Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

W Małej Porębie, dziś zaczęli stawiać mury, już Tuliusz pnie się w gorę:-) Dużo zmienialiście w projekcie?

Zmiany z tyłu domu bez balkonu taras powiekszony zadaszony wiatą. W środku domku salon powiekszony o gabinet, schody otwarte od strony salonu, brak kominka, likwidacja ściany garderoby. Na poddaszu skośne wejście do łazienki - ukryty słup ponieważ robimy lane skosy.

A u Was co zmieniliscie?

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My po tynkach :) Jeszcze takie pytanie o ile ocieplaliście sufit w garażu.Jaka grubość styropianu ile cm ogólnie wyszło pod montaż bramy garażowej.Jeszcze odnośnie bram nie wiemy czy wybrać z marketu bramę za 2000zł czy Wiśniowski za 4000 tyś czy faktycznie lepiej dopłacić czy to tylko za firmę się płaci ;/ ?

My po tynkach :) Jeszcze takie pytanie o ile ocieplaliście sufit w garażu.Jaka grubość styropianu ile cm ogólnie wyszło pod montaż bramy garażowej.

10-15 cm na sufit i ścianę łączącą garaż z domem będzie ok. Warto też przykleić "opaskę" ze styropianu pod sufitem na wszystkich ścianach dookoła.

Zmiany z tyłu domu bez balkonu taras powiekszony zadaszony wiatą. W środku domku salon powiekszony o gabinet, schody otwarte od strony salonu, brak kominka, likwidacja ściany garderoby. Na poddaszu skośne wejście do łazienki - ukryty słup ponieważ robimy lane skosy.

A u Was co zmieniliscie?

To dużo zmian zrobiliście, my tylko chcemy podnieść ściankę kolankową o jeden pustak, też robimy lane skosy i będzie jedno okno w garażu, a reszta jak w projekcie:-)

Witam, u mnie coś się dzieje na budowie. Właśnie wykonuje przyłącz wody i kanalizacji, prąd konczę sam w domku, kanalizacja i woda w domu już rozprowadzona jak i odkurzacz centralny. Przyłącz prądu zrobili wczoraj. Drzwi na dniach wejściowe sztuk 2 będą zakładać, parapety środek też z konglomeratu. Tynki za 2tyg są zamówione. Ktoś z sącza chciał zobaczyć domek to mieszkam między Bochnią a Limanową, zapraszam.

P60129-150930.jpgP60129-151351.jpgP60129-151541.jpgP60217-193032.jpgP60219-114803.jpg

Z podłogówką.a gdzie kładliście lub kładziecie podłogówkę?my myślimy caly dol i łazienka na górze i pokój nad garażem. Hydraulik namawia nas na cala górę w podłogówce.

Z tego co słyszałam podłogówka w całym domu nie jest dobra dla naszego zdrowia.

Powiedzcie mi czy dawaliście kaloryfer na klatce schodowej czy na korytarzu bo w projekcie nie ma w ogóle.A nam proponuje hydraulik w powietrzu zawieszony na klatce.

Z tego co słyszałam podłogówka w całym domu nie jest dobra dla naszego zdrowia.

To jest akurat bardzo nieprawdziwe stwierdzenie, przy dobrze wykonanej podłogówce. Wpadnijcie do działów dotyczących ogrzewania - ja się dowiedziałem tam wielu interesujących rzeczy. Sam na początku planowałem instalację mieszaną... teraz jestem przekonany do podłogówki na całości.