Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Część z Was zamontowała rolety bądź planuje je zamontować. Jestem ciekaw jakie sterowanie wybraliście przewodowe czy radiowe?? Ja raczej będę brał przewodowe ponieważ słyszałem, że radiowe nie zawsze łapią i zdarza się że podczas zamykania wszystkich na raz któraś roleta nie załapie. Co o tym sądzicie??

Witajcie

Czy deskowaliślcie swoje dachy na Tuliuszu? Jakie macie zdanie na ten temat?

Ja deskowałem ale tylko dla tego że chciałem zakryć przed zimą, na wiosnę dopiero będę kładł dachówkę. Normalnie bym nie deskował i nie kładł papy tylko położył membranę paropszepuszczalną i od razu dachówkę. Są plusy i minusy obu rozwiązań.

Witaj

Ja planuje zabudować spiżarkę i powiększyć o tą część łazienkę. W łazience będę wieszał piec gazowy z zasobnikiem. Kotłownie będę przeznaczał na składzik ogrodowy.

Aha, łazienkę robisz na pełną szerokość 229 cm, czy będziesz zwężał, żeby poszerzyć kuchnię?

Hej! Dawno mnie nie było, tzn. forum obserwowałam ale nie udzielałam się. Teraz postanowiłam wkleić kilka zdjęć klatki schodowej, bo my mamy otwartą a kilka osób też tak planuje zrobić. Osobiście uważam, że to rozwiązanie jest super, u nas będzie szklana barierka, więc efekt przestrzeni pozostanie.

[ATTACH=CONFIG]346770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346772[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346774[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346775[/ATTACH]

Hej! Dawno mnie nie było, tzn. forum obserwowałam ale nie udzielałam się. Teraz postanowiłam wkleić kilka zdjęć klatki schodowej, bo my mamy otwartą a kilka osób też tak planuje zrobić. Osobiście uważam, że to rozwiązanie jest super, u nas będzie szklana barierka, więc efekt przestrzeni pozostanie.

[ATTACH=CONFIG]346770[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346771[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346772[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346774[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346775[/ATTACH]

Witaj Moni nie wiem jak inni, ale ja nie mogę otworzyć Twoich nowych zdjęć :(

Powiedzcie mi co myślicie o tynkowaniu wewnątrz domu w zimie?My mamy własnie dylemat czy zaczynać już czy poczekać jeszcze z 2 miesiące.Chodzi nam o tynki maszynowe... może macie znajomych którzy tynkowali zimą i wiecie coś wiecej na ten temat?

My właśnie tynkowaliśmy dokładnie rok temu w lutym i jest ok. Podobno jeżeli niema mrozów to niema przeszkód. Pozdrawiam.

Chciałbym poprosić osoby budujące/mieszkające w Tuliuszu o ocenę zmian na parterze - zaknięcie kuchni na salon, likwidacja spiżarki, wyprostowanie ściany pomiędzy kuchnią i łazienką, dodanie drugiego okna w kuchni. Czy po tych zmianach w kuchni zmieści się stolik, a korzystanie z łazienki będzie wygodne?

Pozdrawiam!

[ATTACH=CONFIG]346349[/ATTACH]

P.S. Czy ktoś buduje Tuliusza w okolicach Warszawy?

Moim zdaniem zmiany fajne, ta powiększona i zamknięta kuchnia, stolik się zmieści (jeszcze zależy jakich rozmiarów :D) tylko w łazience trzeba dobrze okno wymierzyć żeby weszła kabina. Pozdrawiam.

Moim zdaniem zmiany fajne, ta powiększona i zamknięta kuchnia, stolik się zmieści (jeszcze zależy jakich rozmiarów :D) tylko w łazience trzeba dobrze okno wymierzyć żeby weszła kabina. Pozdrawiam.

Stolik na 4 osoby, niezbyt duży.

Myslałem jeszcze, że fajnie byłoby poszerzyć łazienkę o spiżarkę i tam umieścić kocioł i zasobnik, ale wtedy chyba kuchnia będzie za wąska? Jak myślisz?

P.S. A Ty robiłaś jakieś zmiany właśnie w kuchni/łazience?

Stolik na 4 osoby, niezbyt duży.

Myslałem jeszcze, że fajnie byłoby poszerzyć łazienkę o spiżarkę i tam umieścić kocioł i zasobnik, ale wtedy chyba kuchnia będzie za wąska? Jak myślisz?

P.S. A Ty robiłaś jakieś zmiany właśnie w kuchni/łazience?

U nas też niema spiżarki przy kuchni w zamian jest większa łazienka i kuchnia też taka wystarczy, ale jeżeli ma być u Ciebie zamknięta i miejsce na stół to lepiej powiększyć kuchnie takie jest moje zdanie, wstawiam zdjęcia jak jest u nas, może coś pomogę ;) Luty 2016 099.jpgLuty 2016 101.jpg