mms1719512843 13.11.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2014 KrystianN - W projekcie napisane: pkt 8.5 "dla wentylacji"..."kuchni przyjęto przewody wentylacyjne w kominach murowanych z pustaków prefabrykowanych...". Fakt, że trochę ten komin daleko... a nie wyobrażam sobie nie mieć wentylacji nad kuchenką gazową (taka jest w projekcie). Jak to rozwiązaliście? Emi244 - świetne wygląda Twój Tuliusz po zmianach, czy mogę prosić na forum o zdjęcia ze środka. Ile wzrósł koszt w związku z podpiwniczeniem w stanie surowym? Jeszcze raz zadam pytanie o sylikaty czy ktoś buduje Tuliusza z tego materiału (tak jak w projekcie)? NoTyZo - przyłączam się do Twojego pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 14.11.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Jak rozwiązaliście sprawę wentylacji kuchni? W projekcie nie ma żadnego systemu wentylacji znad kuchenki w kuchni Cyba trzeba będzie się przebijać z rurą spiro do kominka w salonie - jakieś inne pomysły? My własnie tak zrobimy. W kuchni będzie podwieszany sufit i rurą spiro przeprowadzimy wentylacje do kominka w salonie, W kominku wykuto kolejne wejście dla rury od kuchni. U nas na budowie jestesmy na etapie budowy szamba ( a raczej dwóch przepływowych), a na niedzielę będziemy mieli pierwszą wycenę okien;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 14.11.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 U nas z tą wentylacją z kuchni jest inaczej, trzy kominy wentylacyjne są wmurowane w ścianę w łazience na górze-jeden to kuchnia (też rurą spiro doprowadzenie w suficie w łazience na dole), drugi łazienka dolna, trzeci górna. Tak nam zaprojektował nasz kierownik budowy. Fajnie, że nasz Tuliusz spodobał się po zmianach mm's a jeśli chodzi o koszt piwnicy to ok 10 tyś. , a zdjęcia środka wstawię po weekendzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 14.11.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2014 Moni2014 u nas na budowie również rządzi kanalizacja, pogoda nam sprzyja także byle do przodu... My mieliśmy trzy wyceny okien z roletami zewnętrznymi i moskitierami wkońcu stanęło na 27 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 15.11.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Zobaczymy ile nam powie za okna, mam tylko nadzieję, że załapiemy się już na zimowa promocję, a jesli nie to poczekamy na nią, bo i tak montaz planujemy na wiosnę;-)A czy ktoś zmieniał wysokość okien w salonie i gabinecie?, chodzi mi o to że mają one po 150 cm wysokości i są wyższe optycznie niż te tarasowe. My chyba je zrównamy z tarasowymi bo to nieładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 15.11.2014 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Emi a powiedz mi z jakiej firmy wybraliście okna?U nas facet robi wycene z oknoplastu, ale własnie gdzieś przeczytałam na forum, że to drogie okna i mają mnóstwo niedociągnięć;- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 16.11.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Hejka okna mamy zamówione z firmy Dobroplast, zdecydowaliśmy się na nie nie tylko ze względu na atrakcyjną cenę użytkujemy okna tej firmy od ponad 10 lat w naszym mieszkaniu i nigdy nie mieliśmy z nimi żadnego problemu. Mam nadzieję, że teraz też tak będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kusztyk10 17.11.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2014 Witam. W Wrześniu zaczęliśmy budowę naszego Tuliusza. Zmiany jakie wprowadziliśmy to dołożyliśmy piwnice pod całym budynkiem. Etap jaki mamy zrobiony to wymurowane piwnice i zalany strop pod garażem W tym tyg będziemy robić terive pod parterem. bo pod garażem mamy monolit. Piwnice mamy dość głębokie, bo mają mieć wysokość po wylewkach ok 2.4m. Schody do piwnicy z garażu. Poniżej zdjęcia. Nie patrzcie na bałagan na działce i na istniejące budynki bo będą wyburzone A działkę do tej pory użytkowaliśmy jako bazę naszej firmy i dlatego tyle gratów . Odwodnienia nie robiliśmy ponieważ u nas tereny piaszczyste i mieszkamy na górce w ogóle nie mam wody. Rodzice obok maja piwnice i nigdy wody nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 18.11.2014 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Zamieszczam obiecane zdjęcia środka zaczynam z dołu, na początek piwnica, garaż, spiżarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 18.11.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Salon, jadalnia, kuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 18.11.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 Pokój nad garażem, łazienka na górze, sypialnia i pokoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 18.11.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 na koniec hall na górze z balustradą mojego projektu Z pozdrowieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 18.11.2014 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 (edytowane) Ciężko to mówić ale zazdrość mnie zżera!!! PS A czy dałoby się dodać jeszcze zdjęcie wejścia do pokoju nad garażem. Chciałbym zobaczyć jak wygląda to wejście ze schodów. Edytowane 18 Listopada 2014 przez NaTyZo pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 18.11.2014 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2014 hejka, Emi244 a kominek planujecie?jeśli tak to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 19.11.2014 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 NaTyZo w swojej galerii z budowy znalazłam tylko takie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 19.11.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Kamilcia kominek oczywiście na zdjęciach z salonu widać już komin a kominek planujemy coś w tym stylu Tak na marginesie po za schodami wnętrze bardzo przypomina Tuliusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 19.11.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 bardzo łądny kominek...no ja też coś takiego chcę, ale powiedz mi będziecie mieć z płaszczem wodnym?bo słyszałam że jak z płaszczem wodnym to musi być baniak z wodą i najlepiej, żeby baniak był najbliżej kominka...więc chciałam przenieść kominek na ściane od garażu...a w miejsce jadalni zrobić malutki gabinet, bo myśleliśmy zamknąc kuchnie...ale teraz też się nad tym zastanawiamy..tylko że kwetsia kominka trzeba podjąć już teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 19.11.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 a jeśli o to chodzi to zwykły kominek bardziej w celu "ozdobnym" i oddzielającym nieco kuchnię od reszty salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 19.11.2014 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wielkie dzięki za zdjęcia Emi !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 19.11.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2014 Wow!!! Emi świetne zdjęcia;-) Fajny pomysłz tymi oknami w salonie i rezygnacją z gabinetu, powstała taaakaaa przestrzeń! Kominek tez taki mi się marzy;-) Wracając do okien to dostaliśmy wycenę i w zależności od tego jaki rodzaj okien wybierzemy to koszt kształtuje się od 15 700 zł do 18 600zł. W miarę przyzwoite ceny ale nie podjelismy decyzji jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts