Emi244 28.02.2015 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 NaTyZo kujawsko-pomorskie - okolice Torunia- ZAPRASZAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 28.02.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Emi super wygląda tylko tak dalej. Jak cena za tynki i ile kosztowała cie elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 28.02.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dzięki Kropek za tynki liczyli sobie 24zł/m2 z materiałem całość wyszła 12tyś, a elektryka ok 7tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 28.02.2015 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 U mnie też liczą 24 zł za tynki ale dowiedziałem się ze sąsiad robi za 19 kuzynce robił i super wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 28.02.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Dzieki EMI. Bywam w Bydgoszczy. Jak się będę wybieral to dam znac. Byloby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 28.02.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Mam pytanie. Czy ktoś buduje u siebie kominek z płaszczem wodnym?. Ja jestem na etapie wyboru rodzaju kominka i się mocno zastanawiam. Opinie sa bardzo rozne. Mój sąsiad odradza - mowi, ze przy takim kominku szyba jest caly czas czarna i kominek traci efekt bo nie widać ognia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 28.02.2015 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Odwiedziliśmy dziś Nasz domek oto jak się prezentuje z zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 28.02.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 01.03.2015 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie łazienki na gorze. Czy ktoś planuje mieć tam i prysznic i wanne? A jeśli tak to gdzie bylby prysznic a gdzie wanna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 04.03.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Mam pytanie odnośnie łazienki na gorze. Czy ktoś planuje mieć tam i prysznic i wanne? A jeśli tak to gdzie bylby prysznic a gdzie wanna? My tak planujemy - wanna w tym miejscu co w projekcie, ale nie za duża. Prysznic natomiast taki półokrągły na środku ściany między sypialnią a łazienką. Mamy nadzieję, że tak się uda bo nie rozmawialiśmy o tym jeszcze z budowlańcami. Zaznaczam, że mamy ściankę kolankową podniesioną do ok 1,20m więc będzie więcej powierzchni użytkowej w tej łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka11 06.03.2015 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Witam wszystkich Jestem tu nowa ale tak jak przynajmniej większość z Was będę mieć w przyszłości TULIUSZA My z M jesteśmy jednak dopiero na etapie adaptacji, załatwiamy pozwolenia na budowę ale mam nadzieję, że w kwietniu koparka już ruszy... Mam pytanie do Emi244 - gdyż też rezygnujemy z gabinetu i powiększamy salon ale tak się zastanawiam czy oby nie będzie wielki... możesz mi napisać ile metrów będzie fizycznie? Chyba, że miałaś powiększany budynek bo my mamy tą kwestie bez zmian. Kto z Was ma piwnicę pod częścią budynku tylko? ile tam macie pomieszczeń. Nam architekt zrobił aż 5... Pozdrawiam i mam nadzieję, że niebawem ja też będę mogła podzielić się z Wami zdjęciami swojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 06.03.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Mam pytanie do już budujących. Jeśli podnieśliście sciane kolankowa o 1 lub 2 pustaki to na jakiej wysokości sa teraz skosy? Budowlaniec, z którym rozmawiałem powiedział, ze ocieplenie skosów to ok 18 cm i o tyle nizsze skosy będą tzn. jeśli skos w projekcie ma ok 75 cm to po ociepleniu będzie ok 57 cm. Jeśli się chce mieć skosy wyżej- tj. ok 1 m, to podnieść należy przynajmniej o 2 pustaki. Jak było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 06.03.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Ja podniosłem ściankę kolankową o jeden pustak . Ocieplenie skosów to masz 20cm miedzy krokwiami i potem po całości jakieś 15 cm do tego konstrukcje i kartongips to u mnie wychodzi jakies 82cm. Jak dla mnie to wystarczająca wysokość podniesienie o 2-3 pustaki to dom traci swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 07.03.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Dzieki Kropkede! Ja się zastanawiam nad tym czy o 1 czy o 2? Moni i Emi jak to wyszlo u Was? Tylko Wasza trojka z Kropkede ma już taki stan, ze może się wypowiadać bazując nie na domysłach, jak ja, lecz widzac gotowa sciane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 07.03.2015 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 NaTyZo u nas jest identycznie jak u Kropka czyli podnieśliśmy o jeden pustak , Grażka salon na całej powierzchni napewno nie jest za duży naprawdę jest w sam raz, a dokładne wymiary postaram się podać jutro jak pomierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 09.03.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 My tez podnieśliśmy o jeden pustak ściankę kolankową i jest w sam raz. O dwa pustaki wyżej, mogłoby byc już za wysoko z zewnątrz. Tak mój mąż stwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 10.03.2015 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) Grażka podaję wymiary salonu równo ze ścianą przy schodach do okna bocznego to 35,5m2. Edytowane 10 Marca 2015 przez Emi244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 12.03.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Dzieki dziewczyny! Jeśli możecie napiszcie jeszcze na jakiej wysokości zaczynają się teraz skosy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka11 13.03.2015 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Grażka podaję wymiary salonu równo ze ścianą przy schodach do okna bocznego to 35,5m2. Dziękuję, no to faktycznie nie będzie za duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grażka11 13.03.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Jaki beton na stropy braliście, jakie pustaki i jaką dachówkę? tak jak w projekcie? bo my wolimy ceramiczną dachówke i pustaki ... ale jeszcze nie zdecydowaliśmy, jeszcze czekamy na zmiany architekta i pozwolenia:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts