Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanie odnośnie łazienki na gorze. Czy ktoś planuje mieć tam i prysznic i wanne? A jeśli tak to gdzie bylby prysznic a gdzie wanna?

My tak planujemy - wanna w tym miejscu co w projekcie, ale nie za duża. Prysznic natomiast taki półokrągły na środku ściany między sypialnią a łazienką. Mamy nadzieję, że tak się uda bo nie rozmawialiśmy o tym jeszcze z budowlańcami. Zaznaczam, że mamy ściankę kolankową podniesioną do ok 1,20m więc będzie więcej powierzchni użytkowej w tej łazience.

Witam wszystkich :) Jestem tu nowa ale tak jak przynajmniej większość z Was będę mieć w przyszłości TULIUSZA :) My z M jesteśmy jednak dopiero na etapie adaptacji, załatwiamy pozwolenia na budowę ale mam nadzieję, że w kwietniu koparka już ruszy...

Mam pytanie do Emi244 - gdyż też rezygnujemy z gabinetu i powiększamy salon ale tak się zastanawiam czy oby nie będzie wielki... możesz mi napisać ile metrów będzie fizycznie? Chyba, że miałaś powiększany budynek bo my mamy tą kwestie bez zmian.

Kto z Was ma piwnicę pod częścią budynku tylko? ile tam macie pomieszczeń. Nam architekt zrobił aż 5...

Pozdrawiam i mam nadzieję, że niebawem ja też będę mogła podzielić się z Wami zdjęciami swojego domku :)

Mam pytanie do już budujących. Jeśli podnieśliście sciane kolankowa o 1 lub 2 pustaki to na jakiej wysokości sa teraz skosy?

Budowlaniec, z którym rozmawiałem powiedział, ze ocieplenie skosów to ok 18 cm i o tyle nizsze skosy będą tzn. jeśli skos w projekcie ma ok 75 cm to po ociepleniu będzie ok 57 cm. Jeśli się chce mieć skosy wyżej- tj. ok 1 m, to podnieść należy przynajmniej o 2 pustaki.

Jak było u Was?