benia485 15.02.2016 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 W Małej Porębie, dziś zaczęli stawiać mury, już Tuliusz pnie się w gorę Dużo zmienialiście w projekcie? Zmiany z tyłu domu bez balkonu taras powiekszony zadaszony wiatą. W środku domku salon powiekszony o gabinet, schody otwarte od strony salonu, brak kominka, likwidacja ściany garderoby. Na poddaszu skośne wejście do łazienki - ukryty słup ponieważ robimy lane skosy. A u Was co zmieniliscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 16.02.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Może teraz się uda:yes: [ATTACH=CONFIG]346826[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346827[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346828[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346829[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]346830[/ATTACH] Tak Moni teraz widzę postępy na Waszej budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 16.02.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 @Emi244 Dzięki za zdjęcia, bardzo pomocne:) U nas kuchnia na 100% będzie zamknieta, a patrząc na Twoją to tak na oko odległość między blatami pewnie z 1,5 m, do pracy w sam raz. P.S. Macie pompkę do c.w.u? Dokładnie między blatami 1,55, tak mamy taką pompkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiak19 16.02.2016 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 My po tynkach Jeszcze takie pytanie o ile ocieplaliście sufit w garażu.Jaka grubość styropianu ile cm ogólnie wyszło pod montaż bramy garażowej.Jeszcze odnośnie bram nie wiemy czy wybrać z marketu bramę za 2000zł czy Wiśniowski za 4000 tyś czy faktycznie lepiej dopłacić czy to tylko za firmę się płaci ;/ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 16.02.2016 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 My po tynkach Jeszcze takie pytanie o ile ocieplaliście sufit w garażu.Jaka grubość styropianu ile cm ogólnie wyszło pod montaż bramy garażowej. 10-15 cm na sufit i ścianę łączącą garaż z domem będzie ok. Warto też przykleić "opaskę" ze styropianu pod sufitem na wszystkich ścianach dookoła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati1977 16.02.2016 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Zmiany z tyłu domu bez balkonu taras powiekszony zadaszony wiatą. W środku domku salon powiekszony o gabinet, schody otwarte od strony salonu, brak kominka, likwidacja ściany garderoby. Na poddaszu skośne wejście do łazienki - ukryty słup ponieważ robimy lane skosy. A u Was co zmieniliscie? To dużo zmian zrobiliście, my tylko chcemy podnieść ściankę kolankową o jeden pustak, też robimy lane skosy i będzie jedno okno w garażu, a reszta jak w projekcie:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiak19 16.02.2016 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 10-15 cm na sufit i ścianę łączącą garaż z domem będzie ok. Warto też przykleić "opaskę" ze styropianu pod sufitem na wszystkich ścianach dookoła. Dziękuje za szybką odpowiedz Powstała grupa na Facebooku odnośnie budowy Tuliusz kto chętny zapraszam na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 17.02.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2016 Dziękuje za szybką odpowiedz Powstała grupa na Facebooku odnośnie budowy Tuliusz kto chętny zapraszam na priw. Ja nie mam FB. Nie podoba mi się wiec ta propozycja przeniesienia rozwazan z tego forum gdzie indziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benia485 18.02.2016 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Dziękuje za szybką odpowiedz Powstała grupa na Facebooku odnośnie budowy Tuliusz kto chętny zapraszam na priw. Poproszę o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiak19 18.02.2016 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Poproszę o namiary Proszę wysłać do mnie na skrzynkę link do profilu na Facebooku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 19.02.2016 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 benia 485 ja też poproszę namiary na profil na fejsie.. My już mamy wstawione okna....co myślicie o tynkach marzec kwiecień, i elewacji w lipcu?nie za wcześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiak19 19.02.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 benia 485 ja też poproszę namiary na profil na fejsie.. My już mamy wstawione okna.... co myślicie o tynkach marzec kwiecień Myślę,że nie Będzie trochę czasu i pogody żeby wyschło wszystko bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomas2049 20.02.2016 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2016 Witam, u mnie coś się dzieje na budowie. Właśnie wykonuje przyłącz wody i kanalizacji, prąd konczę sam w domku, kanalizacja i woda w domu już rozprowadzona jak i odkurzacz centralny. Przyłącz prądu zrobili wczoraj. Drzwi na dniach wejściowe sztuk 2 będą zakładać, parapety środek też z konglomeratu. Tynki za 2tyg są zamówione. Ktoś z sącza chciał zobaczyć domek to mieszkam między Bochnią a Limanową, zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 23.02.2016 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Hejka,ile was kosztowała hydraulika w całym domu?interesuje mnie robocizna,nam fachowiec powiedzial 5,5tys to z białym montażem.Dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreD83 23.02.2016 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Hejka,ile was kosztowała hydraulika w całym domu?interesuje mnie robocizna,nam fachowiec powiedzial 5,5tys to z białym montażem.Dużo? Zależy, jak z podłogówką to cena atrakcyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 23.02.2016 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2016 Z podłogówką.a gdzie kładliście lub kładziecie podłogówkę?my myślimy caly dol i łazienka na górze i pokój nad garażem. Hydraulik namawia nas na cala górę w podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anusiak19 24.02.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Z podłogówką.a gdzie kładliście lub kładziecie podłogówkę?my myślimy caly dol i łazienka na górze i pokój nad garażem. Hydraulik namawia nas na cala górę w podłogówce. Z tego co słyszałam podłogówka w całym domu nie jest dobra dla naszego zdrowia. Powiedzcie mi czy dawaliście kaloryfer na klatce schodowej czy na korytarzu bo w projekcie nie ma w ogóle.A nam proponuje hydraulik w powietrzu zawieszony na klatce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 24.02.2016 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Z tego co słyszałam podłogówka w całym domu nie jest dobra dla naszego zdrowia. To jest akurat bardzo nieprawdziwe stwierdzenie, przy dobrze wykonanej podłogówce. Wpadnijcie do działów dotyczących ogrzewania - ja się dowiedziałem tam wielu interesujących rzeczy. Sam na początku planowałem instalację mieszaną... teraz jestem przekonany do podłogówki na całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PHarpii 28.02.2016 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Witajcie Jestem na etapie szukania ekipy budowlanej do wybudowania stanu surowego mojego Tuliusz 2. Czy możecie napisać ile Was kosztowało postawienie stanu surowego otwartego. Będę ogromnie wdzięczny za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PHarpii 28.02.2016 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Nie planuję zmieniać szerokości kuchni. Biorę pod uwagę to że w łazience będzie wisiał piec oraz będzie zasobnik wody w związku z tym potrzebuje trochę miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts