Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Łazienka na dole poproszę. :)

Jak zrobiłeś z drzwiami łazienka - wiatrołap?

Poproszę też zdjęcie schodów - zwłaszcza pierwsze stopnie. Zrobiliście, jak w projekcie? Czy pierwszy stopień wyszedł tak samo wysoki, jak pozostałe? Macie jakieś ciekawe doświetlenie schodów?

Gdzie postawiliście pralkę? U nas planujemy pralkę dać w kotłowni, ale już widzę, że suszarka w tamtym miejscu nie zda egzaminu.

Pzdr.

Łazienka na dole poproszę. :)

Jak zrobiłeś z drzwiami łazienka - wiatrołap?

Poproszę też zdjęcie schodów - zwłaszcza pierwsze stopnie. Zrobiliście, jak w projekcie? Czy pierwszy stopień wyszedł tak samo wysoki, jak pozostałe? Macie jakieś ciekawe doświetlenie schodów?

Gdzie postawiliście pralkę? U nas planujemy pralkę dać w kotłowni, ale już widzę, że suszarka w tamtym miejscu nie zda egzaminu.

Pzdr.

Drzwi w łazience są otwierane na zewnątrz w stronę kuchni, a drzwi wiatrołapu do wewnątrz więc nie ma kolizji.

Pralka w łazience na dole. Schody były jak w projekcie, pierwszy musiałem skuć bo był za wysoki.

DSC08247.JPG DSC08261.jpg DSC08265.jpg

Drzwi w łazience są otwierane na zewnątrz w stronę kuchni, a drzwi wiatrołapu do wewnątrz więc nie ma kolizji.

Pralka w łazience na dole. Schody były jak w projekcie, pierwszy musiałem skuć bo był za wysoki.

[ATTACH=CONFIG]398117[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]398118[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]398119[/ATTACH]

ślicznie jest już nie mogę się doczekać wykańczania swojego tuliusza:) czy mogę jeszcze prosić o zdjęcia sypialni i salonu z kuchnią na dole:) jest przepięknie:)

Ta srebrna wkładka została zamontowana przed montażem rolet. Zdecydowałem się na Aluthermo Quattro. Drogie makabrycznie. Można też styrodur. Na dole okna zamontowałem ciepłe parapety - we wszystkich pomieszczeniach z wyjątkiem garażu. Z ciepłego montażu zrezygnowałem, nie widząc ekonomicznego uzasadnienia.

Dzięki.

Salon i Kuchnia:

[ATTACH=CONFIG]398170[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]398171[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]398172[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]398173[/ATTACH]

rewelacja mam jeszcze jedno pytanko czy zostawiła Pani sobie spiżarkę tak jak w projekcie? jeśli tak czy jest Pani zadowolona z jej funkcji? czy przez nią kuchnia nie jest zbyt mała?

@mati1977

możesz wrzucić fotki góry z widokiem na zamknięte drzwi:

- z korytarza w kierunku ścianki z dwoma pokojami (tak aby było widac całe drzwi plus opaski),

- w kierunku na łazienkę.

Czy na ściance dzielącej dwa pokoje dawaliście jakiś włącznik? U nas będzie włącznik plus gniazdo i dwie opaski na drzwiach się nie zmieszczą, więc kombinuję z jakąś płytą na cały ten fragment.

Drzwi w pokoju, które przylegają do garderoby - tutaj jak wam udało się rozwiązać problem brakującej opaski na jednym z boków drzwi?

I jak wykończyliście drewniane słupy, które pojawią się w pokoju i łazience na górze?

pzdr.

@mati1977

możesz wrzucić fotki góry z widokiem na zamknięte drzwi:

- z korytarza w kierunku ścianki z dwoma pokojami (tak aby było widac całe drzwi plus opaski),

- w kierunku na łazienkę.

Czy na ściance dzielącej dwa pokoje dawaliście jakiś włącznik? U nas będzie włącznik plus gniazdo i dwie opaski na drzwiach się nie zmieszczą, więc kombinuję z jakąś płytą na cały ten fragment.

Drzwi w pokoju, które przylegają do garderoby - tutaj jak wam udało się rozwiązać problem brakującej opaski na jednym z boków drzwi?

I jak wykończyliście drewniane słupy, które pojawią się w pokoju i łazience na górze?

pzdr.

- na ścianie między pokojami mam dwa wyłączniki, do lampy nad korytarzem i do lampek nad schodami.

WP_20171010_19_03_08_Pro.jpg

- drzwi do sypialni i łazienki:

WP_20171010_19_03_56_Pro.jpg WP_20171010_19_04_10_Pro.jpg

- o które drzwi przylegające do garderoby Ci chodzi?

- Nie mam drewnianych słupów na górze, mam lane skosy.

Czy drzwi na górze macie 90 czy 80? Czy wprowadzaliście jakieś zmiany? Przesunięcia ścianek działowych?

U mnie sytuacja wygląda tak dla drzwi 90 (widok na dwa pokoje od strony łazienki i sypialni):

gora.jpg

W lewych drzwiach z lewej strony jest drewniana belka - podpora dla dachu, w prawych drzwiach z prawej ściana garderoby i widać brak miejsca na wykończenie drzwi listewką/maskownicą, która wypada na ścianie pod kątem prostym. Mam nadzieję, że ktoś rozumie ten słowotok. ;)

Zastanawiam się, jak zrobiliście, że dookoła drzwi macie poprowadzone listewki/maskownice, bo w naszej sytuacji, przy prawych drzwiach - listewka nie ma racji bytu. A takie wykończenie mi się nie podoba.

No i włącznik oświetlenia - jak widać zmieści się jeden i wydaje się, że na listewki już brakuje miejsca, więc tutaj planuję zastosować całą deskę (pomiędzy drzwiami).

Pzdr.

Edytowane przez szrajben

Czy drzwi na górze macie 90 czy 80? Czy wprowadzaliście jakieś zmiany? Przesunięcia ścianek działowych?

U mnie sytuacja wygląda tak dla drzwi 90 (widok na dwa pokoje od strony łazienki i sypialni):

[ATTACH=CONFIG]398659[/ATTACH]

W lewych drzwiach z lewej strony jest drewniana belka - podpora dla dachu, w prawych drzwiach z prawej ściana garderoby i widać brak miejsca na wykończenie drzwi listewką/maskownicą, która wypada na ścianie pod kątem prostym. Mam nadzieję, że ktoś rozumie ten słowotok. ;)

Zastanawiam się, jak zrobiliście, że dookoła drzwi macie poprowadzone listewki/maskownice, bo w naszej sytuacji, przy prawych drzwiach - listewka nie ma racji bytu. A takie wykończenie mi się nie podoba.

No i włącznik oświetlenia - jak widać zmieści się jeden i wydaje się, że na listewki już brakuje miejsca, więc tutaj planuję zastosować całą deskę (pomiędzy drzwiami).

Pzdr.

Rozumiem o co Ci chodzi. Nic nie zmieniałem, ścianki działowe są takie jak miały być. Drzwi mamy 80. Opaski sie jakoś zmieściły. Belki jak już wspominałem nie mam. Przed montażem drzwi u mnie wyglądało tak:

20161008_113442.jpg 20161008_113401.jpg