zet222 09.03.2014 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 (edytowane) Witam wszystkich zainteresowanych projektem Tuliusz. Ja również rozważam budowę wg tego projektu i to w zabudowie bliźniaczej, mam wąską działkę 19 m.,obok jest taka sama. Nie jest to ideał ale ma większość pożądanych przeze mnie cech co do funkcjonalności ,a jeżeli chodzi o wygląd to dla mnie super. Okna w łazience i sypialni na piętrze to myślę adaptować z projektu Aureliusz. Ściana kolankowa jest rzeczywiście niska Czekam na następne posty szczególnie od budujących lub adaptujących ten projekt do swoich wymagań. Edytowane 9 Marca 2014 przez zet222 Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof.81 24.03.2014 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam. Ja już zakupiłem projekt domu Tuliusz II. Wybrałem ten projekt gdyż rozkład pomieszczeń pasował idealnie do tego czego szukałem. Dodatkowo zdecydowałem się na wykusz w elewacji bocznej oraz wydłużenie ściany bocznej od strony frontu o 1m przez co zwiększa się powierzchnia kuchni, skrytki i łazienki na dole oraz sypialni i łazienki u góry. Resztę pozostawię bez zmian. To tak na początek. Pozdrawiam wszystkich zdecydowanych na ten projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewiczek232 28.04.2014 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Witam wszystkich budujących dom Tuliusz:). Zastanawiamy się z mężem nad budową tego właśnie projektu, układ pomieszczeń idealny, jedyna rzecz to zlikwidowałabym pokój na parterze na rzecz salonu ( bo jednak 29 m to troszkę dla nas za mało)Czy zaczął już ktoś z Was budowę Tuliusza, jeżeli tak to fajnie było by poczytać o tym na forum, zobaczyć zdjecia itp.Pozdrawiam Ewiczek232 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raphal76 15.05.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Też kupiłem projekt Tuliusz ale na razie leży na półce - jestem na etapie załatwiania dokumentów potrzebnych do adaptacji projektu. Faktyczną budowe mam nadzieje rozpocząć na początku 2015. I chyba nie będę nic zmieniał w projekcie - wybraliśmy go z małzonką ponieważ tak właśnie sobie wyobrażaliśmy rozkład pomieszczeń i jest prawie idealnie Pozdrowionka i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 02.06.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam, my też z mężem zastanawiamy się nad projektem tuliusz II ale właśnie mamy dużo wątpliwości...i też mamy zamiar zrobić ogrzewanie na węgiel i drzewo, ale obawiam się, żę w kotłowni nie pomieści mi się węgiel, i to wejście z pokoju do salonu...i schody za mocno mi się nie podobają..a tak to właśnie ma wsyztsko, ja bym chciała zamknąć kuchnie i raczej zrezygnujemy z kominka..doradzcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 11.06.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Moni2014 a gdzie budujecie?bo my też w województwie lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 15.06.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2014 Moni2014 a gdzie budujecie?bo my też w województwie lubelskim My jesteśmy z okolic Kraśnika;-) Kotłownię i garaż poszerzyliśmy o 1 m, ale i tak kotłownia jest maleńka (tak mi się wydaje). Całego węgla na pewno nie pomieścimy, będziemy znosić wegiel i drzewo w miarę potrzeb. Kominek to podoba mi sie najbardziej z całego mieszkania, fajnie, że jest na srodku salonu, tak niestandardowo i nowocześnie. Planujemy zamoontować kominek przeszklony z trzech stron, będzie super efekt;-))) Pomieszczenie nad garażem dzielimy ścianką i w jednej częsci będzie pralnia a w drugiej garderoba. A tak to wszystko inne mi sie podoba. Mamy już zalany strop, wkleiłam dwa zdjęcia z postępu prac, zapraszam do obejrzenia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 16.06.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2014 kurcze, fotek jakoś nie widze, to super...postępy idą..życzę powodzenia..no właśnie, ja też myśle o poszerzeniu garażu i zrobieniu kotłowni przez cały garaż, a pod schodami miejsce na szpargały męża, bo nie uśmiecha mi się noszenie węgla, i tak jak mierzyłam spiżarkę to wydaje się bardzo mała...czekam nafotki z postępami prac.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 22.06.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 (edytowane) Witam Ja tez buduje Tuliusza jestem na etapie fundamentów Moni u ciebie już widać efekty robota idzie do przodu też chciałem powiększyć dom ale niestety działka na to nie pozwalała za niedługo dam jakieś foty kamcia musisz wejść na dziennik budowy Moni tam są foty Pozdro. Edytowane 23 Czerwca 2014 przez kropekde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 24.06.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Czy ktoś z budujących tuliusza może zdradzić orientacyjną cene stanu surowego zamkniętego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 25.06.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 ok 130 tys bez okien nie orientowałem się jeszcze w cenie okien i rolet i drzwi itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 25.06.2014 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 130tyś + okna drzwi wyjdzie 150-160tyś coś chyba za dużo liczysz metodą gospodarczą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 26.06.2014 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 No tak coś tak wyjdzie . Nie nie metodą gospodarcza firma mi wszystko robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 26.06.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 150-160tyś za stan surowy i to z firmą to bardzo przyzwoita cena!!chyba ze ta firma to 3 ludków którzy za robocizne wezmą 30-40tyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 27.06.2014 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 hehe nie 3 ludków jest ich więcej tez mi się wydaje ze to przyzwoita cena. A Ty planujesz budowę czy już budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotraudi 01.07.2014 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Ja planuje zacząć na wiosnę przyszłego roku i zbieram wszelkie informacje na temat tuliusza,aby podzielić koszta aby sie później nie zdziwić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 01.07.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 no ja właśnie tez będę budował etapami..no ale nie da sie tak wszystkiego dokładnie wyliczyć zawsze jakaś niespodzianka aktualnie mam już płytę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 01.07.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Ja też właśnie zamierzam, na wiosnę zacząc..bo raczej w tym roku to już mi się nie uda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaR 07.07.2014 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Witajcie, my też z mężem wybraliśmy projekt Tuliusz i jesteśmy na etapie budowy. Rozmieszczenie wg nas pomieszczeń jest idealne, właściwie to szukaliśmy takiego projektu aby jak najmniej w nim zmieniać, ponieważ jak wiadomo za każdą zmianę trzeba zapłacić Jedyną rzeczą jaką zmieniliśmy w projekcie to będą lane skosy, ponieważ nie powodują pęknięć tak jak to bywa przy łącznych płytach. Zapisujemy z mężem wszystkie wydatki związane z budową i jak do tej pory już wydaliśmy ok. 26tyś. spora sumka ale jak już się zacznie to kiedyś się skończy. W tym roku mamy zamiar postawić cały dom z lanymi skosami. Jak będziemy mieć konkretne zdjęcia na pewno prześlemy Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 10.07.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 SylwiaR witajcie w gronie budujących Tuliusza. Fajnie, że jest nas coraz więcej i możemy wymieniać sie doświadczeniami;-) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts