Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

listwy przypodłogowe - cokół

ramzes wielki

Recommended Posts

Zrobić cokoły z płytek z których ułożona jest podłoga.

Witam.

Tak, najlepiej byłoby zrobićcokoły z płytek, z kórych jest ułożona podłoga. Jednakże, skoro jest ona drewnopodobna to wydaje mi się, że możesz także pomyśleć o listwach drewnianych dobranych kolorystycznie do podłogi. Można je przykleić albo przybić, a potem polakierować. Jednakże jest to dość drogie rozwiązanie, ale z całą pewnością efektowne.

Pozdrawiam

Chodzi mi o cos takiego żeby było ładne i zarazem solidne..... Wiesz ile jest tych tandetnych marketowych listw...

Może masz coś takiego na oku?????

Widziałem u znajomego cokół z płytek który jest zrobiony idealnie równo z tynkiem ściany.... i to wyglądało super!!!!

U mnie jest chyba już za póżno bo tynki i podłoga gotowa......

Sam już nie wiem??????

Może ktoś ma jakaś propozycje....

Witam.

Tak, najlepiej byłoby zrobić cokoły z płytek, z których jest ułożona podłoga. Jednakże, skoro jest ona drewnopodobna to wydaje mi się, że możesz także pomyśleć o listwach drewnianych dobranych kolorystycznie do podłogi. Można je przykleić albo przybić, a potem polakierować. Jednakże jest to dość drogie rozwiązanie, ale z całą pewnością efektowne.

Pozdrawiam

Uważam, że najtaniej jest położyć listwy plastikowe imitujące drewno bo będzie najłatwiej dobrać kolorystycznie / firma VOX takie produkuje/. Można też uciąć cokoły z płytki i przy klejeniu nałożyć listwę aluminiową " L 10 " na górę cokołu.Najlepszy efekt daje cokół z płytki, górą zaokrąglony i zapolerowany.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...