Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 824
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Lusis to są zmiany kosmetyczne i powinny kosztować grosze, o ile wogóle. U nas adaptacja projektu kosztowała 1800 złotych, a zmiany 400 zł, a mielismy wlasnie dostawki do okien balkonowych i likwidacje okien dachowych i najwazniejsza zmiana - podniesienie scianki kolankowej + zmiana kata nachylenia dachu. Trzeba znalezc biuro projektowe, ktore Cie nie okroji - u nas zmiany + adaptacja 2200, w innym biurze chcieli za to samo prawie dwa razy tyle.. :)

My na 99% budujemy z porothermu 24. Na ławach fundamentowych. Ławy już są, budulec możemy jeszcze zmienić ;)

Dzięki wszystkim za podpowiedzi...właśnie o to chodzi, żeby nie przepłacać, niektórzy naciągają ile się da. Ja ciągle się waham pomiędzy Tuliuszem a Realnym. A może ktoś z Was buduje Tulisza z Wielkopolski lub Zachodniopomorskiego? Najlepiej byłoby zobaczyć w realu...może to by mi pomogło w dylemacie. Realnego jadę zobaczyć w lutym, fajnie by było, gdybym mogła jeszcze Tuliusza zobaczyć. Pozdrawiam ;)

Witam dawno się nie odzywałem bylem troszkę zajęty. Co do domu to dach skończony za niedługo mam nadzieje uda wprawić okna i zacząć będę mógł sobie elektrykę robić. Co do wcześniejszych pytań o kabinę w łazience na górze to raczej nie ma miejsc za bardzo a np. ja robię kabinę na dole w łazience. Co do schodów to one mają 19 cm nie dało się mniejszych zrobić bo na dole wyszły by w połowę salonu, powiem ze wygodnie się po nich chodzi.

Pozdrawiam