pavel_214 12.01.2014 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 witam Niedawno kupiłem stary domek do kapitalnego remontu.. Mam pytanie odnośnie stropu a mianowicie chodzi o to, że obecna więźba dachowa "trzyma się" na belkach stropowych. Belki te praktycznie wszystkie są przegnite na końcach .. więc postanowiłem także wymienić.. Chciałbym porady jak to najlepiej zrobić chodzi mi o kwestie techniczną.. Chciałbym żeby belki w nowym stropie były widoczne a przynajmniej ich część.. Najlepiej byłoby wylać wieniec? Czy zrobić tak jak teraz z tym że zmniejszyć odległości pomiędzy belkami stropowymi?? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 13.01.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 witam Niedawno kupiłem stary domek do kapitalnego remontu.. Mam pytanie odnośnie stropu a mianowicie chodzi o to, że obecna więźba dachowa "trzyma się" na belkach stropowych. Belki te praktycznie wszystkie są przegnite na końcach .. więc postanowiłem także wymienić.. Chciałbym porady jak to najlepiej zrobić chodzi mi o kwestie techniczną.. Chciałbym żeby belki w nowym stropie były widoczne a przynajmniej ich część.. Najlepiej byłoby wylać wieniec? Czy zrobić tak jak teraz z tym że zmniejszyć odległości pomiędzy belkami stropowymi?? pzdrMoim zdaniem, rozbierz dach, zrób wieniec na ścianach zewnętrznych, Jakiś strop, albo drewniany albo inny i do tego więźba, w zależności od rozpiętości dachu. Łatanie tego co jest raczej sensu nie ma. Konstruktora do policzenia stropu i więźby nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts