Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Okna i drzwi wejściowe oraz bramy garażowe

Recommended Posts

Witam serdecznie. WIem , że temat ten był wałkowany już mnóstwo razy. Jestem nowy na forum i chciałbym uzyskać opinię od osób które miały już do czynienia z budowaniem swojego domu ;))))

Więc mój problem jest następujący. Mam postawiony dom w stanie surowym otwartym. Zależy mi na wstawieniu zarówno okien jak i bram garażowych oraz drzwi wejściowych przed wykańczaniem środka budynku, tj. przed tynkami, posadzkami, itd....

Jeżeli chodzi o okna to planuje zamówić okna na profilu Veka alphaline 90+ 9 okien standardowych + 2 tarasowe o wym: 3000x2250, i 3650x2250- cena 19000 brutto

Jeżeli chodzi o bramy garażowe to wymiary bramy są następujące 2 bramy 2750x2250. Kolor orzech z automatem. Zaprzyjaźniona firma zrobiła mi ofertę na 3540zł brutto za sztukę wraz z montażem i napędem

Jeżeli chodzi o drzwi wejściowe to są to drzwi Wikędu o wymiarze 1400x 2150 z dzielonym skrzydłem, oszklone na obudowie aluminiowej ( podobno lepsze warunki jeżeli chodzi o zachowanie ciepła w domu ) - cena 4100zł brutto wraz z montażem.

Chciałem się doradzić- czy na dzisiejsze realia ceny te są przystępne i co uważacie o robieniu inwestycji okien i drzwi przed posadzkami i tynkami- wiem, że kluczową kwestią jest pilnowanie czy nikt z ekip wykańczających nie poniszczy tego, co już jest zamontowane- lecz mieszkam i pracuję obok domu który będę wykańczał , więc myślę, że będę miał na to wszystko "oko". Proszę o opinie dotyczące wątku, z góry dziękuje ;)

• 2 weeks później...

Niby wszystko OK, ceny są w miarę (zależą one po części od regionu kraju).

Cena bramy może być, okna nie wiele mówią z tego opisu. Drzwi w porządku.

Tylko tyle mogę powiedzieć nie wiedząc nic więcej ;). Uważaj jedynie na późniejsze prace aby nie uszkodzili Ci stolarki. Oczywiście nie zostawiaj folii ochronnej na oknach, bramach i drzwiach. Lepiej jest dosztukować na czas niebezpiecznych prac osłonki z tektury.