kropekde 08.09.2014 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ja buduje okolice Żywca mam pojedynczy garaż ja praktycznie buduje tak jak jest w projekcie bo tak mi to wszystko spasowało mam tylko kosmetyczne zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 09.09.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 aaa rozumiem, my mamy podwójny garaż i do tego poddasze podniesione do 130cm, zapewne koszt nam się nieco podniósł z tego tytułu w stosunku do Twojego Tuliusza I na południu taniej niż na północy:) w odpowiedzi na Twoje wczesniejsze pytanie co do dachu, zamierzamy dachówką kryć, jednak na pewno nie od razu, na początku chcemy wykończyć tylko tyle ile niezbędne na zewnątrz i parter, żeby można było zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 09.09.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2014 Ja podniosłem o jeden pustak bo stwierdziłem że dom straci swój urok.Tez chciał bym już za mieszkać w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 23.09.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 hej, jak tam Wasze domki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 02.10.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 Widze, ze sie zastój budowlany zrobił My ruszamy z fundamentami pod koniec października, reszta na wiosnę, cieszymy się nawet z tych fundamentów, chociaż cos juz bedzie stało do ogladania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 02.10.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2014 a i zdecydowalismy się zrezygnowac ze spizarki przy kuchni i powiekszyc lazienke, natomiast wolna przestrzen pod schodami bedzie takim schowkiem na przetwory i warzywa - wejscie do tego pomieszczenia bedzie od strony garazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 10.10.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2014 Witam! Czytam ten watek od dawna ale dopiero dziś się zarejestrowałem. Ja tez jestem zdecydowany na Tuliusza i chciałbym rozpocząć budowę wiosna 2015. Mam pytanie czy ktoś buduje w Lubuskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 11.10.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 a i zdecydowalismy się zrezygnowac ze spizarki przy kuchni i powiekszyc lazienke, natomiast wolna przestrzen pod schodami bedzie takim schowkiem na przetwory i warzywa - wejscie do tego pomieszczenia bedzie od strony garazu. kurcze normalnie nas oświeciło, że to może być dobre rozwiązanie. Tylko co z oknem od spiżarni? Likwidujecie, a schody muszą być lane czy mogą być podwieszszane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 11.10.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam sorki ze tak dawno nie pisałem ale jakoś nie było czasu u mnie już kończą dach. za niedługo dam jakoś foty. ja tez zrezygnowałem ze spiżarki to małe okno zamurowałem wiec mam nieco większą kuchnie. podmurowałem też okno w salonie co jest z boku na normalne. i pomieszczenie nad garażem przedzielamy na połowę i wstawiamy okno dachowe może już o tym pisałem ale nie pamiętam.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 12.10.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 15.10.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2014 Moni2014 - właśnie dzis myslelismy co z tym oknem od spizarki i zlikwidujemy je i to okno od łazienki przesuniemy nieco na srodek tak, zeby było symetrycznie w stosunku do naszych okien na poddaszu (ktore sa zmienione w stosunku do oryginału - sa tam normalne szerokie okna zamiast tych pojedynczych okien balkonowych). Mamy jeszcze czas na myslenie bo mury beda stawiane na wiosne. Mamy logiczna i doswiadczona kierowniczke budowy i nie bedzie robila problemow z takimi zmianami. Co do schodow to nie mam pojecia jakie bedziemy miec schody, ale szef ekipy nie mial zadnych zastrzezen co do tego, zeby pod schodami bylo to pomieszczenie. My dodatkowo robimy tak, ze to pomieszczenie pod schodami bedzie mialo poziom podlogi jak garaz, a nie jak czesc mieszkalna, wiec koniec koncow wyjdzie dosc wysokie, wiec sie bardzo z tego cieszymy. Ale to wiem, ze juz teraz na etapie fundamentow jest robione. Mamy już wykop i geodeta wymierzyl co trzeba a w poniedzialek wchodzi ekipa i beda robic fundamenty:) Juz pierwsze fotki pstrykniete! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 16.10.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Pod schodami wychodzi dość duże pomieszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 16.10.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Nie no, rewelacja to pomieszczenie pod schodami!;-)Idealne na spiżarnie. My też zaniżymy poziom, to będzie może trochę chłodniej na warzywa. Super, że mamy te forum, ile więcej mozna sie dowiedzieć i wymienic doświadczeniami;-))MirF dzieki za podpowiedzi i czekamy na Twoje fotki.Pozdrawiam budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 16.10.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 kropekde jak tam postepy prac? Mozesz pochwalic sie już stanem surowym otwartym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 16.10.2014 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Moni z tego co wiem to kończą już dach jeszcze tam trochę obróbek mają. Sam czekam na jakieś zdjęcia. Jak tylko coś będę miał to się pochwale \ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 20.10.2014 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Witajcie, Właśnie jestem przed kupnem projektu Tuliusza i podjęciem budowy Czy znajdzie się ktoś chętny z dolnośląskiego lub opolskiego kto wybudował bądź buduje dom, u którego mógłbym podpatrzeć kilka rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 25.10.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 nowe zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 26.10.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2014 Czy mógłby ktoś wesprzeć mnie cennikiem materiałów do budowy Tuliusza? Proszę na adres [email protected] Wkrótce ruszamy Jak się układało strop Teriva? Może go czymś zamieniliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 27.10.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2014 Kropek śliczny ten domek wyszedł, dachówka bardzo ładna;-) To co jeszcze działasz w tym roku? Krystian my mamy strop lany nie teriva i tez jest ok. A z takim dokladnym cennikiem to będzie ciężko, bo ceny materiałów są różne i zależy z czego będziesz budował. Na pewno szykuj jakieś 100 tyś na stan surowy otwarty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
palmer77 28.10.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2014 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tej super strony. Wraz z żoną jesteśmy zainteresowani kupnem projektu TULIUSZ II. Bardzo nam się podoba ten domek a dzięki tej stronie i waszych opinii już mamy myśl jak go ulepszyć według naszych potrzeb. Wszyscy którzy tu się wypowiadają i doradzają maja fajne pomysły. My też mamy myśl aby troszeczkę zmienić ten domek. I tak: mamy zamiar usunąć kominek, powiększyć spiżarnię kosztem brodzika w łazience, drzwi z łazienki przenieść do wiatrołapu, umywalkę w łazience na przeciwległą ścianę, a brodzik na przeciw muszli. Okno łazienkowe przenieść od strony wejścia. Okno z lewej strony domu od salonu zmniejszyć o połowę. Pod schodami również zrobić spiżarnie. W garażu przedłużyć ścianę z pomieszczenia gospodarczego oraz wyrównać całość z konstrukcją budynku. Usunąć 2 okna z garażu. Co do górnej części to chciałbym tylko oddzielić łazienkę od WC. Co o tych zmianach myślicie? To są moje propozycje ale przyznam że wasze domki na fotkach bardzo mi się podobają i też bym już chciał żeby być na takim etapie prac jak u kropekde i Moni 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts