krystianN 15.10.2017 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2017 (edytowane) Kilka zdjęć z naszego wnętrza Tuliusza. Edytowane 15 Października 2017 przez krystianN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.12.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Cisza w wątku więc wrzucę fotki mojego Tuliusza może się ożywi trochę. Aktualnie czekam na dostawę stropu strunobetonowego. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez kocbeat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 05.12.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2017 Zima, wszyscy gonią, aby zdążyć przed mrozami. U mnie dzisiaj skończyli posadzki. @kocbeat - przypilnuj, aby Ci nadproże od bramy zrobili na właściwej wysokości. U mnie poszło o 20cm niżej. Nie jest zachowana linia garaż front. Z tego co widzę na zdjęciach na forum, to w wielu przypadkach ten wymiar nie jest utrzymywany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 06.12.2017 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 @kocbeat - przypilnuj, aby Ci nadproże od bramy zrobili na właściwej wysokości. U mnie poszło o 20cm niżej. Nie jest zachowana linia garaż front. Z tego co widzę na zdjęciach na forum, to w wielu przypadkach ten wymiar nie jest utrzymywany. Dobrze zrobią, znaczy zrobię bo wszystko jak narazie sam. Nadproże w garażu nie będzie w linii z drzwiami wejściowymi tylko chyba 5cm niżej ponieważ musi mi zostać 20 cm do sufitu na napęd do bramy. Żonie ta różnica nie przeszkadza więc może być ������ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 06.12.2017 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2017 (edytowane) 5cm to jest w linii . U mnie miało być też 20cm w garażu od sufitu (napęd planowałem ewentualnie lekko chować w styro), a wyszło 40cm. Chłop się machnął, ja nie sprawdziłem. Wyszło, że coś jest nie tak, jak już okna i bramę zamawialiśmy. Bałem się, że okna w garażu nie otworzę (tego po lewej u mnie, mam odbicie lustrzane). Wyszło na styk, prowadnica nie wchodzi w okno, więc nie lamentuję. Tyle że bramę mniejszą kupiliśmy, w efekcie będzie lekko nad głową. Edytowane 6 Grudnia 2017 przez szrajben Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3adBringer 10.02.2018 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 Kilka zdjęć z naszego wnętrza Tuliusza. Witaj krystiaN słuchaj jestem na tym forum już od początku 2017 roku tylko pod innym nickiem bylem. Będę stawiał Tuliusza II 1503 na Dolnym śląsku jestem dopiero przed wbiciem pierwszej łopaty ogólnie te forum od deski do deski czytałem 4 razy zbieram wszystkie potrzebne informacje czy możesz podać mi do siebie namiary typu email bo chciałbym przed zaczęciem wszystkiego jak będzie taka możliwość podjechać do Ciebie i zobaczyć na żywo jak to cudo wygląda będę wdzięczny za odpowiedz pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3adBringer 10.02.2018 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2018 [ATTACH=CONFIG]383962[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]383963[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]383964[/ATTACH] Witaj NaTyZo jestem dopiero przed wbiciem pierwszej łopaty ogólnie te forum od deski do deski czytałem 4 razy zbieram wszystkie potrzebne informacje czy możesz podać mi do siebie namiary typu email bo chciałbym przed zaczęciem wszystkiego jak będzie taka możliwość podjechać do Ciebie i zobaczyć na żywo jak to cudo wygląda będę wdzięczny za odpowiedz pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna i Darek 12.02.2018 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 łazienka dolna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna i Darek 12.02.2018 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 łazienka góra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3adBringer 13.02.2018 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2018 łazienka góra witajcie Martyna i Darek ja z żoną też zdecydowaliśmy się na Tulliusza II powiedzcie w jakiej miejscowości konkretnie budujecie się bo jakby to nie było problemem chcielibyśmy podjechać zobaczyć na żywo ten super domek jak coś podaje jeszcze e-maila [email protected] czekam z niecierpliwością pozdrawiam i zazdroszczę:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martyna i Darek 16.02.2018 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2018 witajcie Martyna i Darek ja z żoną też zdecydowaliśmy się na Tulliusza II powiedzcie w jakiej miejscowości konkretnie budujecie się bo jakby to nie było problemem chcielibyśmy podjechać zobaczyć na żywo ten super domek jak coś podaje jeszcze e-maila [email protected] czekam z niecierpliwością pozdrawiam i zazdroszczę:p budujemy a w zasadzie wykańczamy w miejscowości Szczytnica są to okolice Bolesławca i zapraszam do obejrzenia domku. Kiedy planujecie rozpocząć budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidtuliusz 27.02.2018 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2018 Cześć Tuliuszowcy, mam pytanie, ile wyszło u Was m2 tynków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 03.03.2018 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2018 U mnie 550m2 tynków cement/wapno po 30 za m2.Garaż szerszy o 1m i ścianka kolankowa podniesiona o 2 pustaki.Trzeba założyć 15k-16k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 05.03.2018 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2018 550 razem z łazienkami i kuchnią czy tam bez tynków?Sufit na parterze też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 07.03.2018 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 Cześć,razem z łazienkami, kuchnią i sufitami.Garaż liczony bez sufitu i ściany z bramami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 08.03.2018 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2018 Cześć,możecie wrzucić fotki jak wyglądają u Was schody od strony salonu do góry? Interesują nas pierwsze dwa stopnie wchodzące do salonu.Jakie macie rozwiązania/pomysły? Na prosto, na okrągło, półkoliście? Szukamy jakiegoś fajnego pomysłu.Pzdr.łS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 12.03.2018 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Odnośnie schodów jak macie zdjęcia szalunku i zbrojenia przed zalaniem to też prośba o wstawienie.Jaką wysokość stopni polecacie? wiem że ktoś zmniejszył do 17 cm bo wg projektu 19 może być trochę nie wygodnie. I jaka głębokość stopnia jeżeli zmniejszy się wysokość. Na dniach muszę zrobić szalunek, wiosna idzie trzeba lać strop;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szrajben 12.03.2018 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2018 Zmniejszałem do 17cm tak, że jeden schodek wyszedł więcej. Jest lepiej, bo wygodniej się chodzi. Trzy schodki na piętrze mają 19. Niestety schody zostały zrąbane trochę, bowiem pierwszy stopień w salonie wyszedł wyższy - bodajże na 19cm. Nie można było wylać więcej posadzki, bo już były okna postawione. Wcześniej tej lipy nie wyłapałem. Zdjęcia i wymiary podam jutro bądź w środę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D3adBringer 16.03.2018 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Witam informuję, że wczoraj przyjechał kurier z naszym projektem Tuliusza II aktualnie już jest w fazie zmian projektowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocbeat 16.03.2018 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Witam informuję, że wczoraj przyjechał kurier z naszym projektem Tuliusza II aktualnie już jest w fazie zmian projektowych Super..będzie z kim podyskutować bo wątek zamiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts