marlena.s 10.07.2015 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 lukasz1984 łoł elektryki w pierony ile kosztują takie inteligentne rozwiązania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms1719512843 10.07.2015 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 lukasz1984: gratuluję tego etapu, super to wygląda. Możesz coś więcej napisać co to za system do zarządzania piecem i domem? Grafi_ 3 tygodnie jestem pod wrażeniem... u mnie tyle stan 0 zajął.... w każdym razie do dachu mamy umowę na 3 miesiące i gwarantują, że się wywiążą, także mi to rybka, później wchodzi ekipa dekarzy. Odnośnie balkonu - tak jest w projekcie jak u mnie - powinien być uwzględniony ten mini wieńczyk i w środku co widać na zdjęciu nr4 z poprzedniego posta będzie miejsce na wypełnienie styropianem - balkon będzie lżejszy i wieniec będzie ocieplony. Ekipa u mnie ma przykaz robić jak z projektem, także żadnych odstępstw nie będzie, chociaż też marudzili odnośnie tego balkonu. Nawet mój kierbud mówił, że ten projekt jest trochę przesadzony odnośnie zbrojeń i ilości betonu. Foto dla tych co zaczynają - podciąg i łuk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms1719512843 10.07.2015 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 Brzmi ciekawie, też zamierzam zastosować rozwiązania związane typu inteligentny dom np. automatyczne sterowanie roletami, oświetleniem, temperaturą, monitoringiem i alarmem. Wiadomo,że te rozwiązania aktualnie schodzą na 2 plan za względu na koszty, niemniej przy okazji instalacji elektrycznej chciałbym teraz przygotować wszystkie instalacje typu kable techniczne, czujki itd. Dlatego chętnie poczytam jak to jest u Ciebie w miarę budowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 10.07.2015 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2015 lukasz1984 MASAKRA ;D To istne laboratorium Dextera ;D Oszacowałeś już ile ta cała elektronika będzie kosztować ? Bo może zaproszę cie do siebie i też mi takie zrobisz ;D Najbardziej podoba mi się pomysł z sensorem mierzącym dystans od zderzaka ;D Marzą mi się też rolety sterowane elektronicznie oraz zintegrowany system pieca centralnego, sonarów i kominka z płaszczem wodnym ale do tego jeszcze daleka droga ;p Najpierw to chwiałbym mieć dach ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 11.07.2015 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2015 lukasz1984 no naprawdę majstersztyk , nieco mnie głowa rozbolała no ale ja babka jestem i się kompletnie nie znam ale wygodnie to wszystko brzmi , ja jestem na etapie gorączki tuż przed samą budową więc kable wszelkie mam tylko w wyobraźni i grzebię wszędzie szukając fajnych rozwiązań wszystkich pozdrawiam i czekamy na więcej , więcej o niebo więcej postów i zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 12.07.2015 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2015 Powiedzcie proszę (Ci którzy budowali z BK) - ile wyszło Wam bloczków betonu komórkowego (59x24x24) na ściany zew i wew?Ile kubików chudziaka pod ławy, a ile betonu na ławy fundamentowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 21.07.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2015 Co sądzicie o tych cenach ? - gazobeton Ytong FORTE PP2,5/400 - cena z HDS i paletami - 7,30 zł brutto/szt - gazobeton Ytong PP4/600 - cena z HDS i paletami - 3,60 zł brutto/szt - bloczki betonowe 38x24x14 - cena z HDS i paletami - 2,60 zł brutto/szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 25.07.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Ile kubików chudziaka pod ławy, a ile betonu na ławy fundamentowe? Chudziak pod ławy - 5,5 kubika po 190zł/kubik Beton na ławy - 18 kubiów (wszystkie stopy połączone ze sobą w jednolitą ławę) 200zł/kubik Bloczki betonowe ~1050 sztuk cena 2,25zł sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henryk251 25.07.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2015 Witam wszystkich! Przymierzamy się do budowy tego domku, jednak bazując na doświadczeniach bliskich, chcielibyśmy aby stropodach był żelbetowy.Czy ktoś z Państwa wprowadził taką zmianę? I jeszcze jedno pytanie: zdecydował się ktoś na bardzo podobny projekt - NUMERIUSZ II? PozdrawiamHenryk251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 26.07.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2015 Chudziak pod ławy - 5,5 kubika po 190zł/kubik Beton na ławy - 18 kubiów (wszystkie stopy połączone ze sobą w jednolitą ławę) 200zł/kubik Bloczki betonowe ~1050 sztuk cena 2,25zł sztuka Grafi - ceny netto czy brutto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms1719512843 28.07.2015 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2015 Ilość betonu na strop: - 5 kubików nad garaż, - 12 kubików na strop główny wraz ze słupami i podciągami, bez schodów (naprawdę na styk co do kropelki Zostało mi jeszcze wylewka wieńca pod murłatę wraz z trzpieniami połączonymi ze stropem i schodów. Pytanie dla tych co mają już dach: - jak wpłynęło podwyższenie ściany kolankowej na wymiary więźby tej z projektu? W moim przypadku ściana poszła w górę o 24cm wraz z wysokością dachu, także żeby zachować wysokość sufitu na piętrze jak w projekcie pewnie trzeba wydłużyć jętki i słupy. Zastanawiam się też czy nie powinno się wydłużyć krokwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornel92 01.08.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2015 lukasz1984 mam pytanie czy budowales moze z ytonga24? jesli tak to ile wyszlo bloczkow(jaka cena za szt.) i ile mniej wiecej wyszedl Cie stan surowy zamkniety?Ps. czy budowal ktos moze sciany fundamentowe z bloczkow z dodatkiem kramzytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 02.08.2015 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2015 Grafi - ceny netto czy brutto ? Powiedzmy że ceny po "dogadaniu się" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kornel92 06.08.2015 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2015 Czy moglby mi ktos polecic jakas hurtownie budowlana w okolicach ostrowa wlkp? bylym bardzo wdzieczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 11.08.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2015 Witam.ma ktoś juz fotki wykończonego tuliusza?u nas dopiero stan surowy otwarty.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 13.08.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Kamilcia od tygodnia próbuję dodać jakieś fotki z naszej budowy, bo piętro mamy już skończone, a za jakiś tydzień będzie i dół na gotowo, ale zdjęcia nie mogą się załadować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mms1719512843 13.08.2015 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2015 Jestem na etapie dachu, zastanawia mnie jak rozwiązaliście wentylację pomieszczeń, otóż w projekcie przewidziano tylko 4 kanały wentylacyjne po na 2 na każdy komin oraz wentylację z łazienki. Wg mnie brakuje wentylacji z gabinetu na parterze, dla wyciągu z kuchni, wiatrołapu i na piętrze w każdym z 3 sypialni oraz pokoju na garażem... Jak to rozwiązaliście? Nie do pojęcia jest brak wentylacji w pokojach (dusić się w nowym domu). Jak to jest, że projektant tego nie przewidział? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 16.08.2015 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 16.08.2015 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Nareszcie mogę się pochwalić postępami na naszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 16.08.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2015 Emi244 pięknie ! cudowny etap gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts