autorus 10.01.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Natrafiłem na taki problem , w systemie będzie 5 podliczników prądu, celem analizy zużycia. Będzie jedna kopuła, druga, zewnątrz itd. Największe zużycie będzie w kopule nr 1 czyli płyta grzewcza itd. Jak to zrobić aby zachować dotychczasowy podział podliczników i nie zwiększyć zamówionej mocy w energetyce? Autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 10.01.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 http://www.bemko.pl/pl,0,s196,produkt565,licznik_energii_3_fazowy_5_80_a.htmlLiczniki nie mają nic wspólnego z przydziałem mocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 11.01.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 no wiem , że masz rację. Licznik z linku chyba nawet dokładnie taki jest w szafie. Chyba sprawa jest w odpowiednim rozłożeniu 3f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 11.01.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Chyba sprawa jest w odpowiednim rozłożeniu 3f. Zawsze powinno się dążyć do równomiernego obciążenia faz czyli np zmywarka jest na innej fazie niż pralka, a gniazdo do prasowania na jeszcze innej. Wtedy nie będzie nie miłych niespodzianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts