kusztyk10 26.11.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Witam. U mnie już dach skończony po bardzo długim okresie poniżej zdjęcia: Pozdrawiam Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 26.11.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2015 Kusztyk10 - Jaką macie dachówkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusztyk10 30.11.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Dachówkę mamy Brass Rubin 13v Czarny błyszczący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 30.11.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Czy wszyscy robiliście na poddaszu drewniane słupy S1??Mój majster podpowiada mi aby zrobić je betonowe ze zbrojeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 05.12.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) witam wszystkich tuliuszomaniaków dawno nic nie pisałam byłam raczej skupiona na budowie ale zaglądam chyba codziennie rozpoczęliśmy budowę 29 lipca a skończyliśmy 14 listopada - według moich obliczeń całość trwała 92 dni pracy od rana do wieczora , wrzucam fotkę domu i pozdrawiam serdecznie , wrzucajcie zdjęcia w środku bardzo chętnie oglądam i podziwiam Wasze wnętrza Edytowane 5 Grudnia 2015 przez marlena.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 07.12.2015 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 To całkiem szybo poszło. Na prawdę ciekawie to wygląda, a co masz na dachu, jaką dachówkę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 07.12.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Mateo33 jesli do mnie pytanie to odpowiadam:)dachówka euronit grafitowapozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 07.12.2015 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Mateo33 jesli do mnie pytanie to odpowiadam:) dachówka euronit grafitowa pozdrawiam;) Możesz napisać ile cię kosztował materiał oraz oddzielnie montaż?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 07.12.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 musze sprawdzić faktury napiszę wieczorem , jeśli chodzi o montaż to robiliśmy sami wiec jakieś niewielkie koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 07.12.2015 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 MIESZKAMY JUŻ W NASZYM TULKU!!! W sumie już tydzień tyle, że wcześniej nie było czasu posiedzieć przy laptopie... Czekam jeszcze na firanki i dywany i wstawię parę fotek jak się urządziliśmy, a na razie widok z zewnątrz. Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 07.12.2015 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Witaj, jak rozwiązaliście wentylację w kuchni, widzę że macie dwie w kuchni na ścianie z łazienką?? Witam jedna wentylacja + okap wszystko doprowadzone rurą spiro do komina w łazience na górze, a dalej na strych i zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 07.12.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 Emi244 no to cudnie że już mieszkacie , ładnie wyszło , namawiam męża na taki kolor elewacji , wrzuć zdjęcia szczególnie chciałabym zobaczyć łazienkę na dole , nie mam na nią pomysłu mam pytanie jaki piec wybrałaś ? czym palicie ? i czy masz podłogówkę w całym domu może ? pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 07.12.2015 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2015 AndreD83 jak tylko skończysz to proszę wrzuć zdjęcie , też mam dwustanowiskowy garaż a doczytałam że jeszcze go poszerzasz bardzo mnie ciekawi jak to wyjdzie , w każdym razie u mnie garaż naprawdę super w sensie że duży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 08.12.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 U mnie to wygląda w ten sposób. Co do wentylacji to wszyscy robiliście mniej więcej jak w projekcie czyli sufitową?? Podobno ludzie na takie rozwiązanie trochę narzekają ponieważ często się zdarza, że woda się skrapla i kapie z wentylacji sufitowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marlena.s 08.12.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2015 no spory jest ten garaż jeśli chodzi o materiał na dachu to odpisuję że w okolicach 13 tyś zł. plus okna dachowe , mam 6 sztuk. plus rynny itp. więc sama dachówka i folia to ok. 13 tyś, a wentylacji jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel_26 09.12.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2015 MIESZKAMY JUŻ W NASZYM TULKU!!! W sumie już tydzień tyle, że wcześniej nie było czasu posiedzieć przy laptopie... ! [ATTACH=CONFIG]339941[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339942[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339943[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339944[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]339945[/ATTACH] Witam, Bardzo ladny domek. Ile srednio wychodzi stan deweloperski - mowa o wersji z garazem bez podpiwniczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxbruk83 10.12.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam. Emi244 gratuluje stanu faktycznie zakonczonego - wykonczenie elewacji pierwsza klasa. U mnie budowa trwała od 1 czerwca (nie licząc stanu zero) do 30 października tr. Budowałem przy pomocy dwóch osób co dzien od godziny 16-17 do wieczora. Efekty na zdjęciach. A propo zmian które byly planowane ale także te ktore wyszly w praniu przy pomocy wlasnie tego forum. Parter: * poszerzenie garażu o 1 metr. * zlikwidowanie okna od spiżarni gdyż spiżarni nie ma. Miejsce spiżarni to dalszy ciag kuchni. * wejście od korytarza do wc. * zlikwidowanie dwoch pomieszczen w korytarzu kosztem jednego zostawienie kawalka sciany na szafe wnękową zakrywając kawalek schodów. * pod schodami spizarnia - wejscie od strony garazu - obniżona od poziomu domu o 5 pustaków. * zlikwidowanie pokoju na parterze i kominka. *wentylacja została zrobiona na zasadzie komina wentylacyjmnego znajdującego sie w wc - łapie jednoczesnie wc i kuchnie( 2 kanały) od pietra 3 kanaly. * efekt ktory chciałem uzyskac i uzyskałem. pokoj wraz z kuchnią o powierzchni ok 70 m2. Poddasze i dach. * jako chyba nieliczny na forum nie podnosiłem scianek kolankowych - szczerze miałem od samego początku podnosic ale nie zaluje ze nie podnioslem - kwestia gustów (było 1000 powodów aby podniesc scianke kolankową i 1001 aby nie podnosic - no i przewazyło) * dach dodatkowo zostale wydłużony o 1 dachówke czyli o okolo 33 cm. * okna dachowe dodatkowo w łazience i 2 szt w pokoju nad garażem. * powiększona łazienka o około 3 m2. Ma wejśc prysznic wanna pralka wc i umywalka. (kosztem tego iz na parterze jest tylko wc. * wejscie do garderoby bezpośrenio od korytarza. (w sumie dwie pelne sciany do zagospodarowania. Efekt koncowy - na dzien dzisiejszy mam stan do dachu. okna bede zamiawial dopiero na wiosne - okna zabijam narazie prowizorycznie by w zimie robić elektryke i ocieplenie wełna poddasza. Wszystkim dziekuje na forum za udzielanie sie gdyz pewne rzeczy mozna zaadoptowac i zmienic na korzystniejsze zmiany w stosunku do orginalu. koszt całkowity na dzien dzisiejszy to niecale 100 tys zl. wraz z robotami i pozwoleniami itp. od samego poczatku. - kosztem czesciowej pracy wlasnej. . A.... tych co jeszcze nie wybrali projektu chciałem zaznaczyc na jedno oszustwo przy zakupie projektu - dom ma w katalogu 127 m2. szkoda tylko ze pomieszczenie nad garazem nie jest wliczane jako powierzchnia uzytkowa. Ten dom powinien figurowac w katalogach sprzedarzy jako dom 150-160 m2. Taka mała sugestia - oglodałem domy 120-130 m2 na zywo i jakos ten moj Tuliusz porównując - zbyt zmutowany wielkościa byl do tych domów katalogowo 100-120. Pozdrawiam wszystkich budujących, zaczynających i zastanawiających sie ... Warto bo dom naprawde fajny i funkcjonalny, pozwala na wiele zmian i inwencji inwestora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxbruk83 10.12.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.12.2015 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witajcie, my też z mężem wybraliśmy projekt Tuliusz i jesteśmy na etapie budowy. Rozmieszczenie wg nas pomieszczeń jest idealne, właściwie to szukaliśmy takiego projektu aby jak najmniej w nim zmieniać, ponieważ jak wiadomo za każdą zmianę trzeba zapłacić Jedyną rzeczą jaką zmieniliśmy w projekcie to będą lane skosy, ponieważ nie powodują pęknięć tak jak to bywa przy łącznych płytach. Zapisujemy z mężem wszystkie wydatki związane z budową i jak do tej pory już wydaliśmy ok. 26tyś. spora sumka ale jak już się zacznie to kiedyś się skończy. W tym roku mamy zamiar postawić cały dom z lanymi skosami. Jak będziemy mieć konkretne zdjęcia na pewno prześlemy Pozdrowienia Witam, jaki jest koszt adaptacji projektu w celu zaprojektowania lanych skosów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palmer77 10.12.2015 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2015 Witam. Dawno mnie tu nie było. Wiadomo przy budowie trzeba było dopilnować innych rzeczy. Oto efekt . Udało się zamknąć przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts