krystianN 22.11.2014 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2014 Zmienialiście wymiary okien? Zastanawiam się nad powiększeniem drzwi balkonowych w pokojach na poddaszu o dokładkę boczną - co sądzicie.Chcę za to wyrzucić okno dachowe z sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 28.11.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2014 my też tak zamierzamy zrobić, i likwidujemy okno balkonowe w łazience na górze, a w zamian dajemy dachowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 06.12.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 Nie ma nikt nowych fotek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 09.12.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Zima przyszła - nikt nie robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 10.12.2014 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Nasz Tuliusz z oknami prezentuje się tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 12.12.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Emi gratuluję stanu zamkniętego;-) My okna pozabijaliśmy deskami narazie i szukamy dobrych okien. Do końca grudnia musimy się zdecydować, bo są promocje. Na budowie działamy dalej i robimy elektrykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 12.12.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) My również działamy elektrykę już prawie mamy, w styczniu o ile nie przyjdzie mroźna zima zaczynamy robić wodę, ogrzewanie i posadzki. Firmę na tynki gipsowe mamy umówioną na kwiecień. Edytowane 1 Stycznia 2015 przez Emi244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NaTyZo 12.12.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Super zdjęcia! Ja zaczynam budowę dopiero po zimie, ale dzięki temu forum caly czas się z zona nakręcamy:D! Edytowane 12 Grudnia 2014 przez NaTyZo mysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 21.12.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2014 hejka..jakie planujecie okapy w kuchni?bo daleko jest strasznie do komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krystianN 05.01.2015 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2015 Czy wszyscy budujecie z Silki 24 tak jak jest w projekcie? Ja chcę zmienić na beton komórkowy 24 - nie będzie problemu z obciążeniem dachu? Silka jest bardziej wytrzymała na nacisk - 10-15MPa gdzie beton kom. tylko 3-4MPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo28 14.01.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam , mam pytanie do wszystkich co zaczeli budowe tuliusza , czy budowaliście na zwykłych ławach fundamentowych czy zalewaliście płyte pod całość bo gryze sięz tym tematem od niedawna a planuje zacząć prace od kwietnia. Proszę o podpowiedzi , z góry pozdrawiam Tuliuszowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusis 15.01.2015 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 my też tak zamierzamy zrobić, i likwidujemy okno balkonowe w łazience na górze, a w zamian dajemy dachowe... A ile takie zmiany do projektu kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emi244 15.01.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 (edytowane) KrystianN my właśnie budowaliśmy z betonu komórkowego 24, Pablo28 na zwykłych ławach fundamentowych, Lusis wszelkie zmiany w projekcie wraz z cenami ustalasz ze swoim kierownikiem budowy (przynajmniej u nas tak było) Pozdrawiam. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Emi244 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 15.01.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Lusis...jeszcze nie odebraliśmy wszystkiego od architekta ale mówił ze cała adaptacja to gdzieś ok. 4tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirF 16.01.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2015 Lusis to są zmiany kosmetyczne i powinny kosztować grosze, o ile wogóle. U nas adaptacja projektu kosztowała 1800 złotych, a zmiany 400 zł, a mielismy wlasnie dostawki do okien balkonowych i likwidacje okien dachowych i najwazniejsza zmiana - podniesienie scianki kolankowej + zmiana kata nachylenia dachu. Trzeba znalezc biuro projektowe, ktore Cie nie okroji - u nas zmiany + adaptacja 2200, w innym biurze chcieli za to samo prawie dwa razy tyle.. My na 99% budujemy z porothermu 24. Na ławach fundamentowych. Ławy już są, budulec możemy jeszcze zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusis 18.01.2015 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2015 Dzięki wszystkim za podpowiedzi...właśnie o to chodzi, żeby nie przepłacać, niektórzy naciągają ile się da. Ja ciągle się waham pomiędzy Tuliuszem a Realnym. A może ktoś z Was buduje Tulisza z Wielkopolski lub Zachodniopomorskiego? Najlepiej byłoby zobaczyć w realu...może to by mi pomogło w dylemacie. Realnego jadę zobaczyć w lutym, fajnie by było, gdybym mogła jeszcze Tuliusza zobaczyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lusis 20.01.2015 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 Mam bardzo ważne pytanie do tych co mają już Tuliusza, mianowicie czy w łazience na poddaszu da się wstawić kabinę prysznicową? i czy schody- stopnie są wygodne w chodzeniu (mąż twierdzi że wg. projektu są za wysokie stopnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilcia202 20.01.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2015 dlatego my zrezygnowaliśmy z okna balkonowego w łazience by w to miejsce wstawić kabine prysznicową a w zamian dajemy okno dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moni2014 21.01.2015 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Niestety nie da sie wstawić kabiny w górnej łazience, no chybaze naprzeciwko drzwi balkonowych, ale to nie będzie zbyt komfortowe. Schodów jeszcze nie mamy, więc nie moge wyrazić zdania, ale we wcześniejszych postach sa zdjęcia schodów i nie wydają sie za wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropekde 21.01.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2015 Witam dawno się nie odzywałem bylem troszkę zajęty. Co do domu to dach skończony za niedługo mam nadzieje uda wprawić okna i zacząć będę mógł sobie elektrykę robić. Co do wcześniejszych pytań o kabinę w łazience na górze to raczej nie ma miejsc za bardzo a np. ja robię kabinę na dole w łazience. Co do schodów to one mają 19 cm nie dało się mniejszych zrobić bo na dole wyszły by w połowę salonu, powiem ze wygodnie się po nich chodzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts