Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

emi ... ogladajac Twoje foty wiem ze podjelem dobra decyzje przy wyborze projektu no i ten salon .... tez bez tegp "gabinetu robie. Mam pytanie odnosnie okien w salonie. to jest orginalna szerokosc jak w projekcie?

Tuliusz jest super zarówno z zewnątrz jak i środek-ma wszystko na swoim miejscu :yes: A okna poszerzyliśmy do 2,40 chcieliśmy większe z tyłu domu, ale te zmiany zaszły już w trakcie budowy i z lewej strony było już zbrojenie a z prawej byłoby nie symetrycznie do górnych okien i tak już zostało Dach 004.jpg, ale Wy możecie to jeszcze przemyśleć... bo rozumie, że też rezygnujecie z tych małych okien na tyłach domu???

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tuliusz jest super zarówno z zewnątrz jak i środek-ma wszystko na swoim miejscu :yes: A okna poszerzyliśmy do 2,40 chcieliśmy większe z tyłu domu, ale te zmiany zaszły już w trakcie budowy i z lewej strony było już zbrojenie a z prawej byłoby nie symetrycznie do górnych okien i tak już zostało [ATTACH=CONFIG]310054[/ATTACH], ale Wy możecie to jeszcze przemyśleć... bo rozumie, że też rezygnujecie z tych małych okien na tyłach domu???

Witam emi244 , zmiany jakie napewno juz są przypieczetowane to rezygnacja z gabinetu tak jak u Ciebie.

na dzien dzisiejszy mam stan zero niedługo przychodzi ekipa która będzie stawiała mury. A propo zmian zewnątrz podobne do Twoich. Tył domu czyli trzy okna w tym jedno balkonowe sa zmienione z dwóch na jedno okno dwuskrzydłowe i jedno balkonowe. Przód domu to zamiast balkonowych dwa małe okna (ustawnośc łazienki). Zastanawiam sie jszcze nad bokiem domu. czyli tam gdzie jest jedno balkonowe okno... albo poszerzyc tak jak u ciebie albo balkononowe dac na rog a w jego miejsce wsadzic małe okno w jadalni. W srodku jakie zmianu juz zostają napewno to powiekszenie kuchni kosztem spiżarni. A spiżarnia wędruje pod schody wejscie od garazu. No i garaz poszerzony o metr czyli 4,60 po murach. tuliusz zmiany.jpg

Maxbruk83 podoba mi się Wasz Tuliusz po zmianach, a z boku domu ja postawiłabym na pierwszą opcje czyli duże na róg i małe w jadalni fajnie wygląda pasuje do Waszego tyłu domu do tego taras narożny do dwóch okien balkonowych (my tak robimy :)) i jest git. To oczywiście moje zdanie-żaden ze mnie architekt ;)

Emi fajne te twoje chłopaczki, tylko różnica wieku chyba mniejsza niż u nas (3 lata);-) Ten dom budujemy z myślą o nich, aby im się lepiej i wygodniej żyło.

Prace powolutku postępują, bez pomocy banku nie poszalejemy, ale później będziemy mieli spokojną głowę. Teraz oprócz hydrauliki prawie wszystko będzie robił mój mąż. Najbardziej nie mogę się doczekać elewacji, bo to jego konik;-)

Kamilcia mój mały miał 10 miesięcy jak zaczął chodzić a teraz ma roczek i już biega, drugi synio ma 4 latka;-) Fajnie, że w końcu i Wy zaczynacie, oby pogoda dopisała i czekamy na fotki;-)

Emi pędzicie szybko z tą budową, czyżby w tym roku chcielibyście się wprowadzić? Byłoby super zobaczyć wykończonego Tuliusza.

A nas dzisiaj odwiedził NaTyZo i oglądał nasz domek, i nawet mu się spodobał;)

kusztyk10 filar mamy ze zwykłej cegły a komin z cegły klinkierowej miodowa sahara.

o kurcze to nieźle szybciutko działasz :)

ja na razie wydałam na materiały 50 tys. mam beton komórkowy termalica , stal , dachówkę z oknami dachowymi , gotowe kominy, jeszcze liczę około 13 tys. na fundament , 6 tys teriva , 10 tys więźba , około 15 tys. na inne drobnocie. natomiast bardziej stresuje mnie środek jak obliczasz koszty wykończenia ? pozdrawiam !