dzinks0 10.01.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Witam, czy ktos moze mi powiedziec co wychodzi taniej "ogrzewanie lodem" tj z betonowym zbiornikiem z lodem czy polaczenie tej samej pompy ciepla z poziomym kolektorem. czy moze byc ta sama pompa ciepla w obu instalacjach, czy musza byc rozne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 25.01.2014 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2014 rozumiem ze nikt niema doswiadczenia w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lesz 26.01.2014 02:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Zestawy "lodowe" to dosc nowe zabawki, malo kto je ma by w praktyce powiedziec jak sie sprawuja. A od nowosci placimy podatek w extracenie. Wiec chwile potrwa nim u nas sie zadomowia. Patrzac na zlotowki, to poki co taniej powinna wyjsc klasyczna PC z wymiennikiem poziomym gruntowym. Przy lodzie musisz miec dodatkowo instalacje solarna na ciagle rozmrazanie, a az tak wielkiego skoku w oszczednosci lodowejPC wzgledem typowej PC nie odnalazlem w materialach reklamowych by zwrocilo to extra koszty. Ale to tylko moje pryw. zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarkStarPL 25.02.2014 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2014 Z tego co wiem to na obecna chwile ciezko jest mowic o konkretnych kwotach skoro pierwsza tego typu instalacja w Polsce dopiero powstaje (w Dobrodzieniu). Zajmuje sie tym firma energy technic (jak sie wpisze fraze 'ogrzewanie lodem' w google to pierwsza wyskakuje strona tej firmy:P). Polecam kontakt z nimi w celu uzyskania jakichs informacji. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts