kamilcia202 10.02.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Kemot_p my budujemy w lubelskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 10.02.2016 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Część z Was zamontowała rolety bądź planuje je zamontować. Jestem ciekaw jakie sterowanie wybraliście przewodowe czy radiowe?? Ja raczej będę brał przewodowe ponieważ słyszałem, że radiowe nie zawsze łapią i zdarza się że podczas zamykania wszystkich na raz któraś roleta nie załapie. Co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.02.2016 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Kemot_p my budujemy w lubelskim A robiliscie jakieś zmiany w układzie kuchnia/lazienka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PHarpii 11.02.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witajcie Czy deskowaliślcie swoje dachy na Tuliuszu? Jakie macie zdanie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PHarpii 11.02.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 A robiliscie jakieś zmiany w układzie kuchnia/lazienka? Witaj Ja planuje zabudować spiżarkę i powiększyć o tą część łazienkę. W łazience będę wieszał piec gazowy z zasobnikiem. Kotłownie będę przeznaczał na składzik ogrodowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 11.02.2016 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witajcie Czy deskowaliślcie swoje dachy na Tuliuszu? Jakie macie zdanie na ten temat? Ja deskowałem ale tylko dla tego że chciałem zakryć przed zimą, na wiosnę dopiero będę kładł dachówkę. Normalnie bym nie deskował i nie kładł papy tylko położył membranę paropszepuszczalną i od razu dachówkę. Są plusy i minusy obu rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.02.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Witaj Ja planuje zabudować spiżarkę i powiększyć o tą część łazienkę. W łazience będę wieszał piec gazowy z zasobnikiem. Kotłownie będę przeznaczał na składzik ogrodowy. Aha, łazienkę robisz na pełną szerokość 229 cm, czy będziesz zwężał, żeby poszerzyć kuchnię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 11.02.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Kemot_p kuchnię i łazienkę mamy normalnie.zmiany na dole to otwarte schody i brak pokoju tego malego na dole dzieki temu większy salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati1977 12.02.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Świetnie będą 2 domki w Nowym Sączu My na wolkach a Wy gdzie jeżeli można wiedzieć. Pozdrawiam W Małej Porębie, dziś zaczęli stawiać mury, już Tuliusz pnie się w gorę Dużo zmienialiście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skudnik85 12.02.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Jestem własnie w trakcie budowy tuliusza czy mógł by mi ktoś z forum napisać ile metrów kwadratowych tynków wewnętrznych ma nasz projekt oraz metry ścian z zewnątrz z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz1984 12.02.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Jestem własnie w trakcie budowy tuliusza czy mógł by mi ktoś z forum napisać ile metrów kwadratowych tynków wewnętrznych ma nasz projekt oraz metry ścian z zewnątrz z góry dziękuje Tynki - 500 mkw Elewacja - chyba 220 mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Skudnik85 13.02.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 dzięki wielkie poz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 15.02.2016 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Hej! Dawno mnie nie było, tzn. forum obserwowałam ale nie udzielałam się. Teraz postanowiłam wkleić kilka zdjęć klatki schodowej, bo my mamy otwartą a kilka osób też tak planuje zrobić. Osobiście uważam, że to rozwiązanie jest super, u nas będzie szklana barierka, więc efekt przestrzeni pozostanie.[ATTACH=CONFIG]346770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346772[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346774[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346775[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 15.02.2016 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Hej! Dawno mnie nie było, tzn. forum obserwowałam ale nie udzielałam się. Teraz postanowiłam wkleić kilka zdjęć klatki schodowej, bo my mamy otwartą a kilka osób też tak planuje zrobić. Osobiście uważam, że to rozwiązanie jest super, u nas będzie szklana barierka, więc efekt przestrzeni pozostanie. [ATTACH=CONFIG]346770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346772[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346774[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346775[/ATTACH] Witaj Moni nie wiem jak inni, ale ja nie mogę otworzyć Twoich nowych zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 15.02.2016 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Powiedzcie mi co myślicie o tynkowaniu wewnątrz domu w zimie?My mamy własnie dylemat czy zaczynać już czy poczekać jeszcze z 2 miesiące.Chodzi nam o tynki maszynowe... może macie znajomych którzy tynkowali zimą i wiecie coś wiecej na ten temat? My właśnie tynkowaliśmy dokładnie rok temu w lutym i jest ok. Podobno jeżeli niema mrozów to niema przeszkód. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 15.02.2016 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Chciałbym poprosić osoby budujące/mieszkające w Tuliuszu o ocenę zmian na parterze - zaknięcie kuchni na salon, likwidacja spiżarki, wyprostowanie ściany pomiędzy kuchnią i łazienką, dodanie drugiego okna w kuchni. Czy po tych zmianach w kuchni zmieści się stolik, a korzystanie z łazienki będzie wygodne? Pozdrawiam! [ATTACH=CONFIG]346349[/ATTACH] P.S. Czy ktoś buduje Tuliusza w okolicach Warszawy? Moim zdaniem zmiany fajne, ta powiększona i zamknięta kuchnia, stolik się zmieści (jeszcze zależy jakich rozmiarów ) tylko w łazience trzeba dobrze okno wymierzyć żeby weszła kabina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2016 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Moim zdaniem zmiany fajne, ta powiększona i zamknięta kuchnia, stolik się zmieści (jeszcze zależy jakich rozmiarów ) tylko w łazience trzeba dobrze okno wymierzyć żeby weszła kabina. Pozdrawiam. Stolik na 4 osoby, niezbyt duży. Myslałem jeszcze, że fajnie byłoby poszerzyć łazienkę o spiżarkę i tam umieścić kocioł i zasobnik, ale wtedy chyba kuchnia będzie za wąska? Jak myślisz? P.S. A Ty robiłaś jakieś zmiany właśnie w kuchni/łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 15.02.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Stolik na 4 osoby, niezbyt duży. Myslałem jeszcze, że fajnie byłoby poszerzyć łazienkę o spiżarkę i tam umieścić kocioł i zasobnik, ale wtedy chyba kuchnia będzie za wąska? Jak myślisz? P.S. A Ty robiłaś jakieś zmiany właśnie w kuchni/łazience? U nas też niema spiżarki przy kuchni w zamian jest większa łazienka i kuchnia też taka wystarczy, ale jeżeli ma być u Ciebie zamknięta i miejsce na stół to lepiej powiększyć kuchnie takie jest moje zdanie, wstawiam zdjęcia jak jest u nas, może coś pomogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 15.02.2016 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 @Emi244Dzięki za zdjęcia, bardzo pomocne:)U nas kuchnia na 100% będzie zamknieta, a patrząc na Twoją to tak na oko odległość między blatami pewnie z 1,5 m, do pracy w sam raz.P.S. Macie pompkę do c.w.u? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 15.02.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Może teraz się uda:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts