Emi244 13.06.2017 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 I jeszcze o zmroku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 13.06.2017 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Wiem, wiem za dużo się chwalę ale na tym już koniec pozdrawionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 13.06.2017 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2017 Wiem, wiem za dużo się chwalę ale na tym już koniec pozdrawionka Super. Oświetlenie na elewacji i podjazd rewelacja. Mojego Tuliusza będę wzorował na Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lopek1555 19.06.2017 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2017 Jest mega . Możesz podać cene elewacji i kostki? Jaka masz dużą działke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekM8902 25.06.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 (edytowane) Lopek 1555 - Emi pisała o cenie kostki kilka stron wstecz. Chyba 45 tys wyszło jej. Musisz poczytać. My budujemy swojego tuliusza2 w województwie kujawsko pomorskim, w miejscowości krazkowo. Gdyby ktoś chciał obejrzeć dom zapraszamy . Jesteśmy na etapie powolnego wykańczania domu. Zmiany jakie wprowadziliśmy: 1. Podniesienie ścianki kolankowej o pustak 2. Podniesienie fundamentu o 1 bloczek 3. Rezygnacja z balkonu z przodu 4. Zmiana okna balkonowego u góry w łazience i pokoju na zwykłe okno. 5. Dołożenie drugiego okna w kuchni. 6. Zamknięcie kuchni - stoi ściana na wysokości komina oddzielajaca salon od kuchni 7. Rezygnacja z pokoju na dole- po zamknięciu kuchni salon byłby zbyt mały 8. Rezygnacja z dolnej garderoby w celu powiększenia wiatrołapu 9. Wydzielenie dodatkowego pomieszczenia w garażu - w tej wnece 10. Schowek zrobiony pod schodami 11. Rezygnacja z okna dachowego w garderobie. 12. Nad garażem jest pokój a nie strych 13. Wejście do garderoby u góry jest z korytarza, a nie z pokoju 14. Nie pamiętam już co jeszcze Edytowane 25 Czerwca 2017 przez WojtekM8902 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 26.06.2017 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Jest mega . Możesz podać cene elewacji i kostki? Jaka masz dużą działke. Witam cena elewacji 15 tyś, kostki 45tyś, a działka 1500m2. Fajnie, że podoba się nasz domek pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekM8902 26.06.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 No Emi wasz domek zdecydowanie wymiata na tym forum mam nadzieję że za jakiś czas będziemy w stanie pochwalić się podobnym stanem ale to jeszcze sporo czasu do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 02.07.2017 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Jesteśmy na etapie stropów. Co do schodów, to zdecydowaliśmy się zmniejszyć wysokość schodków z 19cm na około 17,5cm. W efekcie na zabiegu dodaliśmy jeden dodatkowy schodek. Dzieciak latał góra - dół i nie sprawiało mu to problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 03.07.2017 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2017 (edytowane) Jesteśmy na etapie stropów. [ATTACH=CONFIG]392311[/ATTACH] Co do schodów, to zdecydowaliśmy się zmniejszyć wysokość schodków z 19cm na około 17,5cm. W efekcie na zabiegu dodaliśmy jeden dodatkowy schodek. [ATTACH=CONFIG]392312[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]392313[/ATTACH] Dzieciak latał góra - dół i nie sprawiało mu to problemów. Dobra decyzja z tym obniżeniem schodków, bo teraz w praktyce już wiemy, że są za wysokie pozdrowionka Edytowane 4 Lipca 2017 przez Emi244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 20.07.2017 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2017 Przy schodach trzeba pamietac o roznicy poziomow. Schody trzeba podnieść trochę w porównaniu z projektem bo inaczej nie ma miejsca na posadzke w pomieszczeniu nad garażem. A można tam zrobić swietny pokoj. Nie mogę zrozumieć jak ktoś może tam robic pralnie albo suszarnie. Straszne marnotrawstwo!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 30.07.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2017 My stoimy,najpierw 2 tygodnie schnięcia, a teraz czekamy na bloczki - dostawca nas wystawił. Ile kosztowało Was drewno na dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 03.08.2017 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2017 Ile kosztowało Was drewno na dach? Drewno - 9 tys. zł. Robocizna (szkielet dachu) - 4200 zł. Do tego deskowanie więźby: Deski - 3500 zł. Robocizna (deskowanie + pokrycie papą) - 2850zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 31.08.2017 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2017 U nas jest tak: Ogólnie lipa. Jak jest ekipa, to nie ma materiału, jak jest materiał to nie ma ekipy. I tak od 3 miesięcy. Teraz mam dachówki, ale ekipa leci na inną budowę. Czekamy ze 2 tygodnie. Okna mają być do końca września. Tynkarze mi nie potwierdzili terminu na wrzesień. Dostępni są od listopada. Pięknie. Co do elektryki. Ktoś na forum pisał, że dał 7-10tysi. Otrzymałem ofertę na 17tysi. (elektryka, ethernet, rtv, rolety, domofon, wykop). Dla mnie to kosmiczna kwota. Jak to u Was wygląda jeśli idzie o wycenę elektryki? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna89 02.09.2017 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 (edytowane) Witam, czas na mój wpis, co prawda mąż bardziej to wszystko ogarnia i prowadzi, ale może dam radę coś sensownego wnieść od siebie na to forum. Przede wszystkim dziękuje za wpisy jakie się znalazły na tym forum, wiele razy je wertowałam, oglądałam zdjęcia i pomogły mi nanieść parę zmian w ulepszeniu naszego Tuliusza. Od początku.... Budujemy od sierpnia 2016 roku, teraz jesteśmy na etapie wykończeniówki....zmiany jakie nanieśliśmy to... - zmiana ogrzewania na c.o. na pellet, - odkurzacz centralny- zawiśnie w garażu, otwory w garażu, na dole przy schodach, w pomieszczeniu nad garażem, na ścianie przy łazience, szufelki w kuchni i w wiatrołapie, - usunięcie wszelkich klitek czyt. garderoby w wiatrołapie, dzięki czemu to pomieszczenie zyskało na wielkości, - pod schodami spiżarka, taka jaka wyszła taka jest, wejście do niej będzie od strony wiatrołapu, przez szafę robioną przez stolarza, trzydrzwiowa- jedno skrzydło stanowi drzwi do spiżarki,w niej też skrzynka od prądu z bezpiecznikami, dodatkowo w wiatrołapie sufit podwieszany, żeby to wszystko wyrównać, drzwi do strony mieszkalnej przesunięte na prawo aby szafa swobodniej stała - usunięcie spiżarki przy kuchni na rzecz łazienki, zrobienie jednego okna (miało być symetryczne pomiędzy drzwiami balkonowymi, wyszło ciut inaczej) - usunięcie na dole pokoju- gabinetu, dzięki czemu będzie konkretny salon z jadalnią, schody od strony gabinetu otwarte ( w planach jak na razie balustrada laserowo cięta), - w salonie usunięcie tych dwóch okien, które były przy drzwiach tarasowych, powiększenie drzwi tarasowych, mają 3 metry - okno duże przy kuchni nieotwierane, stanowi witrynę ( mamy ładny widok na las) - były jeszcze jakieś zmiany z kanalizacją - góra... w sumie jedyne zmiany to usunięcie okna dachowego w garderobie i w sypialni - ah...i nad pokojami będzie "strych" to za dużo powiedziane bo nie podnosiliśmy ścianki kolankowej ale jest tam właz do komina, więc jakieś wejście musi być, drugi komin od kotłowni wejście z zewnątrz- stopnie w dachówkach - a propo kominów... mamy zrobione wentylacyjne od kuchni i dwóch łazienek, każda osobno. To chyba wszystko... mam jakieś zdjęcia także wrzucę.... jeszcze dla zainteresowanych kosztorys... 1. Dokumentacja: 5 720 zł - projekt : 2 850 - projekt przyłączy: 770 - adaptacja: 1500 - geodeta mapa: 600 2. Stan zerowy : 26 680 zł 3. Stan surowy otwarty: 117 500 zł ( w tym pokrycie dachowe 44 050 zł) 4. Stan surowy zamknięty: 23 700 zł 5. Instalacje: 32 050 zł Tak by to wyglądało bez rozdrabniania się. Tak jak mówię cały czas robimy wewnątrz... sufity podwieszane, potem cekolowanie, kotłowania została do wykończenia ( piec został zawarty w kosztach 9 900 zł) jeszcze dużo pracy, ale się da... Za dużo tych zdjęć nie mam, ale zawsze coś, jak zgram z telefonu to coś jeszcze wrzucę. (sufity na dole podwieszane to pomysł Emi ) Edytowane 2 Września 2017 przez Justyna89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna89 02.09.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 04.09.2017 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2017 Cześć, jestem na etapie rozkminiania elektryki. Pytanie przede wszystkim do tych, co już mieszkają i wiedzą co zrobili dobrze, a co można zmienić, czego unikać. Oczywiście, jeśli ktoś ma swoje przemyślenia i planuje je zrealizować, to zapraszam do dyskusji. Chodzi mi o włączniki schodkowe. Gdzie je zastosowaliście? Mnie się wydaje, że. 1. Wchodząc do garażu jedno światło powinno być włączane/wyłączane w dwóch miejscach przy wejściu do wiatrołapu i kotłowni. 2. Wchodząc do salonu jedno światło powinno być włączane/wyłączane w dwóch miejscach przy wejściu z wiatrołapu do salonu po lewej stronie przy ścianie pomiędzy schodami a drzwiami oraz przy drzwiach balkonowych na taras. Zlikwidowaliśmy mały pokój. 3. Wchodząc na schody światło powinno być włączane w trzech miejscach: na dole, na półpiętrze i na klatce na piętrze gdzieś przy pokojach. To mnie bardzo interesuje, bo nie wiem, czy nie zrobić lampek z boku przy schodkach wyzwalanych np. czujką ruchu plus jakaś lampka kinkietowa. Jak zrobiliście oświetlenie na zewnątrz? Macie jakieś uwagi co do gniazd elektrycznych i ich rozmieszczenia? Obrazek poniżej pokazuje planowany układ pomieszczeń i mebli. Kominek jest w rogu schody - garaż. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 19.09.2017 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2017 (edytowane) . (sufity na dole podwieszane to pomysł Emi ) No właśnie coś znajomo wygląda ...fajnie, że przydaje się to forum. Czekamy na więcej fotek. Pozdrowionka i powodzonka Edytowane 22 Września 2017 przez Emi244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 01.10.2017 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2017 Hej,może ktoś z Was wrzucić fotkę drzwi łazienkowych na piętrze jak są otwarte?Jak wygląda kwestia otwierania tych drzwi w kierunku pomieszczenia nad garażem? Ktoś może zmieniał podejście? Drzwi otwierane do środka przykładowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mati1977 02.10.2017 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2017 Do wewnątrz wygląda to wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 03.10.2017 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2017 (edytowane) No to już wiemy, że robimy drzwi do środka - > dzięki. Mamy odbicie lustrzane, drzwi będą otwierać się na toaletę/bidet. W wiatrołapie planujemy zrobić drzwi otwierane na szafę, a nie na salon - > aby uniknąć kolizji z drzwiami łazienkowymi i ułatwić obsługę włączników światła. U nas szaleje teraz elektryk. Dzisiaj zamontowali bramy, okna tydzień temu. Widok dołu ostatecznie wygląda tak: Kuchnię planujemy tak (mebli nie ma na ścianie kuchnia - łazienka, lodówka w rogu, otwiera się na ścianę kuchnia - łazienka: Więcej szczegółow podam po posadzkach. Pzdr. Edytowane 3 Października 2017 przez szrajben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts