SGS2013 12.01.2014 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Witam. Zalega mi na działce spora ilość pustaków keramzytobetonowych, które chciałbym w jakiś sposób zagospodarować. Pomysł jest taki: w garażu zamiast 25 cm styropianu podłogowego położyć te pustaki na podłożu betonowym (tzw. chudziaku lanym na ziemi - nie ma pod nim piwnicy). Mam pytanie czy podłoga taka nie będzie zbyt ciężka? Czy nie będzie tworzyła siłę wypychającą działająca na ściany garażu (to akurat chyba można zniwelować jakąś dylatacją styropianową)?Aktualnie poziom powierzchni chudziaka w budynku jest dość wysoko w stosunku do powierzchni działki: 40 - 60 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.01.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Izolacja + keramzyt + dyletacja przy ścianach (różnica poziomów in plus czy minus?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SGS2013 12.01.2014 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Chudziak leży na podwójnej warstwie grubej folii budowlanej, planuję pod [ustaki też dać 1-2 warstwy folii (teren okresowo jest podmokły - poziom wód gruntowych czasami w najgorszych okresach jest 2-5 cm od powierzchni gruntu). Różnica poziomów jest na plus - chudziak w budynku jest jest wyżej od powierzchni gruntu od 50 do 80 cm - jak wczoraj sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts