Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Schody:

Pierwszy stopień w tej chwili ma 17,5cm. Podłoga 1,5cm, stopień drewniany będzie miał 4cm. Stąd ostatecznie pierwszy stopień wyjdzie nam około 20cm.

Błąd niestety na etapie ustalania wysokości posadzki - o 2cm za nisko. Wykonane zostały okna, nie dało się ich już podnieść, bowiem zbyt blisko były już nadproży.

20180327_161912.jpg

20180327_161941.jpg

Później mamy stopnie 17,5cm (na każdym będzie deska o tej samej grubości - 4cm).

20180327_161958.jpg

Zabieg:

20180327_162009b.jpg

Widok na pomieszczenie nad garażem - tam będzie deska około 1,5cm. Wylewka jest na 2,5cm tak, aby przy desce 4cm uzyskać tę samą wysokość.

20180327_162014.jpg

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie już koncowka. Wprowadzamy się przed wakacjami. Po dwóch latach budowy musze powiedzieć, ze Tuliusz to fantastyczny projekt!!! Dzis podoba mi się bardziej niż wtedy gdy go wybieraliśmy! Choc wprowadzillismy bardzo dużo zmian ( pisałem o nich kiedyś), które dla nas były wygodne, to sam kształt i rozkład pomieszczen jest swietny. Wszystkim polecam ten projekt! Edytowane przez NaTyZo
blad

U mnie już koncowka. Wprowadzamy się przed wakacjami. Po dwóch latach budowy musze powiedzieć, ze Tuliusz to fantastyczny projekt!!! Dzis podoba mi się bardziej niż wtedy gdy go wybieraliśmy! Choc wprowadzillismy bardzo dużo zmian ( pisałem o nich kiedyś), które dla nas były wygodne, to sam kształt i rozkład pomieszczen jest swietny. Wszystkim polecam ten projekt!

Wrzucisz nowe foto?

• 2 weeks później...
Witam,

z tego co widzę to my jesteśmy najbardziej posunięci w działaniu. Mamy nie tylko zakupiony projekt Tuliusz, ale także zalane fudamenty i wyprowadzony poziom zero:p Zmiany jakie nanieśliśmy to: poszerzony garaż wraz z kotłownią o 96 cm, zlikwidowane okno dachowe w garderobie i zastanawiamy sie nad usunieciem okna dachowego w głównej sypialni, usunięty podciąg w salonie na scianie tv. Chcielismy tez podnieść ściankę kolankową ale projektant nam odradził, że dach wyjdzie zbyt stromy i dom straci ładny wygląd a działkę mamy nieduzą 10 arową.

Jesli będziecie mieli jakieś pytania to piszcie, ale od razu zaznaczam,że my tez jesteśmy początkującymi i uczymy się na błędach:rolleyes:

Cieszę się, że wreszcie ktos zainteresował sie tym projektem, gdy my go kupowaliśmy we wrzesniu to nie było żadnej zmianki, że ktoś buduje ten dom. Nawet zaczełam wątpić, czy jest taki ładny:P

Witam - mam pytanie o budowę domu wg projektu Tuliusz III - czy udało Wam sie ukończyć budowę? interesuję mnie jak urządziliście kuchnię - projektant radzi mi zburzyć ścianę do spiżarki i powiększyć kuchnie - czego ja nie chcę robić. Czy istnieje możliwość przesłania na mój adres e-mail zdjęć Wazej kuchnię> - będę wdzięczna za pomoc

Witam wszystkich my jesteśmy już na finiszu tuliusza w tym tygodniu będzie kuchnia i garderoba to wstawię fotki żebyscie mogli zobaczyć ja zdecydowałam się na pozostawienie spiżarki ale wejście do niej bedzie ukryte w meblach od wtorku ekipa działa jak tylko będzie ukończona pochwalę się :) pozdrawiam.

PS polecam podnieść ścianę kolankową chociaż o cegłę u nas tak jest i wcale to nie wygląda źle jak wam podpowiada architekt. Dach wygląda tak samo jak bez podnoszenia ściany a funkcjonalność jest znacznie większa

• 2 weeks później...
U mnie kuchnia już gotowa. Czekam tylko na montaż kamiennych blatow ( w tym tygodniu). Radze pozbyć się spiżarki i przebudowac lazienke na dole ( prysznic w miejscu spiżarki). Ustawniejsza i kuchnia i lazienka. Spizarke można zrobić pod schodami- wylac fundament nizej - zdjęcia były już na tym forum.

U mnie kuchnia już gotowa. Czekam tylko na montaż kamiennych blatow ( w tym tygodniu). Radze pozbyć się spiżarki i przebudowac lazienke na dole ( prysznic w miejscu spiżarki). Ustawniejsza i kuchnia i lazienka. Spizarke można zrobić pod schodami- wylac fundament nizej - zdjęcia były już na tym forum.[

Kwestia gustu, ja bym doradził zostawić spiżarkę. Łazienka na dole, powinna zostać taka jaka jest. Dlaczego? Musimy zadać sobie pytanie dla kogo ona jest, bo chyba nie dla domowników, bo dla nich jest łazienka na piętrze. To może dla gości? Jeśli tak to oni nie potrzebują super wielkiej łazienki.

Mam taki układ jaki był w projekcie. łazienka na dole jest wystarczająca, spiżarka zdaje egzamin, jestem z niej zadowolony.Kuchnia jest super. Ale to kwestia gustu...Aha mieszkam już ponad rok w Tuliuszu i uważam, że jest ZAJEBISTY.

• 2 months później...

Witajcie, czy możecie podesłać zdjęcia na mojego e maila [email protected]? Niestety tutaj nie otwierają mi się. Interesują mnie kuchnia, obie łazienki i salon. Jesteśmy na etapie elektryki i przyłączu wody. Mamy kilka dylematów i chciałabym zobaczyć jak to wygląda. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam serdecznie.

• 1 month później...