestii? Jakie z tym dodatkowe koszty się wiążą? Jakie według was są plusy i minusy tych skosów?

Mnie kosztowało wszystko (dokumenty, projekty, adaptacje, robocizna, materiały) 152 tys zł (stan surowy otwarty z całym podpiwniczeniem, garaż dwustanowiskowy poszerzony o 1,2 m oraz podniesiona ścianka kolankowa o 2 bloczki). Budowa z gazobetonu, dach deskowany pokryty papą.

witam czy pan budował domek sam czy ekipa jezeli tak to ile sobie wycenili budowe domu i jeszcze jedno to gaaz dwustanowiskowy moge zdjecia podaje email [email protected]

Witam

Śledze forum, czytam i czytam na temat tulusza i coraz bardziej mi sie podoba ten domek.

Chyba decyzja zapadła ale pewnie nie odbedzie sie bez paru drobnych zmian( połączenie gabinetu z salonem,likwidacja balkonu od frontu i zmiany w oknach)

Czy ktoś mi moze powiedzeć czy ten filar na środku koło kuchni mozna zlikwidowac???

Mam pytanie do tych co juz wybudowali albo maja stan surowy......jakiej wielkosci jest ta garderoba koło wiatrołapu?

Bo wg rzutu jest to raczej mała klitka i nie wiem czy zostawic jak jest czy połączyć ja z wiatrołapem

prosiłbym o kilka fotek

dzieki tuliuszowicze:)

Konrad989 nam budowala firma ale ściany inna dach inna,mamy stan surowy zamknięty to tak ok 160tys z elektryka,oknami i dachem z dachówki

Jakoś strasznie mało wam wyszło. Same okna to około 12 tys + dachówka ceramiczna i osprzęt pewnie około 20 tys, elektryka zapewne 5 tys daje to łącznie 37 tys zł.To stan surowy otwarty wyszedł wam około 123 tys zł??

Napisz czy jest to z piwnicą i jakim garażem (1 czy 2 stanowiskowym).

• 3 weeks później...