Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam wszystkich zainteresowanych projektem Tuliusz. Ja również rozważam budowę wg tego projektu i to w zabudowie bliźniaczej, mam wąską działkę 19 m.,obok jest taka sama. Nie jest to ideał ale ma większość pożądanych przeze mnie cech co do funkcjonalności ,a jeżeli chodzi o wygląd to dla mnie super. Okna w łazience i sypialni na piętrze to myślę adaptować z projektu Aureliusz. Ściana kolankowa jest rzeczywiście niska Czekam na następne posty szczególnie od budujących lub adaptujących ten projekt do swoich wymagań. Edytowane przez zet222
Błąd

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam. Ja już zakupiłem projekt domu Tuliusz II. Wybrałem ten projekt gdyż rozkład pomieszczeń pasował idealnie do tego czego szukałem. Dodatkowo zdecydowałem się na wykusz w elewacji bocznej oraz wydłużenie ściany bocznej od strony frontu o 1m przez co zwiększa się powierzchnia kuchni, skrytki i łazienki na dole oraz sypialni i łazienki u góry. Resztę pozostawię bez zmian. To tak na początek. Pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na ten projekt.

• 1 month później...

Witam wszystkich budujących dom Tuliusz:). Zastanawiamy się z mężem nad budową tego właśnie projektu, układ pomieszczeń idealny, jedyna rzecz to zlikwidowałabym pokój na parterze na rzecz salonu ( bo jednak 29 m to troszkę dla nas za mało)

Czy zaczął już ktoś z Was budowę Tuliusza, jeżeli tak to fajnie było by poczytać o tym na forum, zobaczyć zdjecia itp.

Pozdrawiam Ewiczek232

• 3 weeks później...
Też kupiłem projekt Tuliusz ale na razie leży na półce - jestem na etapie załatwiania dokumentów potrzebnych do adaptacji projektu. :) Faktyczną budowe mam nadzieje rozpocząć na początku 2015. I chyba nie będę nic zmieniał w projekcie - wybraliśmy go z małzonką ponieważ tak właśnie sobie wyobrażaliśmy rozkład pomieszczeń i jest prawie idealnie :) Pozdrowionka i powodzenia!

• 3 weeks później...
Witam, my też z mężem zastanawiamy się nad projektem tuliusz II ale właśnie mamy dużo wątpliwości...i też mamy zamiar zrobić ogrzewanie na węgiel i drzewo, ale obawiam się, żę w kotłowni nie pomieści mi się węgiel, i to wejście z pokoju do salonu...i schody za mocno mi się nie podobają..a tak to właśnie ma wsyztsko, ja bym chciała zamknąć kuchnie i raczej zrezygnujemy z kominka..doradzcie...

• 2 weeks później...
Moni2014 a gdzie budujecie?bo my też w województwie lubelskim

My jesteśmy z okolic Kraśnika;-) Kotłownię i garaż poszerzyliśmy o 1 m, ale i tak kotłownia jest maleńka (tak mi się wydaje). Całego węgla na pewno nie pomieścimy, będziemy znosić wegiel i drzewo w miarę potrzeb. Kominek to podoba mi sie najbardziej z całego mieszkania, fajnie, że jest na srodku salonu, tak niestandardowo i nowocześnie. Planujemy zamoontować kominek przeszklony z trzech stron, będzie super efekt;-))) Pomieszczenie nad garażem dzielimy ścianką i w jednej częsci będzie pralnia a w drugiej garderoba. A tak to wszystko inne mi sie podoba. Mamy już zalany strop, wkleiłam dwa zdjęcia z postępu prac, zapraszam do obejrzenia;-)

kurcze, fotek jakoś nie widze, to super...postępy idą..życzę powodzenia..no właśnie, ja też myśle o poszerzeniu garażu i zrobieniu kotłowni przez cały garaż, a pod schodami miejsce na szpargały męża, bo nie uśmiecha mi się noszenie węgla, i tak jak mierzyłam spiżarkę to wydaje się bardzo mała...czekam nafotki z postępami prac.pozdrawiam

Witam

Ja tez buduje Tuliusza jestem na etapie fundamentów :) Moni u ciebie już widać efekty robota idzie do przodu :) też chciałem powiększyć dom ale niestety działka na to nie pozwalała za niedługo dam jakieś foty :) kamcia musisz wejść na dziennik budowy Moni tam są foty :)

Pozdro.

Edytowane przez kropekde

Witajcie,

my też z mężem wybraliśmy projekt Tuliusz i jesteśmy na etapie budowy. Rozmieszczenie wg nas pomieszczeń jest idealne, właściwie to szukaliśmy takiego projektu aby jak najmniej w nim zmieniać, ponieważ jak wiadomo za każdą zmianę trzeba zapłacić :) Jedyną rzeczą jaką zmieniliśmy w projekcie to będą lane skosy, ponieważ nie powodują pęknięć tak jak to bywa przy łącznych płytach. Zapisujemy z mężem wszystkie wydatki związane z budową i jak do tej pory już wydaliśmy ok. 26tyś. spora sumka ale jak już się zacznie to kiedyś się skończy. W tym roku mamy zamiar postawić cały dom z lanymi skosami. Jak będziemy mieć konkretne zdjęcia na pewno prześlemy ;) Pozdrowienia